birçok arkadaşın bildiği gibi bazı torajan ve zararlı ları temizlemede bu programı kullanmaktayız.
Söylemek istediğim;
bende şahsen bir kaç kez kullandığım bu program Yararı olduğu kadar bilgisayarın işletim sistemine verdiği zararlardır.
Bu programı bilgisayarında çalıştıracak kişilere söylemek istediğim uyarılar şunlar.
EĞer bilgisayarınıza Eta, Logo, mikro ve benzeri dos ortamında çalışan yazılımlar kullanıyorsanız Combofix ile bilgisayarınızda kesinlikle bir tarama gerçekleştirmeyin daha farklı alternatifleri kullanın.
Çünkü bu program işletim sistemideki msdos komut sistemindeki türkçe karakter kodlamasını bozmaktadır.
bir kaç alternatif ayarlar ile vs her ne kadar düzeltilisede.
( şahsen ufak bir bat dosyası ile düzeltebiliyorum)
kullandıgınız msdos programındaki türkçe karakterlerde sıkıntı yaşamanız büyük olasılıktır.
ikinci dez avantajıda bilgisayarın tarihsel ve bölgesel ayarlarındaki farkedemediğimiz bir değişiklikte bulunması.
buna örnek olarak;
outlook unuzda bugün gelen bir mail i düşünün ve aynı mail i combofix i bilgisayarınızda çalıştırdıktan sonra birde açın bakalım. o mail in tarihinin çok daha farklı bir tahire dönüşmesi büyük olasılıktır.
eğer combofix kullanacaksak bu riskleri göz nünde bulundururuz. ve combofix taramasından sonra bilgisayarın bölge ve dil seçeneklerinde seçenenekleri bir kereye mahsus ilnigizceye alıp kaydedin ve daha sonra tekrar türkçeye alın. tabi bu olay sadece tarihsel değişikliği düzeltiyor. ms-dos ortamında yaptığı sıkıntıyı cözen bir yol henüz tam olarak bulamadım.
Saygılar.