Herkeze iyi bir gün geçirmek dileğiyle dün akşam başıma gelen bi sorunu buraya taşımak istedim.Dün akşam bi bilgisayar firmasında alışveriş yaptım.Aldığım parçalar...MSI KT4 AV ANAKART,AMD ATHLON 2000+ CPU
2X256 TWİNMOS PC 3200 (M-TECH CHİPLİ),40 GB 7200 RPM WESTERN
DİGİTAL HDD,128 MB POWERCOLOR ATİ RADEON 9600 XT (yanlız soğutucusu bravo modelindekinin aynısı ve kırmızı ışıklı.)Aopen k50 kasa.Bu arada kendi evimde yine bana ait Asus a7n8x deluxe rev 2.0 ve inno tornado geforce mx 440 (128 bit) ekran kartı var.Sistemi topladım ve xp proyu ilk seferde kurdum.Anakartın sürücülerini yükledikten sonra tam ekran kartının sürücülerini yükleyecektimki ekranta yeşil yeşil noktaların oluşmaya başladığını farkettim.Buna rağmen ati nin 3.8 catalist sürücülerini yükledim.Fakat çözünürlüğü değiştirince ekrandaki bütün yazılar silinik oldu.Sanki ıslanmış bir görüntü gibiydi.Hemen ekran kartını çıkarıp inno yu taktım ve 3d markı çalıştırtım 3 d mark çalıştı ve 5600 küsür puan verdi herşey normal görünüyordu.Fakat ben yeni aldığım ekran kartını kullanamıyacakmıyım deyip sistemi söktüm.Ve işlemci ram hdd ve ati xt ekran kartını Asus a7n8x e taktım.Tekrar hdd ye format atıp yeniden xp pro yüklemeye başladım fakat hata verdi iki kez ve makina kendi kendini kapattı.Bende tekrar hdd fdisk yapıp windows 98 yükledim hdd ye.Anakart ses kartı ve vs sürücüleri tanıttıktan sonra iş ekran kartını tanıtmaya geldi ve ben orjina cd sinden catalist vin98 den sürücülerini yükledim.Ekran da yeşil işaretler yoktu çözünürlüğü değiştirebiliyordum ama 3d markı açtım 1.teste masaüstüne geri döndü.Bi oyun yükledim oyunda açılır açılmaz kilitlendi.Bu arada dx 9.0 ı da yükledim.Saat 02.00 ye kadar uğraştım bunun nedeni ne olabilir yardımlarınız bekliyorum.Teşekkürler.
çok önemli bi sorunum var yardım!!!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj
Ekran kartın problemli olabilir. Önce, ekran kartının önündeki PCI yuvasını boşalt. Kartları ekran kartından en uzak olan yuvadan itibaren yerleştir ve eğer hemen bir sonraki yuva da dolacaksa, kartlardan birini takma. Bu şekilde tekrar dene; eğer gene sorun devam ederse, hiç uğraşma, doğruca firmayı ara ve sorunu bildir...
Üye
52 mesaj
bir dip not driverin güncel sürümünü internetten indirip dene.
xerox marka bir yazicida buna benze bir sorunla karşılaştım.ofisi on kere silip yeniden yükledim olmadi xeroxun teknik servisini aradım o in driverinda problem varmış.internetten indirip kurdum tıkır tıkır çalıştı :-)