İntel core 2 quad q6600 2.4. işlemci 4 gb ram ve 320 gb sata2 disc özellikler bunlar bişeye yararsa xp kurulumundan yani formattan sonra bu olay başıma gelmeye başladı sorun şudur. bütün dosyalarım bunlara program files windows masa üstü dosyalarım dahil resim müzik belge dosyalarım yeni açtıgım klasörler dvdden kopyalayıp masaütüne yapıştırdıgım herşey salt okunur görünüyor ve bu şeçenegi kaldıramıyorum herzaman işaretli durumda hiç bir şekilde kalkmıyor bi kaç format attım hard format yaptım 4 tane windows kopyası denedim orjinal windows yüklü şuanda vista yükledim sorun hepsinde vardı şuan da bile aynı sorun vardır salt okunur seçenegi kalmıyor bunu çözecek bi yol varmıdır rahatsız edici bi durum... umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler
çözebilene helal
Sorudan pek bir şey anlaşılmıyor ama benim anladığım kadarıyla buna neden olan pc de başka disk takılı veya bölümlenmiş başka bir bölümdeki dosya ve klasörlerden biri sebeb oluyor gibi geldi.Benim önerim başka bir bölüm veya disk varsa yedeklerini alıp bütün bölümleri biçimlendirip kurmayı dene derim.
sabit disc tek parça dedim ya hard format attım hard disc yeni gibi hiç bişey yok disc bölmedim gerek duymadım 1 tb harici hard disc var onda böyle bir sorun yok
kardeş windows u kurar kurmaz...firewall ı yükle..sorun sana hacker yapıyorlar..
arkadaşım bunu kaldırman için ısletım sıstemının fat32 olması gerekıyor veya bu sorunla ilgili çözümü aşagıdaki verecegim link'de belirtiyor açık bir şekilde ......
Anladıgım kadarıyla dvd ye yedek almıssın format sonrasında yedeklerı pc ye aktarırken hepsının salt okunur oldugunu gozlemlemıssın bundan kurtulmak ıcınde
Şu komutu run penceresıne yazarak çözüme ulaşabılırsın.
Burada c:\test salt okunur bulunan klasorun konumunu belırtmektedır.
daha ayrıntılı bılgı ıcın..
adresını zıyaret edebılırsın.
arkadaşım formattan önce ki kullanımında kullanıcı şifreler ken dosyalarıda mı şifreledin?
godhandkardeş windows u kurar kurmaz...firewall ı yükle..sorun sana hacker yapıyorlar..ha hacker firewall ı geçemiyor değilmi.Ne alaka.
gel bir deneme yapalım.
O Masaüstüne kopyaladığın klasorun adını değiştir Mesela KlasorC yap ve bu klasorC yi c sürücüsüne kopyala. Buraya kadar tamam.
kopyalama bitince şunu yapıyoruz:
Başlat çalıştıra cmd yaz entera basarak çalıştır
Komut satırı gelecek.Şimdi aynen şunu yaz
ATTRIB -R -S -H c:\KlasorC\*.* /S /D
o Değişmeyen özellikler teket teker değişecek. ;)
Umarım anlamışsındır.
Kolay gelsin.