Çözülmeyen Sorun: Crysis'te Ses Cızırtısı

Rambo_FT
13-11-2010, 13:14   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
191 mesaj

Arkadaşlar hem Crysis hem DirectX hem de Windows 7 tamamen güncel olmasına rağmen çoktandır yaşadığım bu sorunu bir türlü çözüme kavuşturamadım. Hatta anakart, ram, ekran kartı değiştirdiğimde bile sorun devam ediyor.

Sorun tam olarak şöyle: Hiçbir oyunda böyle bir sorun yaşamadığımı belirteyim. Herşey güncel olsun veya olmasın, anakart, ses kartı değişsin/değişmesin farketmez; Crysis'i açıp oynadığımda en düşük ayarlardan en yüksek ayarlara hiçbirşey farketmeden ses cızırtısı sorunları oluşuyor. Özellikle patlama, işlemciye yüklenen fizik olaylarında ses cızırtısı oluşuyor (veya daha da artıyor) ve oyun böyle devam ediyor. Sırf bu yüzden Crysis oynamak istemiyorum.

Aynı şekilde Windows XP üzerinden oynadığımda hiçbir sorunla karşılaşmıyorum.

Sistemim imzamda yazıyor.

Bana göre Windows 7 hala beta. Çünkü yaşadığım bazı sorunlar ve performansın bazı noktalarda aşırı düşmesi beni yine lanetli XP ye yönlendiriyor. Sadece bu konuda yer alan sorunum yok, Windows 7 ile bir çok sorun yaşıyorum ama lanet XP ye dönmemek için, bu da geçer diyorum :) Sizce bu sorunun bir çözümü var mıdır?

dervipasa
13-11-2010, 13:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
650 mesaj

oyun directx 9
ekran kartı directx 10
sistem directx 11
işletim sistemin orjinal veya oyunun orjinal degil diye düşünüyorum
yanlış anlama bende de aynı sorun oldu
crysis1 kopya idi 64 bitte sorunlu çalışıyor
warhead orjinal idi
64 crack ile ugraşmadım bile

Rambo_FT
13-11-2010, 15:33   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
191 mesaj

Orjinali sorunsuz mu diyorsun?

dervipasa
13-11-2010, 19:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
650 mesaj

evet
orjinali sorunsuzdur
olmasa bile satıcıdan düzeltmesini istersin ki hemen yaparlar
hem türkçe kaç tane oyun çıkıyor ki kaçak alalım
biraz destek

firaristt
13-11-2010, 19:48   |  #5  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

işletm sistemi ekran kartı oyunun farklı DX versiyonlarında olması önemli değil... yanlış bilgi vermeyin...eğer oyunu oynamak için yeterli sistem kayağına sahipseniz sorunsuz oynarsınız.. tabii orj alırsanız.. zaten çok bi para değil Crysis 20 TL Warhead 30TL civarında...

oyunda ses sorunu bende de var ama hem korsan hemde sistemim zayıf... oyunu en düşük ayarlarda kaç fps ile oynuyorsunuz???

dervipasa
14-11-2010, 10:50   |  #6  
Yıllanmış Üye
650 mesaj

ben dx farlılıklarını belirtmek için söyledim sadece çalışmaz sorun çıkar demedim ki
ancak orjinal olmayan oyunda sürekli sorun çıkıyor bide yapayzekada sorun çıkarsa oyun zevkinde oyun oynanmıyor
orjinal olmayan oyunu oynamıyorum
fps den pek anlamıyorum ekran kartım da zayıf hd 5670
takılmadan oynayayım yeter diyorum

firaristt
14-11-2010, 19:57   |  #7  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

HD 5670 zayıf mı?? sen gel benim karta bak xD

DX farklı olsada sorun değil :D işletim sistemi oyun ve ekran kartının DX sürümleri oyunu açıcak seviyede olsa kafidir...

orj. oyunlarda kusura bakmasınlar bi ton para... 120TL bi oyuna vermek insanın içine oturur... yapsınlar 50-60TL alırım ama fiyatlar inmeden alamıyoruz öğrenciyiz sonuçta... eee beleş sirke baldan tatlıdır diye atasözümüz var, takılma da olsa sorunda olsa korsan kullanan bir milletiz... ama tabiiki bu gelirlerle oej. oyun almak biraz sıkar :D Bu gün İstinye Park'ta Audi standı vardı R8 in fiyatını görünce krize girdim desem yeri var... 667Bin €... daha küsüratı var o kadarını da yazmayayım... yani yuvarlak bi bakkal hesabıyla 1.3milyon TL yapıyor... A8 440bin €.... vs.vs. yani o arabalardan o kadar çok varki yollarda onların sahipleri vs. hiç sorun etmez alır ama biz ne diyelim???

dervipasa
14-11-2010, 21:42   |  #8  
Yıllanmış Üye
650 mesaj

crysis öyle zaten
yerli kardeşler EA ile antlaşmalarında tr satışlarında düşük fiyat istedikleri için böyle zaten 30-50 tl civarı
nisan 2011 de çıkacak olan abd ön sipariş fiyatı 55 $ idi yanılmıyorsam
tr fiyatı 40-70 arası bişey olur

Rambo_FT
15-11-2010, 09:23   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
191 mesaj
Alıntı: firaristt  
işletm sistemi ekran kartı oyunun farklı DX versiyonlarında olması önemli değil... yanlış bilgi vermeyin...eğer oyunu oynamak için yeterli sistem kayağına sahipseniz sorunsuz oynarsınız.. tabii orj alırsanız.. zaten çok bi para değil Crysis 20 TL Warhead 30TL civarında...

oyunda ses sorunu bende de var ama hem korsan hemde sistemim zayıf... oyunu en düşük ayarlarda kaç fps ile oynuyorsunuz???

En düşük ayarları denemedim ama en yüksek ayarlada 30-40 fps arası oynuyorum. Ses cızırtısı olduğu zaman 60-90fps bile oluyor ama ses cızırtısı yinede kesilmiyor.

Orjinalini satın alma konusunda şöyle bir felsefem var: Ya bütün oyunlarım orjinal olur ya da hepsi korsan. Neden mi? Crysis'i orjinal aldım, şuan Burnout Paradise, NFS Undercover gibi bir sürü oyunum sorunlu. Onlarında mutlaka orjinalini almalıyım. Hadi herbiri 10TL olsa elimde 10 oyun sorunluysa 100TL gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. Çevremdekiler demez mi 100TL nereye gitti diye?

Crysis çıktığından beridir ona destek olsun diye devamlı sistemimi yükseltiyorum. Ama crysis'i satın alamam.

firaristt
15-11-2010, 09:28   |  #10  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

crysis için sistemini yükseltmek parça üreticilerine yarar Crytek e bi faydası olmaz... korsan oyun hakkında forumda yardım istemek ve yardım etmek yasak o yüzden bişe diyemicem... ama bnde ses sorunu fps çok düştüğünde oluyor zaten o zaman 3-4fps zar zor gösteriyor :D

Rambo_FT
15-11-2010, 10:58   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
191 mesaj

Tamam xp'de sorun yoksa arasıra xp dönerim

firaristt
15-11-2010, 11:07   |  #12  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

xp nin ömrü doldu artık... win7 e geç kafan da rahat olsun sisteminde :D oyunlar artık xp değil win7 e göre optimize ediliyor... o yüzden win7 oyunlarda ileride daha da başarılı olucaktır hemde ekran kartın DX10 desteğini sonuna kadar kullanabilirsin :D

Rambo_FT
21-11-2010, 23:50   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
191 mesaj

XP ye bende geçmek istemiyorum yoksa bu konuyu açmazdım. Win7 32 bit yükledim, 1440x900 DX9 tüm ayarlar çok yüksekte 20-30 fps, 1024x768 DX9 tüm ayarlar çok yüksekte AA da 2X açık 40-80 fps aldım. Ses cızırtısı artık yok. Sorun 64bit sistemmiş.