[ÇÖZÜLDÜ] Bilgisayarımın Ekran Renginde Sorun Var

siflali
27-10-2010, 21:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba, bilgisayarımı uzun süredir kullanmıyordum. Kullanmak için kurduğumda hiçbir sorun yoktu. Bir gün sonra ekranın rengi bozuldu arkası pembeleşti. Daha sonra renkler iyice bozuldu bilgisayar açılırken de mavi oldu. Başka bilgisayardan uzak masaüstü bağlantısıyla bağlandığımda ekranın rengi yine pembeydi. Ekranın resmini "Print Screen" tuşuyla çekip kaydedip başka bilgisayarda açtığımda ise yine ekranın pembeliklerini çekti. Bu benim video izlememe, bazı uygulamaları çalıştırmama ve oyun çalıştırmama engel oluyor.

Ekran görüntümden bir örnek;

Lütfen yardımcı olur musunuz.

DÜZENLEME:
Yardımlarınız için teşekkürler. Bir arkadaşın ekran kartını taktım denedim düzeldi. Sorun ekran kartındaymış.

Son Düzenleme: siflali ~ 28 Ekim 2010 20:09
bosluk
27-10-2010, 22:30   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Bu pembelikler XP kaynaklıya benziyor. Elinizde varsa bir Linux CD'si ile deneme yapın bakalım aynı sorun orada da olacak mı ? (%99 olmayacaktır ve problem mevcut Windows'unuzun bir bozukluğudur - ki biz hata giderimi önerileri verip siz bunları deneyene kadar XP'yi baştan kursanız çok daha hızlı olacak efendim)

siflali
28-10-2010, 02:30   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

XP'yi yeniden kurmayı da denedim fakat sorunum devam ediyor. Ekran kartını değiştirip deneme yapacağım sonucu yazarım.

bosluk
28-10-2010, 17:33   |  #4  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Hımm, o zaman evet sizin de tahmin edeceğiniz üzere ekran kartlı bir problem olabilir. Siz deneyin, ben de biraz araştırayım bakalım benzer problem yaşamış olan varmıymış.

Not : Bu tarz değil ama ekranda açan pembe puantiyelerle benzer bir geçmişim olmuştu uzun süre önce. Sorunu kasayı yan yatırıp çözebilmiştim. Meğer monitörün kasaya giriş iğneleri temassızmış. Gerçi sorun monitörde olsa ekran görüntüsü alındığında başka bilgisayarda düzgün gözükür ama yine de bir aklınızda olsun kasayı yana aşağı eğip denemek ;)

siflali
28-10-2010, 20:07   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Yardımlarınız için teşekkürler. Bir arkadaşın ekran kartını taktım denedim düzeldi. Sorun ekran kartındaymış.

bosluk
28-10-2010, 20:26   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Süper :) Geçmiş olsun...