Merhaba arkadaslar. 3 gun once Toshiba L555 12X laptop aldim. 2. gununde acigimda normal acildi ve sonra bir windows guncellemesi yapti tekrar baslattim ve sonra cozunurluk 640*480 olmus. Her baslatigimda boyle. Yapmadigim sey kalmadi.windows Ilk acilirken Fan tusu ile F5 yani ekran degistirme kisayoluna basinca duzeliyor. Sistem windows7 home premium. Lutfen yardimci olun. Tesekkurler.
Cozunurluk her acilista 640*480 oluyor
güncelleme ekran kartı sürücülerini güncellemiş eski sürücünüze geri dönün sorununuz hallolacaktır.
Her güncellemeyi özellikle sürücü güncellemelerini kurarken dikkat edin
windows update sitesindeki her yeni sürücü iyidir anlamına gekmez
Özellikle ekran kartı ve realtek ses kartlarında problemler oluyor
bu da aslında microsoft'un suçu değil firmaların microsoft'a yeni çıkan driverların ilk önce beta sürümünü vermesinden kaynaklanıyor
güncelemelerin hepsini her daim yüklemeyin seçerek yüklemeniz gereken şeyler de bulunuyor.
aynı sorun benim başımda en yeni ekran kartı sürücülerini yükleyip sistemi yeniden başlatınca aero kapanıyor basic görünüm ile açılıyor(aktif ediyorum yeniden başlatınca tekrar kapanıyor)
bir eski sürümünü kullanıyorum problemim yok
güncelleme ekran kartı sürücülerini güncellemiş eski sürücünüze geri dönün sorununuz hallolacaktır.Arkadaşın açıklaması çok net ve açıklayıcı olmuş.Laptop ta genelde ekran kartı sürücülerini Laptop üreticinizin kendi sitenizden yüklemeniz gerekiyor. Nedendir bilinmez ama herhalde sürücü yazılımların içine bir çeşit kendi ürünlerinin bilgisini yada gereksinimini yerleştiriyor notebook üreticileri
Her güncellemeyi özellikle sürücü güncellemelerini kurarken dikkat edin
windows update sitesindeki her yeni sürücü iyidir anlamına gekmez
Özellikle ekran kartı ve realtek ses kartlarında problemler oluyor
bu da aslında microsoft'un suçu değil firmaların microsoft'a yeni çıkan driverların ilk önce beta sürümünü vermesinden kaynaklanıyor
güncelemelerin hepsini her daim yüklemeyin seçerek yüklemeniz gereken şeyler de bulunuyor.
aynı sorun benim başımda en yeni ekran kartı sürücülerini yükleyip sistemi yeniden başlatınca aero kapanıyor basic görünüm ile açılıyor(aktif ediyorum yeniden başlatınca tekrar kapanıyor)
bir eski sürümünü kullanıyorum problemim yok
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Birde yuklenen windows guncellemesini kaldirsam sistemde problem olurmu ?
Eski surucume geri donusu nasil yapabilirim? surucuyu kaldirip tekrar indirip kursam olurmu ?
tabii ki olur
aygıt yöneticisinde ekran kartının özellilerine girin sürücü sekmesinde sürücüye geri dön butonu aktif ise buradan da dönebilirsiniz
Maalesef geri dön butonu aktif degildi. Internetten yeni surucu indirip kurdum olmadi. Bende sistem geri yukleme yaptim ve sorun duzeldi. Ilgilendiginiz icin tesekkur ederim.