Yardımcı sormuş:
Sayın uzman arkadaşlar.Ben 2 gün önce internet baglattırdım.Sonra Video açtım.izlemeye başladım.Ardından 5 dk geçti sistem bir host hatası verdi.Ses gitti.En alt sağ köşedeki ses simgesine tıkladıgımda(Donanım bulunamadı ve lütfen donanım ekleden yükleyin. diye bişe çıktı.Bende Aygıtlarıma gittim.Ordan ses sürücüm olan Realtek Ac'97yi buldum özelliklerine baktım sorun yok diyor.Bİde çoklu ortama bakıyım dedim.Aygıtınızda sorun var diyor.Aradım taradım google'dan hiç bir yerde bulamadım.Sonra dxdiag yazarak sisteme girdim.Ses bölümünde ise Alcxwdm.sys adlı sürücünün varolmadıgı yazıyordu.İnternetde bir çok yere baktım ama bulamadım.Şİmdi bende anakart cd olmadıgı için.Dedim acaba ekran kartı cd'si bu işi halledermi.Ekran kartı cd taktım.Baştan yükledim herşeyi.Yine olmadı :( sonra bide ekranda donmalar viardı 3d herhalde yok benim cd'de ondandır diye düşünüyorum.Haydaa şimdide başıma bu çıktı.Ne yaparım ne ederim Nvidia sitesine girdim.Otomatik ekran kartı taracısından dosyamı indirdim.Yükleme yaparken sürekli uninstal hatası veriyordu.Yükledikçe bu hata gelmeye devam etti.İşlem bittiginde ise yeniden başlattım evet ekran düzeldi diyebilirim ama donma var işte.Herhalde eski ekran kartı yüklü oldugu içi.Aslında aklıma gelmedi degil.Güvenli kipte başlatıpta silip tekrardan yüklemek.Ama yapsammı yapmasammı bilemedim.Neyse konumuza dönelim.Şuanki sorunum
1)Çoklu ortam ses denetliyisi
2)Ekranda donma oluyor.bunu nasil düzeltebilirim.Aygıtlarımdada Nvidia üzerinde ünmel işareti var
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
MSI PM8M Anakart
1 GB RAm
Nvidia Ge Force FX 5500 128MB
Ses Kartım yoktur.
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.5) Gecko/20091102 Firefox/3.5.5 FBSMTWB