kalamış sormuş:
Chip dergisinin bu ayki kapak konusu ilgimi çekti ve sistemi daha hızlı başlatabilmek için 52. sayfada yer alan "başlangıcı frenleyen etkenler" bölümünü uyguladım
öncelikle kullanıcı hesaplarından karşılama ekranını kullan seçenegini devre dışı bıraktım
daha sonra çalıştırda "control userpasswords2" komutu girdim ve "kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için ad parola girmelidir " seçenegini iptal ettim. daha sonra çıkan pencerede şifre olarak basit bir şifre bulup iki kez girdim işlemi tamamladım
Sistemi tekrar başlattıgımda ise şu sürprizle karşılaştım; işletim sistemi seçiminden sonra Administrator hesabı ve alttada şifre noktalar şeklinde girilmiş (fakat aktif degil) gözüküyor ve anında uyarı mesajı çıkıp parolamın yanlış oldugu yazıyor ve yeniden şifre istiyor ve girmeme raman işe yaramıyor. yani bilgisayarı açamıyorum
Önemli Not: isletim sistemini kurarken administrator şifresi girmeden kurmuştum .Böyle bir şifre yok ve control passwords2 komutunda girdigim şifre kesinlikle işe yaramıyor. Sorunla ilgili biraz araştırma yaptım önerilen birçok çözüm metotlarını denedim olmadı en son windows config klasörü içinde bulunan SAm dosyasını repair içinde bulunanla degiştirdim yine olmadı Format dışında ne yapabilirim ?
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Athlon xp 2600
512 Mb ram
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)