patavatsız bir insanı, çok düşünüp az konuşan birine çevirmesi mesela. iki şekilde kendini gösteriyor. ilki düşünme yetinizi arttırdığı için az lafla çok şey söyleyebilir, edeceğiniz bir lafın ucunun gideceği yeri tahmin edip gerektiğinde dilinizi tutabilirsiniz. ikincisi ise çok kitap okuyunca edindiğiniz bilgiler ışığında az okuyup her haltı bilme iddiası güdenlerin düştüğü durumları görür böylece aynı duruma düşmemek için dilinizi kullanma sayınızı azaltabilirsiniz. sükut yeri geldiğinde bir çeyrekten bile değerli.
çok kitap okumanın faydaları
Kitap okumak bakış açınızı genişleterek, bildiğim zannetiğiniz dünyada farklı ufuklara yol açtırır ve sizi şüpheye düşürüp kafanızı karıştırır. Her şeyi biliyorum diyerek dolaşmaktansa kafanız karışık dolaşmanız daha iyidir.
Her şeyi biliyorum zannediyordum, ikinci kitap okuyuşumda şüpheye düştüm, üçüncü kitabı okduğumda kafam karışmıştı.
kulaktan dolma bılgı yerıne merak ettıgınız konuları okuyarak arastırarak ogrenmek en ıyısı
çok kitap okumak konuşmamızı güzelleştirir.bilgi daracığımızı çoğaltır beynimizi geliştirir,unutkanlığı azaltır,kültürümüzü artırır,okumamızı hızlandırır.
National Geographic türevleri, ATLAS dergisi türevleri, Ekonomi dergileri, bazı yazarların köşe yazıları..vb
bunlar dışında " kitab " denilen şeylere sabrım dayanmıyor :)
bir solukta Yüzüklerin Efendisi1,2,3,4,5,6,7 ( serileri atıyorum ) bitirdim diyen insanlara şaşırıyorum.
İnsanlar hayat mücadelesi, geçim kaygısı, yoğun iş temposu arasında koşuştururken, kendilerini farkında olmadan çok stresli bir hayatın içine sürüklerler. Bu stresli yaşam bir süre sonra kişinin veriminin düşmesine ve hayattan zevk almamasına sebep olur. Fakat bazı insanlar bu stresli ortamdan bir parça da olsa uzaklaşmak, kafalarını boşaltmak için kendilerine yeni uğraşlar edinir. Hobi dediğimiz ve herkesin kişiliğine, zevkine göre değişen bu alışkanlıkların türü epey fazladır. Örneğin yaz ayları için uygun hobiler arasında yer alan; balık tutmak, dalış yapmak veya çiçek yetiştirmek bunlardan sadece birkaçıdır.
Şimdi size hobi çeşitleri arasında belki de en verimlisi, en güzeli ve en faydalı olanını anlatacağım. Kitap okumak! Evet, bu iki kelime içerisinde o kadar çok özellik barındırıyor ki saymakla bitmez. Daha çocukken, etrafımızdaki büyükler ve öğretmenlerimiz bize kitap okumamızı öğütlerler. Kitap okumanın faydalarından bahsederler. Bu nasihatlerin hiçbiri boş değildir. İstatistiklere bakıldığında kitap okuyan toplumların, okuma oranı düşük olanlara göre eğitim ve kültür seviyesinde çok ileride olduğu görülmektedir. Kavga, hırsızlık, anlaşmazlık gibi sorunların çoğu, kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş toplumlarda çok az rastlanmaktadır.
Kitap okumak alışkanlıkların ve bağımlılıkların en güzelidir. Kitap okumanın tadına varan, her gün az da olsa buna zaman ayıranlar, hayatında ve kişiliğinde olumlu değişikliklerin olduğunu gözlemleyebilir. Peki, kitap okumanın faydaları nelerdir? Şimdi gelin düzenli kitap okumanın insana kattığı olumlu değişimleri öğrenelim: https://paratic.com/kitap-okumanin-faydalari/