Merhaba Arkadaşlar;
Sizlere yaklaşık 1 aydır bilgisayarla ilgili yaşadığım ve sorununu çözemediğim bir problemden bahsetmek istiyorum.
Bilgisayar çok yavaş açılıyor. Bu normal bir yavaşlık değil kesinlikle, programların çokluğundan, harddisk yüklüğünden falan kaynaklanmıyor, çünkü format atmama rağmen düzelmedi. Anakart modelinin yazlılı olduğu ekranda 10dk kalıyor bilgisayar, windowsa geçene kadar da bi 5-10 dk geçiyor. Aslında bu süreler eskiden daha kısaydı fakat son zamanlarda arttı. Windowsa geçince windows da yavaşladı, örneğin simge durumuna küçült dediğimde işlemin bitmesi 3-4 saniye alıyor. Yani sadece sorun yavaş açılması değil, windowsta da yavaşlık var. Eskiden windowsda yoktu o kadar takmıyordm ama artık windowsta da var.
Sorunu gidermek için sırasıyla uyguladığım fakat sonuç vermeyen yöntemler..
-Kasayı güç kaynağı prizinden çıkartıp tekrar taktım..
-Format attım..
-Anakart kılavuzundan Clear RTC den Bios'u default yaptım..
-Anakart pilini çıkartıp ters takıp bekleyip tekrar taktım..
-Biosu güncelledim..
-Bunları yaptıktan sonra tekrar format denedim..
Bunlar sonuç vermedi, ramleri çıkartıp tekrar taktığımda, power düğmesine bastığımda ise siyah ekranla karşılaştım. Sadece siyah ekran arada kasadan gelen bir kaç ses o kadar.Daha sonra bilgisayarcıya götürdüğümde baktım yapmışlar herhangi bir sorun yok, biosta bir kaç ayar yaptıklarını söylediler..Fakat 1 gün sonra aynı şeyler oldu.
Biliyorum arkadaşlar baya uzattım ama inanın ki kafayı yemek üzereyim.
Sistemim;
ASUS P55DE-LX Anakart
Intel Core i7 870 2.93 Ghz İşlemci
2*2 GB CORSAIR DDR3 2000Mhz Ram
1 TB Seagate Harddisk
HD6850 GDDR5 1GB Ekran Kartı
Sistemi bir internet sitesinden kendim topladım ve montajını gerçekleştirdim. Parçalar aralık başında geldi ve 2 ay böyle bir sorun olmadı (full performans çalıştı) ve ne yapsam düzelmiyor ve kimse bir şey söyleyemiyor, bir donanım bileşeninde sorun var ama hangisinde işte..
Arkadaşlar farkındayım çok uzun oldu ama sonradan gelebilcek sorulara ve mesajlara karşılık olsun diye de bir şeyler yazdım, eğer bilen-anlayan bir arkadaş varsa bir yol gösterirse sevinirim, çünkü şuan bundan başka bir şey düşünmüyorum..