Conficker-Windows 7'ye 'AutoRun'u Haram Etti..

Turkish Developer
03-05-2009, 00:25   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

CHİP Online Haberlerinde ve Forumlarında, Son Zamanların En Etkili Önlenemez Yükselişteki ''Conficker''Zararlısı Hakkında Bir Çok Konuyu Okumuşsunuzdur.

Bu Zararlı, Windows'un Sistemlerinde Etki Göstermekle Kalmıyor, Kendini Güncelleme Özelliklerinide Beraberinde Getiriyor. Windows İlerisinide Düşünerek Olası Diğer Zararlılarında Bu Yolda Çoğalımını Önlemek, ve Gerek CD - Usb Bellek,  Taşınabilir Disc, ve Aygıtlar Üzerinden, Kontrol Edilemez, Kurnaz Davranışlar Gerçekleştirilmemesi İçin, Windows 7 de AutoRun'a Bir Sınırlama Engeli Getirmek,ve Alan Daraltma  Mecburiyetinde Kaldı.

Bu Nedenle, Taşınabilir (Harici) Disc'ler , USB - Flash Bellek'ler , Dvd - CD - ve Telefon ve Fotoğraf Makinaları İçinde Kullanılan Hafıza Kartları Gibi Etkileşimlerde Kolaylık Sağlayan, Otomatik Kullanım Menüsü Olmayacak.

Bu Özellik Sadece , Yazılabilir Özellik Bulundurmayan ve Yazılmış CD lerde Kendini Belirecek.

Bu Özellik , Gerek Vista İşletim Sistem Sürümlerine, ve Gerekse , Emektar XP İşletim Sisteminede, Önümüzdeki Zamanlarda Güncelleme (Update) Yoluyla Sistemlere Kısıtlandırma Getirilecek.

Turkish Developer
CHİP

Mustafa Can
03-05-2009, 15:39   |  #2  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

onu ben ayarlardan kapamadan bişey takmıyom bilgisayara

Banned
03-05-2009, 20:04   |  #3  
Banlandı
127 mesaj

autorun gibi şeyler aslında çocuk oyuncağı, sadece bilgisayara birşey taktığınız zaman simgeye tıklayıp hemen açmak yerine sağ tıklayıp antivirüse tarattırın veya "usb disc security" gibi yazılımları kullanın..

erdata
04-05-2009, 16:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
106 mesaj

Microsoft'un ücretsiz yazılımı Tweakui yazılımıyla USB disk veya CD DVD benzeri cihazların autorun özellikleri ayarlanabiliyor.
MyComputer / Autoplay / Types altında gerekli ayarları görebilirsiniz.
Özellikle USB disklerle virüs dolaşımı çok fazladır, bu nedenle "Enable Autoplay for removable drivers" seçeneğini pasif hale getirirseniz USB den takılan diskler kendiliğinden çalışmaz, bilgisayarımdan girip içeriğini görebilirsiniz.

ahmeta03
04-05-2009, 16:37   |  #5  
Üye
89 mesaj

Conficker den kurtulmak için neler yapmak gerekir ?

pcman34
23-08-2009, 08:23   |  #6  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

bilgisayarımdan da girince aynı şey oluyor sağ tık yapın görün bi aç var bide başka bişey var ve o başka bişey olan koyu yazılı yani deafult bazı sistemlerde aç da kayboluyor bende de vardı conficker klasör exe olmuş bak sen ödevler.exe aa aa özellikler 100 mb bi anda 1.27 mb nasıl sıkıştı bu klasör alsana virüs internet ışıkları da yanıyor galiba yine sevgili conficker ya da sevgili diğer mübarek virüslerim dolaşıyor sistemde ne güzeel avastda altta öyle öyle boş boş dönüp duruyor conficker güncelliyor kendini iyi iyi bende sistem neden şişti dedim şimdi ramazan ya kilo aldı gariban :D belleği 16 kere biçimlendirdim gitmedi olsun her takışta hatırlıyorum onu bi ara onun sayesinde fdisk attım pc ye disk yapılandırmasını bozmuş saolsun ahmeta03 format atmayı biliyorsan fdisk at :P ben öyle yapıyorum müdahele etmezsen kendiceğizi ediyor bunlar şaka maka ama siliniyor da nasıl siliniyor bi ara sildim daha doğrusu vista transformation pack kurdum düzeldi meğersem sistem dosyasına bulaşmış hee bide müziklerimde var virüsüm sayesinde duman dinleyemiyorum ablamda da var virüs ne güzel abla kardeş ağdan atıyoruz bir birimize virüs daha bide ben virüs yazmaya çalışıyorum hehe virüsün alası girmiş bas formatı gitsin resimler olmasa ooo hooo oo müzikler felan birisi bana 40 gb lık hdd bağışlarmı acaba pls :D çok uzun oldu ama olsun içimi döktüm eğer sevgili bana bu virüsü atan hacker eğer ekranımı izliyorsan bunları okuyorsundur dimi aa ne güzel ama gerek yok ki klavyeden yazıyorum bak bak kumsaati çıktı arkada işlem var noldu güncellemen mi geldi kuzum :D

pcman34
23-08-2009, 08:27   |  #7  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

oppps konuyu tekrar çıkardım yukarıı yeni mesaj mayıs-haziran-temmuz-ağustos sayalım 1,2,3.5 hmm iyi iyi sağlık olsun cevapları beklerim bu arada sevgili hacker^m :D bak adres yukarda yazıyor www.chip.com.tr iyi bak gelde cevap yaz tamam mı virüslerimle bana iyi hackler avastda yoruldu packleri algılamaktan aa Trojan diyor ne trojanı winamp o aaaa ayıp valla darılırım öyle şey olur mu bi gün de winampa virüs deme