Cool&Quite Sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
egemengiga
30-09-2005, 11:57   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj

AMD 64 3000+ (Venice), MSI K8N Neo4 Platinum (nforce 4 ultra), 512MB Kingston (400), 256MB Asus 6600 PCIe, 120gb samsun SATA,
Sorun şu;
Bios dan ya da msi ya ait program olan core center ile cool&quite özelligini aktif hale getirince cpu fanin donus hizi 3000 den 870 lere dusuyo. cpu sicakligi ise 30 dereceden 36 ya cikiyo.(Eger oyun falan oynarsam sicaklik daha da yukseliyo)  ve core center programi alarm veriyo. bu bir sorun mu? sorunsa nasil gidrebilirim? ve core center programi ile cpu fani hangi hiza dustugunde alarm vermesini ayarlanabiliyor. anakartin bios unu guncelledim ama fayda etmedi. ben de manual olarak cpu fanini hep 3000 devirde calistiriyorum. lutfen yardim edin. simdiden tesekkurler

jaina
30-09-2005, 21:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Cool and Quiet özelliği bilgisayarına yüklenmezken çarpanı düşürerek daha az bir MHZ ile çalışması ve bu yüzden daha az ısınması --> daha az ses.. ve enerji.

Ancak yüklendiğin zaman fanın tekrar yüksek devirlerde çalışması lazım. Birde cool and quiet olayını program ile değilde, Bios ile dene bakalım ne olacak.

( Bu arada MSİ bios olayında çok "dangalak" bir firma, ona göre....)

kolay Gelsin

darkstar
02-10-2005, 15:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

anakarta ait w7125nms.140 updateini yuklemeyi denersen belki cozulebilir buna benzer bi hatayala gelen ayni anakartta diger versiyonlar cozmedi bi tek bu ise yaradi. core centerdeki uyari derecelerini istersen yukseltebilirsin ama bence o programi kullanma yapmak istediklerini biostan yaparsan hem daha kesin hem daha stabil hemde daha prfynl. sonuclar alirsin. belkide sorun yoktur 36 derece kotu bi sicaklik degil uyari derecen dusuk olabilir. bide fani anakarta sistem faninami cpu faninami takili ona bak hatta cpuya takiliysa cikarip tekrar tak

Son Düzenleme: darkstar ~ 02 Ekim 2005 15:00