Compaq ve Bios

chiemsee111
11-05-2007, 01:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Arkadaslar sorunumu cözmeme ragmen ileride basina gelebilecek arkadaslara bilgi olabilmesi icin yaziyorum.

Bir arkadasimin Compaq marka PC si ve ayni marka BIOS u var. Herifler tabiiki XPCD vermedikleri gibi birde BIOS a sifre koymuslarki CD ile pc yi calistirmak imkansiz.
Bios pilini cikarip bekletmek olsun, internette dolasan yüzlerce key ler olsun hatta birkactanede bios key cracker denedim hic biri ise yaramadi. Bu arada belirteyimki arkadas partition expert ile diski daha önce ikiye bölmüs ikince bölüme xp kurmus vede birinci bölümü silmis vede mbr yok olmus. windows hic acilmiyor yani format tek cözüm.
Bu eski tip hdd yi ikincil olarak kendi pc me de takamadigim icin /sata,ide) denedigim son yol suydu;

hdd yi sökmek. xp cd yi takmak pc yi acmak. Hemen bios ekranina geciste söyle bir uyari cikti: CD okuyucu birinci hale gecti degisikleri kaydetmek icin F1 e basiniz. (e bastik ama hdd yok) neyse cd den boot edip calismaya basladi, kapattim sonra tekrar hdd yi taktim. PC yi yeniden baslattim bu sefer yine ayni uyari hdd nin birincil olduguna dair geldi yine F1 e basmaktan baska bir secenegimiz yok. Ancak tekrar basladiginda boot etti vede format atip temiz bir windows kurduk. BIOS hala sifreli vede girmemize ragmen bir degisiklik yapamiyoruz ancak artik CD den boot edebildigimize göre; görev %99.9 tamamlanmistir. Kahkaha