[ÇÖZÜLDÜ] Vista Neden ilk açılışta kasıyor?

HaaNKs
15-04-2009, 09:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
315 mesaj

Selam; Bende gayet güzel hızlı 4 çkrd. 4 gb ram bir PC var. Bilgisayarı ilk açtığım zaman gayet güzel açılıyor. Açılıp masaüstü çıktıktan sonra yaklaşık 25-30 saniye çok kötü kasıyor. Bu sürede sadece fare aktif kalıyor. Diğer bütün fonksiyonları duruyor. Ben çok kurcaladım birşey bulamadım. Acaba "SearchIndexer" dan mı kaynaklanıyor? 500 Gb HardDisk olunca doğal olarak içi bayağı dolu. Her açılışta bunları tarıyor olma ihtimali var mı?Hmph

İlgilenirseniz sevinirim...Üzgün

Son Düzenleme: HaaNKs ~ 22 Nisan 2009 08:08
ali_jahn
15-04-2009, 09:48   |  #2  
Üye
59 mesaj

Olabilir de olmaya bilirde bilgisayar acılırken normal açılıyor. Ama açıldıktan sonra 25 - 30 saniye beklemesi biraz garip senin dediğin gibi dosyaları tarıyorsa yavaşlata bilir..

suikastby
15-04-2009, 10:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
370 mesaj

belkide bi virüsten kaynaklıddır tarama yapabilirsin hdd birleştiredebilirsin

Mustafa@PC
15-04-2009, 13:45   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Başlat/Ara/çalıştır/msconfig yazıp enterla,

Burda başlat sekmesinde tüm programları kapat (antivirüs hariç)
pc yi yeniden başlat...

HaaNKs
16-04-2009, 10:52   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
315 mesaj
Mustafa@PC
Başlat/Ara/çalıştır/msconfig yazıp enterla,

Burda başlat sekmesinde tüm programları kapat (antivirüs hariç)
pc yi yeniden başlat...

Ama burda önemli programlar var. Acaba hangisi yapıyor?
Bildiğim kadarıyla vista daha hızlı arama sonuçları verebilmek için ilk açılışta HardDiskdeki bütün belgeri tarıyor. Acaba sebebi bu olabilr mi? Eğer sebebi buysa bunu nasıl kapatabilirm ?

Ben burada gereksiz progran göremiyorum Geek

Mustafa@PC
16-04-2009, 13:38   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
HaaNKs
Ama burda önemli programlar var. Acaba hangisi yapıyor?
Bildiğim kadarıyla vista daha hızlı arama sonuçları verebilmek için ilk açılışta HardDiskdeki bütün belgeri tarıyor. Acaba sebebi bu olabilr mi? Eğer sebebi buysa bunu nasıl kapatabilirm ?

Bu kadar program ile tabiki kasar bakıcaksın,ve gereksizleri kaldır...

xaxeix
16-04-2009, 17:09   |  #7  
Yıllanmış Üye
117 mesaj

Bende de 500 GB harddisk var ve core 2 duo 2 GB ram, ama açtığımda öyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Bilgisayarında virüs olabilir belki, avira ile tarat. Sonra da tune up 2009 u yükle, gerekli ayarları sana önerir zaten. Ayrıca Java nın update 12 si çıktı, onu da yükle bence.

xaxeix
16-04-2009, 18:02   |  #8  
Yıllanmış Üye
117 mesaj
HaaNKs
O sağdaki oku biraz aşağı indirirsen gereksiz programlar çıkabilir belki Gülümseme Bende o oktan yok o kadar az yani Gülümseme. Ama resimde görünen programlar başlangıçta bulunması gereken programlar zaten.

HaaNKs
16-04-2009, 18:18   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
315 mesaj
Mustafa@PC
Bu kadar program ile tabiki kasar bakıcaksın,ve gereksizleri kaldır...
xaxeix
O sağdaki oku biraz aşağı indirirsen gereksiz programlar çıkabilir belki Gülümseme Bende o oktan yok o kadar az yani Gülümseme. Ama resimde görünen programlar başlangıçta bulunması gereken programlar zaten.

AlkışAlkışAlkışAlkış

Benim pc sürekli kasmıyor. core 2 quad var. Sadece açılışta 25-30 sn. resmen kilitliyor makinayı... Onun dışında gayet hızlı çalışıyor. PC ile açılan bir programın kastığı belli. Sadece onu bulamıyorum. Deli

HaaNKs
Süleyman.
16-04-2009, 18:48   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
HaaNKs

AlkışAlkışAlkışAlkış

Benim pc sürekli kasmıyor. core 2 quad var. Sadece açılışta 25-30 sn. resmen kilitliyor makinayı... Onun dışında gayet hızlı çalışıyor. PC ile açılan bir programın kastığı belli. Sadece onu bulamıyorum. Deli

Başlangıçta bir sürü program çalıştırıyor makineniz. Onlar kasıyor. bir değil, birçok. Boşuna bir tane program aramayın. Mesela "Acrobat Reader"ın ne işi var başlangıçta... gibi. Buyrun benimkiler. Ne kadar da az olduğunu görün, sizinkilere göre:

eRRhan
16-04-2009, 21:03   |  #11  
Yıllanmış Üye
374 mesaj

Search Indexer Bu yazdığın program heralde bilgisayar içi arama için ve her açılışta veri tabanını güncelliyor onu kaldırmayı dene alternatif olarak ava find i tavsiye ederim ücretli bir program ama googleden full olarak arattırırsan ilaçlısını bulabilirsin

Son Düzenleme: eRRhan ~ 16 Nisan 2009 21:06
Tırtıl
16-04-2009, 21:33   |  #12  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj

Bende be benzer sorun vardı, sonra farkettim ki, kasan, başlatmaya çalışan şey Windows Live ve Kaspersky. Otomatik başlattan kaldırdım Windows Live'ı, Kaspersky'yi kaldırıp Avira kurdum artık fişek gibi açılıyor Vista. Yani bunun gibi diğer başlangıç programları açılışı mahvediyor malesef. Senin resminden ben en az 10 program kaldırırım gereksiz başlangıçta bulunan.

Yani o kaydırma çubuğunun boyutunu düşündüğümde, en az 20 diyelim... Sen o listeyi arka arkaya ekran görüntüleri alarak tam listeyi verirsen, ne gerekli ne gereksiz hemen söyleyebiliriz.

Ayrıca Search Indexer bilgisayar anca Idle durumdayken çalışır. Sadece asıl kasmayı işletim sistemi ilk kurulduktan sonra yapar. Sonrasında kasma olmaz.

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 16 Nisan 2009 21:36
Mustafa@PC
16-04-2009, 21:37   |  #13  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Benim başlangıcımda 3 tane program var...

zazaca
17-04-2009, 00:08   |  #14  
zazaca avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
563 mesaj

arkadaşım pc hızlı çalışmasını istiyorsan başlangıctaki proglabları devre dışı bırakmalısın defender die bir program var orda araclara gir yazıllım gezgininında başlagıçta açılan programları devre dışı bırak  örnek msn gibi