İyi günler herkese donanımım: i3,4gb ddr3 ram, 1gb ati 256bit, gigabyte h55m-s2h.. son zamana kadar hiçbir oyunda kasma problemim olmamıştı.. nfs run, gta4 gibi ağır oyunlarda da sıfır kasma ve hız ile kullandığım bilgisayarım.. son zamanlar yüklediğim prototype gibi oyunlarda bile aşırı donma yapıyor.. çıkardım temizledim ekran kartı güncellemesi tamam.. harddisk neredeyse boş.. oyunlar orjinal, sorunum geçmedi kasanın yan kapağını açtım ısınma vardır diye bir fanla soğutmayı denedim olmadı.. oyun sorunsuz başlıyor bir müddet sonra donma ve oyunun kapanması sorunu başlıyor acaba son 6 ayda çıkan oyunlar mı birden çok ağırlaştı bu durumda 8 gb ram takarsam kurtatır mı daha başka bir durum mu söz konusu? burada götürüp göstereceğim ve fikir alabileceğim kimse yok yardım ve önerileriniz için teşekkürler
çözemediğim kasma problemi
rage bile kasıyor ama, assasin creed hiç kasmazdı o bile başladı dediğim gibi yalnız belli bir süreden sonra başlıyor donma
Kardeşim öncelikle - Driverlar-Microsoft DX güncel olsun - Güvenli modda tam virüs taraması yap - Disk birleştirme yap her sürücüyü (misal Yereldisk C-D) - Sistemini ayrıntılı yazmamışsın belki power yetmiyor olabilir yada harddisk sorun yapıyordur.
Belirtmek isterim oynadığın oyunlar ağır oyunlar ve kalite seviyesi üst + Full HD oynuyor olabilirsin kalite düşürüp denersen belki sorun çözülür yada oyun için ek patch çıkmış olabilir yükleyip oyunun sorununu çözebilirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
oyunların sürümleri güncel mi yani patchlerin hepsi yüklü mü
rage nin update 2 var yükle onu rage oyununa
prototype 2 ise o oyun crackten dolayı kasıyor propercrack/crackfix atarak bu sorunu çözebilirsin
teşekkürler cevaplarınız için dx, ekran kartı hepsi güncel disk birleştirme yaptım zaten . ssd yede kurdum sonuç aynıydı.. virüs taramasıda tamam powerın yetmemesi söz konusu bile değil:) ayarları en düşüğe aldığımda bile kasma yapıyordu.. şu update 2 rage i çözdü, prototypede crackfixle hallolursa tamam...
Arkadaşlar merhaba ben prototype 2 de kasma sorunu yaşıyorum fairlight setup yükledim,crackleri tamamladım kastı.hatta game booster falan bile denedim nafile.Sorun setup'tan dolayı olabilirmiş farklı sürüm SKIDROW yükleyeceğim şimdi yine de olmazsa diye çözüm önerileri nelerdir?Sistem özelliklerini yazıyorum:
8gb ram
2gb DDR5 ekran kartı
i7 2630 QM 2.0 GHZ
750 gb harddisk. Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olan herkese.