Çözünürlük Sorunu

Kapalı Hesap (134959)
13-07-2012, 18:39   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Merhaba,

Ben Dell/Win 7/Nvidia kullanıyorum. Geçen gün uzun zamandır oynadığım Hearts of Iron II'yi silip baştan yükledim. Önceden oyun açılırken Win 7 kendini ayarlıyordu, renk değişiyordu bir de oyun kısmen eski olduğundan ekranı belli bir orana getiriyordu (sağ ve sol tarafta siyah bloklar vardı). Fakat dün yeniden yüklediğimde Win 7 oyunun ekrana "yaymaya" başladı. Oynanabilecek halde değil. Oyunun kendi içinde bir çözünürlük ayarı yok. İnternette farklı farklı modlar var ama ben sadece eski haline dönmesini otomatik halletmesini istiyorum.

Oyunla ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü kaç senedir, farklı bilgisayarlarda windows kendiliğinden ayarlıyordu çözünürlüğü rengi. Nasıl düzeltebilirim arkadaşlar? Yardım gerekmekte?

Kapalı Hesap (134959)
13-07-2012, 18:51   |  #2  
OP Kapalı Hesap
29 mesaj

Hiç çözümü olan yok mu? Valla sinir krizi geçiricem, ellerim kırılsaydı da silmeseydim.

REdbLACKI
13-07-2012, 19:11   |  #3  
REdbLACKI avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
654 mesaj

Arkadaşim oyun eski olduğu için çözünürlük düşük,ve bu yuzden ekranın sağ ve sol taraflarda sıyah birer boşluk oluşuyor.Yayılması veya yayılmaması nvidia denetim masasından ayarlanabilirsın.Şüan kullandığım bilgisayar win7 değil o yuzden tam olarak tarif edeniceğim ama nvidia denetim masasından çözünürlük ayarlarında bi seçenek olması lazım EKRANA SIĞDIR yada bunun gibi bir şey işaretli olması gerekiyo senin şüaki malum durumunda,o seçeneyi kaldır sorun duzelir eskisi gibi sağ ve sol sıyah başlukları çıkar.İyi 

Edit: (D.H. alıntı) Nvidia denetim masasına gelin.
Masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla bölümüne gelin oradan "NVİDİA ölçeklendirmesi kullan" seçeğini var tıklayın ve sorun çözülsün. yada böyle bir şey de olabilir...

Son Düzenleme: REdbLACKI ~ 13 Temmuz 2012 19:20
Kapalı Hesap (134959)
13-07-2012, 19:33   |  #4  
OP Kapalı Hesap
29 mesaj

Dostum çok teşekkür ederim ama Nvidia denetim masasında böyle bir opsiyon yok. En azından ben bulamadım ama Masaüstü boyutu ve konumu değil de "Çözünürlük değiştirme" var, orada da böyle bir seçenek yok.

REdbLACKI
14-07-2012, 09:40   |  #5  
REdbLACKI avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
654 mesaj

Pardon arkadaşim yallnış tarif ettimGülüş ...Şöyle ollucak: