[ÇÖZÜLDÜ]Xp Sorunlarım

Mustafa@PC
26-04-2009, 00:53   |  #26  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Virüsü geçtim,

Rootkitlere ne demeli,

Eksik doyalara örneğin;msinfo32.exe ???

Ahmet Ertuğrul
26-04-2009, 00:58   |  #27  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Bilmem programlar bir şey bulamadı ama..Zaten ben bunu rahat 4,5 seneden beri kullanıyorum. Ufak probelmler dışında bir şey olmadı.

Mustafa@PC
26-04-2009, 01:03   |  #28  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
ahmeyt05
Bilmem programlar bir şey bulamadı ama..Zaten ben bunu rahat 4,5 seneden beri kullanıyorum. Ufak probelmler dışında bir şey olmadı.
Sen bilirsin ama bence kullanma model ne ?

Ahmet Ertuğrul
26-04-2009, 01:07   |  #29  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Model derken sürümü mü yoksa, modifiye xp'nin adı mı?

mancukya
26-04-2009, 01:07   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Ya dostum sen C:\WINDOWS\system32\drivers\etc dosyalarina kadar neden karistiriyorsunki ?

Everest sandra tarzi bir programla drivers icin kontrol edersin orada verecegi numara o drivers ne oldugunu sana belli eder. (mesala A45543F gibi googleda arar bulursun ben uydu karti markasi icin bu sekilde yapmistim)
Ethernet, ses, grafik karti sorunu olmadigina göre pcde muhtemelen tv kart yada ona benzer bir dalga olmali onlari Windowsun tanimasi her zaman sorunludur ama bunu kontrol edecek olan sensin.
Pcni burada tak taniyan kisi olarak.
Bios ayarlarini regeditle alakasi olmaz biosda defaut yada optimised ayarlarla dene olmuyorsa o sekilde onu hallet.
Sistemin netten cekilen paket olduguna göre Kaspersky yada Antivir yada hangisine güveniyorsan bunlari Adadware, Spybot ve Anti malware ile update yaptikdan sonra guzelce tarat olmadi bir rootkit taramasi yaptir mesala fsecure rootkit programi piyasadaki en iyisi ama daha baskalarida var birse bulmazsa emin olmak icin Fsecure, norton, kaspersky sitlerinden biriyle online taramasi yaptir.
Sistem icinde regeditle falan oynarak gereksiz dosya diye buralara kadar girdigine göre belkide gerekli birseyleri sen sildin yada kapadin.

Mustafa@PC
26-04-2009, 01:10   |  #31  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
ahmeyt05
Model derken sürümü mü yoksa, modifiye xp'nin adı mı?
Modifiye xp nin adı ?

Ahmet Ertuğrul
26-04-2009, 01:27   |  #32  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
mancukya
Ya dostum sen C:\WINDOWS\system32\drivers\etc dosyalarina kadar neden karistiriyorsunki ?

Everest sandra tarzi bir programla drivers icin kontrol edersin orada verecegi numara o drivers ne oldugunu sana belli eder. (mesala A45543F gibi googleda arar bulursun ben uydu karti markasi icin bu sekilde yapmistim)
Ethernet, ses, grafik karti sorunu olmadigina göre pcde muhtemelen tv kart yada ona benzer bir dalga olmali onlari Windowsun tanimasi her zaman sorunludur ama bunu kontrol edecek olan sensin.
Pcni burada tak taniyan kisi olarak.
Bios ayarlarini regeditle alakasi olmaz biosda defaut yada optimised ayarlarla dene olmuyorsa o sekilde onu hallet.
Sistemin netten cekilen paket olduguna göre Kaspersky yada Antivir yada hangisine güveniyorsan bunlari Adadware, Spybot ve Anti malware ile update yaptikdan sonra guzelce tarat olmadi bir rootkit taramasi yaptir mesala fsecure rootkit programi piyasadaki en iyisi ama daha baskalarida var birse bulmazsa emin olmak icin Fsecure, norton, kaspersky sitlerinden biriyle online taramasi yaptir.
Sistem icinde regeditle falan oynarak gereksiz dosya diye buralara kadar girdigine göre belkide gerekli birseyleri sen sildin yada kapadin.

Dövseydin bir de.

Neyse..Everest'i yükleyip bakacağım zaten. Fsecure'u da deneyeyim onu duymamıştım. Not alıyorum, ...kalemim nerde ya??..not defterine yazayım bari. Sistemi ben çekmedim netten. Amcamın oğlu vermişti. Kendisi bilgisayarcı, bana denemediği, zararlı içerikli cd vereceğini sanmıyorum. Eset Smart Security kullanıyorum. Avira Premium Security Suite'i de yükledim. Onunla da yaptırdım full tarama. Eset'ten iki tane fazla yanlış alarm verdi, üç tane olmak üzere. Rootkit taramasını da kullandım Avira'nın, bir şey çıkmadı. Kaspersky online taramsında sadece buluyormuş, temizlemiyormuş. Trialını da yüklemek istemiyorum, hem onu yüklesem sanırım hem Avira'yı hem de Eset'i kaldırmam gerekecek. Sophos'un online tarama araçları da telefon numarama kadar, o kadar çok bilgimi istiyor ki kullanmaktan vazgeçtim. Malwarebyte's, Spybot ve SUPERAntiSpyware sistemimde yüklü, ayda bir falan hepsiyle taratıyorum. Zaten hatırlarsan Spybot kılavuzu alıntılamıştım Güvenlik  alt forumunda. Onun dışında regeditten hiçbir şey silmem ben. Hem niye karıştırmayayım ki karıştırdıkça yeni bir şey öğreniyorum. Herkes bilgisayar bölümü okumuyor ki.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 26 Nisan 2009 01:37
Ahmet Ertuğrul
26-04-2009, 01:33   |  #33  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Mustafa@PC
Modifiye xp nin adı ?
Yapımcı: sk8er_boi
Version: Windows XP SP2 Super Edition

Microsoft XP Professional SP 3(5.1, Yapı 2600) şu anki hali.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 26 Nisan 2009 01:37
mancukya
26-04-2009, 01:37   |  #34  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj
ahmeyt05
Dövseydin bir de.

Neyse..Everest'i yükleyip bakacağım zaten. Fsecure'u da deneyeyim onu duymamıştım. Not alıyorum, ...kalemim nerde ya??..not defterine yazayım bari. Sistemi ben çekmedim netten. Amcamın oğlu vermişti. Kendisi bilgisayarcı, bana denemediği, zararlı içerikli cd vereceğini sanmıyorum. Eset Smart Security kullanıyorum. Avira Premium Security Suite'i de yükledim. Onunla da yaptırdım full tarama. Eset'ten iki tane fazla yanlış alarm verdi, üç tane olmak üzere. Rootkit taramasını da kullandım Avira'nın, bir şey çıkmadı. Kaspersky online taramsında sadece buluyormuş, temizlemiyormuş. Trialını da yüklemek istemiyorum, hem onu yüklesem sanırım hem Avira'yı hem de Eset'i kaldırmam gerekecek. Sophos'un online tarama araçları da telefon numarama kadar, o kadar çok bilgimi istiyor ki kullanmaktan vazgeçtim. Malwarebyte's, Spybot ve SUPERAntiSpyware sistemimde yüklü, ayda bir falan hepsiyle taratıyorum. Zaten hatırlarsan Spybot kılavuzu alıntılamıştım Güvenlik  alt forumunda. Onun dışında regeditten hiçbir şey silmem ben. Hem niye karıştırmayayım ki karıştırdıkça yeni bir şey öğreniyorum. Herkes bilgisayar bölümü okumuyor ki.

Ne dövmesi dostum demisim kardes baksana neyse kolay gelsin.
Bu arada sen silmedinse o paketlere bir sey ilave ederken bazi seyleri kaldiriyorlar bunlar bazen sisteme gerekli drivers dosyalarida olabiliyor.
Sistemi taradigina göre bu programlarla bir sey cikmadiysa fazla zorlamaya gerek yok fsecure rootkit yada baska bir rootkitle tarama yapsanda baya bilgi birikim gerektiriyor karisik yani.
Online scanner amac sadece emin olmak ciindi temizlemesi icin degil bence kasayi kontrel et bir tv cikisi yada ne bileyim yakalama aygiti gibi bir seyler varmi

Son Düzenleme: mancukya ~ 26 Nisan 2009 01:42
Ahmet Ertuğrul
26-04-2009, 01:42   |  #35  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Doğru ya, evet şimdi gördüm. İlk cümleye direk beni yaptıklarım için yargılayan bir soruyla girmişsin. Ondan öyle yanlış anlamışım. Yüz yüze konuşmanın yerini tutmuyor işte. Böyle yanlış anlamalar olabiliyor.

Ahmet Ertuğrul
26-04-2009, 01:46   |  #36  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Tv kartım var ama daha önce böyle bir sorun olmamıştı, o yüzden o olacağını zannetmiyorum. Yarın bir Everest'i yükleyeyim de öyle konuşayım. Sanırım onla bulacağım.

mancukya
26-04-2009, 01:49   |  #37  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Dostum everetsle bakana kadar tv kartin su an icin calisiyormu ?
Calismiyorsa 100 de 90 odur ve onun driversleri bir tane gözükèr ama kurulum esnasinda ses ve görüntü yakalama aygiti olarak genelde 2 tane kurar bence onu kontrol edersen calisip calismadigini direk sorunun sebebini anlamis olursun gibime geliyor. Bu arada modifie xp oldugu icin belki bazi dosyalar sistemden kaldirildigi icin drivers yüklenmemis olabilir ben en son commodonun cikardigi bir temizleme programi yuzune bunu yasamistim sistemden gereksiz diye cikarttigi dosyalar yuzune kamerayi kuramadigim icin format atmak zorunda kalmistim.
iyi geceler.

Son Düzenleme: mancukya ~ 26 Nisan 2009 01:51
Ahmet Ertuğrul
26-04-2009, 01:53   |  #38  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Tv çalışıyor. Onun driverlarını da biliyorum. Ses ve Görüntü aygıtları altında iki tane AverTv(878) Audio Capture bilmem neyle, AverTv(878) Video Capture bilmem ne. Onlarda da sorun yok.

Mustafa@PC
26-04-2009, 02:10   |  #39  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Ahmet,msinfo32 yi çalıştırdın mı ?

Ahmet Ertuğrul
26-04-2009, 02:22   |  #40  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Hayır, internetten Msinfo32'yi ararken sistemdeki yerini görmüştüm. C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared diyordu. Benim Common Files'da Microsoft Shared yok zaten. Sistem dosyalarında yoksa kesin kayıt defterindeki anahtarları da eksiktir, o yüzden ondan umudumu kestim.

Çalışmadı yani.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 26 Nisan 2009 02:23
Ahmet Ertuğrul
27-04-2009, 00:45   |  #41  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bilinmeyen aygıt yazan driverı kaldırdım. Sorun çıkar mı.., göreceğim ilerleyen günlerde. Neyse son bir sorum olacak.

Bu resimdeki öğeler eskiden gruplanmış olarak duruyordu. Bunları nasıl eskisi gib gruplu hale getirebilirim. Mesela "Tarayıcılar ve Kameralar" gibi kategoriler vardı.

Mustafa@PC
27-04-2009, 00:50   |  #42  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
ahmeyt05
Bilinmeyen aygıt yazan driverı kaldırdım. Sorun çıkar mı.., göreceğim ilerleyen günlerde. Neyse son bir sorum olacak.

Bu resimdeki öğeler eskiden gruplanmış olarak duruyordu. Bunları nasıl eskisi gib gruplu hale getirebilirim. Mesela "Tarayıcılar ve Kameralar" gibi kategoriler vardı.

Düzende bi ayarı olması lazımdı.

Xp üzerinde olsam söylerdim,ama vistadayım.

Düzende olması lazım.

Ahmet Ertuğrul
27-04-2009, 00:57   |  #43  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Görünümdeymiş ya, ben de bunun için grup ilkesinden falan ayar gerekiyor sanıyordum. Görünüm<Simgeleri Yerleştir<Grup olarak göster sonra simgeleri yerleştir<tür yaptım oldu. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Bu konu da burda kapanmıştır.

Mustafa@PC
27-04-2009, 00:58   |  #44  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
ahmeyt05
Görünümdeymiş ya, ben de bunun için grup ilkesinden falan ayar gerekiyor sanıyordum. Görünüm<Simgeleri Yerleştir<Grup olarak göster sonra simgeleri yerleştir<tür yaptım oldu. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Bu konu da burda kapanmıştır.
Tabi Tabi orda biryerdeydi...

Sorunlar ne alemde ?Ağzı kulaklarına varıyor

Ahmet Ertuğrul
27-04-2009, 00:59   |  #45  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

İlk sayfaya bir bakmam lazım. Ağzı kulaklarına varıyor Hatırlamıyorum şimdi.

Mustafa@PC
27-04-2009, 01:00   |  #46  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Başlık Çözüldü Olmuş ?

Ahmet Ertuğrul
27-04-2009, 01:04   |  #47  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

numlock olmadı.
bilinmeyen aygıtı kaldırdım.
farenin ışığını boşverdim.
hosts backuplarına dokunmamaya karar verdim. zaten çok yer tutmuyorlarmış.
sağ tık menüsü için de Advanced System Care'deki İçerik Menüsü Düzenleyici araçtan yararlandım. Bir kısmını ordan kaldırdım. Bir kısmı da kendi ayarlarında sağ tık menüsünden kaldırma seçeneği olan programlarmış. Tabi hepsi gitmedi ama bayağı bir ferahladı sağ tık. İşte böyle.

Mustafa@PC
27-04-2009, 01:05   |  #48  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Vistaya geçmeyi düşünmüyormusun ?

Ahmet Ertuğrul
27-04-2009, 01:07   |  #49  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Çözülmeyenlere daha önerin varsa başlığı değiştireyim.

Ahmet Ertuğrul
27-04-2009, 01:09   |  #50  
Ahmet Ertuğrul avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Şimdilik hayır, yazın bir donanım yenilemesi yapabilirsem..gerçi yine de geçmeyebilirim Vista'ya. Ben de diğer XP'ciler gibi 7'yi bekleyeyim diyorum. Ramim zaten 512 şu an.