ComboFix aslında bilgi mi çalıyor acil.

cibril
02-11-2012, 17:41   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
61 mesaj

combofix indirdim çalıştırdım üstünde yonetici admin felan tarzı bişeyler yazıyodu ben de trojan keylogger fealn olmasından şüphelendim virustotaldan tarattım sonuçta 6 program virus buldu trojan diyen de var. sonuç bu : https://www.virustotal.com/file/ ... 10d30f9a5/analysis/

benim için gerçekten çok onemlı bilgilerle giriş yaptım bi yerlere ve şuan bilgilerimin çalınmasından korkuyorum. combofix bilgisayara reset attıktan sonra degişik şeyler olmaya başladı. internet explorer da bile herhangi bi yere girerken guvenlı internetten çıkıyosunuz bilgileriniz başkası tarafından gorunebilir yazıyo hemen format atayım dedim fakat hp recovery manager bile hata veriyo çalışmıyo ya lutfen yardmcı olun bu program bilgilerimi mi çalacak ??????

orhanbayram
02-11-2012, 17:49   |  #2  
orhanbayram avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
333 mesaj

Keşke bu araştırmayı önceden yapsaydın. Sana tavsiyem o önemli bilgilerini değiştirebiliyorsan değiştir ve hemen temiz bir format at. Bu tarz yan sanayi freeware programları da kapsamlı bir şekilde araştırmadan indirme.   

Bilgilerim çalınabilir mi demişsin. Elbette çalınabilir burada kesin bir şekilde kanıtlamadan ve yetkili mercilere başvurmadan direkt oalrak bir hak da iddaa edemezsin. Sonuçta ücretsiz bir yazılım.

Son Düzenleme: orhanbayram ~ 02 Kasım 2012 17:50
cibril
02-11-2012, 18:28   |  #3  
OP Üye
61 mesaj

ya lütfen yardım edin bişey yazın ne yapacagımı bilmiyorum format atma programı çalışmıyor yok mu bunu indiren virustotaldan aynı sonucu alan sonra başına bişey gelmeyen bi yardım edin !!!!

viking20
03-11-2012, 02:09   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

programı nereden indirdin?
bu bazen karşılaşılan bir durum,güvenlik yazılımları Combofixe yanlış alarm verebiliyor.Sanırım indirdiğin siteden kapmış olabilirsin.Şahsen ben Combofix i çok kullandım hiç öyle dediğin gibi durumlar olmadı.
https://www.chip.com.tr/forum/combofix-kullanimi_t203227.html
2009 da demişim yanlış alarm verebiliyor diye.Programı güvenli modda(F8) ve masaüstünden çalıştıracaksın.Tüm diğer güvenlik yazılımlarınıda geçiçi olarak kapatman gerekiyordu.Aslında traji-komik bir durum da olası.Senin bilgisayarında gördüğün o durumlar,virüs veya trojandan değil,Combofix tarama esnasında ender olarak sistem dosyası da silebiliyor.İşte karşılaştığın bundan olabilir.Ama dediğim gibi,indirdiğin siteden zararlıda kapmış olabilirsin.Yani haklıda olabilirsin.Listeye baktım,dikkat edersen kenarda köşede,kalmış kıytırık adı sanı pek bilinmeyen yazılımlar uyarı vermiş .Ağa babalardan tık yok, Symantec gibi Kaspersky gibi.
https://www.chip.com.tr/forum/Com ... okuyun_t106964.html
sistemim çöktü diyen bile var.Combofix riskli yazılımlar grubuna girer,fakat o derecede de yararlı bir yazılımdır.Nette biraz araştırırsan Virüstotal sonuçu koyanları görürsün,ama dediğim gibi çoğu yanlış alarmdan kaynaklanır.Sana tavsiyem sistem onarma yap,kurulum cd si varsa kolay.Eksilen sistem dosyası olduysa giderilir.
[masaüstünden arkadaşın dediği gibi güv.modda ve modem kapalı vaziyetde çalıştırın.Yanlız bu arada herzaman sistem dosyalarını da götürme riski taşıdığını da hatırlatırım.Sisteminizde kurulu Antivirüsler Combofix e uyarı vereceklerdir,işletim sistemine mudahale etmeye kalkıştığı için.Bilgisayar Normal Mod' da iken Antivirüs ve Firewall ı devre dışı yapın(örnğ.1saat gibi).Eğer vista veya win 7 kullanuyorsanız:programın üzerine maus sağ tuş yapın ve "Yönetici Olarak Çalıştır" ı tıklayın.Karşınıza çıkan tüm ikaz pencerelerine evet dersiniz.Tarama başladıktan sonra da artık kesinlikle mausunuza ve klavyenize dokunmayın.Kolay gelsin.](benden)

ComboFix Kullanım Yönergesi (türkçe)
http://doctus.org/showthread.php?t=22619
UYARI: Yazılıma bazı antivirusler uyarı vermektedir.Bu uyarının bir virus uyarısı olmadığını belirtmek isterim.Windowsun bazı özelliklerine derinden müdahele yapabilen bir yazılım olduğu için riskli araç anlamına gelen "RiskTool" uyarısı veriliyor.Bilinçli kullanıcı için üretilmiş bir yazılımdır. Nasıl kullanacağını bilen kullanıcı için faydalı bilmeyen için zararlı sonuçları olabilir.
ComboFix İngilizce Kullanım Yönergesi (ingilizce)
http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix

Son Düzenleme: viking20 ~ 03 Kasım 2012 14:07
cibril
03-11-2012, 09:40   |  #5  
OP Üye
61 mesaj

kardeşim çok teşekkür ederim. siteden kapmış olabilir diyo ama aynı programı tamindir ve gezginlerden indirip virustotaldan tarattıgımda aynı sonuçları aldım. yani virüs yok bilgi çalmaz oyle mı ?

Flapjack
03-11-2012, 11:19   |  #6  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj

o program internet bağlantısı olmadan çalışmıyorki

bende çalışmadı internet olmadan

güncellemek amaçlı bağlanıomuş :)

Tolstoy
11-11-2012, 23:09   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj

ComboFix nasıl kullanılır.

ComboFix Nedir ? Kullanmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir ?

ComboFix Kullanım Kılavuzu

ComboFix,normal mod'da direkt olarak masaüstüne indirilerek çalıştırılmalıdır. Özel haller dışında güvenli mod'da kullanılma-ma-lıdır. Yazılıma hakim bir bilen gözetiminde de kullanılması tavsiye edilmektedir.

Her güvenlik aracı VirüsTotal de taratıldığında, bazı antivirüsler tarafından zararlı olarak al-gılanabilir. Normal bir durumdur.