Conficker Temizleme Aracı yayınlandı...

CHIP Online
14-03-2009, 18:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Son dönemin en büyük virüs tehdidi olan Conficker'a yenilmek istemeyenlere yeni bir çözüm...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Conf ... yinlandi_11490.html

Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor

BitDefender'ın anti-virüs uzmanları herkesin dilinde olan Conficker kurtçuğunu kalıntısız olan sistemden silebilen bir temizleme-yazılımı yayımladı.

Downadup ismindeki solucan aylardır ortalığı kasıp kavuruyor ve geçen süre zarfında dünya çapında milyonlarca bilgisayara bulaştı. Conficker'ın kullandığı Windows güvenlik açığı uygun bir Microsoft yaması ile kapatılmadığı durumda modifiye edilmiş bir web sitesine girmeniz, zararlının bilgisayara bulaşması için yeterli.

"Downadup Removal Tool" ismindeki BitDefender programı ücretsiz olarak sunuluyor ve olası bulaşma durumunda Conficker kurtçuğunu sistemden tamamen kaldırmanızı sağlıyor. Kuruluma dâhi ihtiyaç duymayan aracı indirdikten sonra arşivden çıkarıp çalıştırmanız yeterli.

Aracı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Download: Downadup Removal Tool

Tüm konu: Conficker Temizleme Aracı yayınlandı...

Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sisteminize Conficker bulaştı mı?

Mehmet-
14-03-2009, 18:16   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Sanırım hala bulaşmadı:)

Banned
14-03-2009, 19:10   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
556 mesaj

bu programı çalıştırdım ve komut sisteımi açıldı komut siteminde de şöle yazı çıktı:

searching for downadup file....

system folder

şeklinde yazı çıkıyor ardından bu system folder yazısının altında üç yazı alta   hızlı bir şekilde gözüküp program kapanıyor.

bende conficer varmı nasıl anlıycam biri bana meal etsin şu meleti

piRe_
14-03-2009, 20:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj

Daha bir hafta önce forumda ceceey kapmıştı bu zararlıyı. Orada aynı zararlı için 6 tane temizleme aracı vermiştim. Ne yazıkki insanlar alışmışlar hep beleşe. İnsan hiç olmazsa nezaketen sonucu yazar, işime yaradı yada yaramadı diye. Cevabı alan yallah, arkasına bile bakmadan kayboluyor.

Ama bir şeyin farkına vardım, bundan sonra sallama rumuzlarla foruma girip üye olanlara cevap vermeyeceğim. Bir kere adamın rumuzunda hayır yok. Sallama bir nick almış, cevabı alınca tüyeceği belli. Bu tip insanlara bilgi vermeyeceksin. Gidecek bir servise paranın rengine göre bilgi alacak. Tabi verirlerse...

Ne yazmayı planlıyordum nerelere geldim. Yine asabım bozuldu. Ha, unutmadan;

Bu ve benzeri bir zararlıyı pc nizde tespit ederseniz sakın bulduğu dosyaları antivirüsünüze sildirmeyin. Yoksa komple gider, sistemi çökertebilirsiniz. Tespit ettiğiniz dosyanın büyüklüğünü kontrol edin. Eğer imkanınız varsa orjinal dosyanın boyutuyla karşılaştırın. Fark varsa eğer, tekrar ediyorum antivirüsünüzle silmeyin. Mutlaka o zararlının bir panzehiri bir yerlerde vardır. İyice araştırın.

MBTGROUP
14-03-2009, 20:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Conficker ilk defa duydum ama worm bulaşmıştı.Oda onun gibi bişey heralde..

_Neo_
14-03-2009, 21:23   |  #6  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj

conficker bir worm türüdür PCWord Atatürk havalimanı olmak uzere bir çok yeri karıstırdı.Hatta conficker'e yapan arkadaslar update çıkarmıştı.Gülümseme

MBTGROUP
14-03-2009, 21:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

OO  fena solucanmış,Atatürk havalimanı waşşşş.

Fattur
14-03-2009, 23:58   |  #8  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Sanırsam hayır Kahkaha

bu arada pire arkadaşım
ARKADAŞLAR TEŞEKKÜRLER

gibi mesajlarla yetinmeye alış.Hemen hemen hergün başına gelecektir bu tip olaylar.Ben artık normal karşılıyorum.Böyle şeyler için kendini üzme.Sana yazık.