selam arkadaşlar
2 hafta önce yeni bir pc aldım büyük bi hevesle tabii
özelliklerini yazayım sonra sorunu anlatıcam
AMD X2 4000+
1gb twinmos DDR2 800mhz
Asus m2n nforce430mcp anakart
Palit geforce 8600GT sonic ekran kartı
Asus kasa(ta951 mi ne öyle bişi)power supply:asus
SAMSUNG 80Gb Sata2 8mb HDD
1.Isınma problemi yok
CPU=30 anakart:37
GPU(ekran kartı):45-50 oyunda:55
2.arka planda işlemci meşgul ederek çalışan birşey yok
3.tarattım spyware veya virüs te yok(pc de nod 32 ve peerguardian2 yüklü) spy lara bulaşmayacak kadar pc bilgim var
4.pc yi toplarken kasanın ışık led i power tuşu gibi ince kablolarını yanlış bağlamışım ilk açılışta kasanın hdd led ini patlattım sanırım pıt diye bi ses ve koku çıktı şuanda hdd led çalışmıyor power ışığı reset tuşu power tuşu doğru çalışıyor..
5.taze temiz bir windows yüklü tüm driver lar yüklü en güncel
amd dual core optimizer coolnquiet gibi driverlarda yüklü anakartın biosunuda update ettim..
şimdi bu bilgiler ışığında sorunu anlatmaya başlıyorum
sorun takılma sorunu takılma derken kilitlenme veya kısa süreli donma deil hafif duraksamlar teklemeler oluyor bazı oyunlarda ve bazen windows içindeyken(windowsta çok çok nadir)
örneğin bi resmi açarken önce bi duraksıyor pc..
benim için asıl sinir bozucu olan duraksama ise NFScarbon ve test drive unlimited de olan tıkır tıkır duraksamalar hafifte olsa insanı rahatsız ediyor hiç olmaması lazım bu takılmaların..
nedenini bir türlü bulamadım her şeyi denedim wireless ağ kartını bile çıkardım yine devam etti ses kartını çıkardım yine devam etti sorun..
ses kartı ve ağ kartını beraber çıkardım yine fayda etmedi
psu u ya yük binmesin diye 12cm lik kasa fanını anakarttan çıkardım yine olmadı
ram in slotunu değiştirdim zira cpu unun sıcaklığı ram e vuruyor diye en son slota taktım yine değişen birşey olmadı..
hatta takılmaları göstermek için nfscarbonda fraps adlı programla video capture yaptım ve video yu youtube e yükledim
işte link: http://www.youtube.com/watch?v=YqJfQqWFhak