gigabyte 8I915pl
2 gb ram
p4 3,0
thermaltake 400w
x1950pro ekran kartı mevcut
biostan bakıyorum 90-92 dereceyi görüyor
bazen açılıyor masaüstünü görüyor bazen açılır açılmaz resetliyor
işlemci ve anakart hariç hepsini yeni değiştirdim acaba bir uyumsuzluk mu oldu?
cpu 90 derece
- 1
- 2
İşlemci sıcaklığın çok fazla işlemcini soğutan fan temizmi normal şekilde dönüyormu ??? Termal macun sürdünmü bide ?
termal macun sürmedin fanıda yeni temizledim işlemcinin üstünde bi tabaka oluşmuştu onuda sildim macun ısıyı 25-30 derece düşürür mü?
Yok o kadar etkisi olmaz termal macununda formalite icabı sordum
Bios ayarlarını default edip dene bir kardeş birde fan ın akıllı fanlardanmı ?
Yani dönüp dönüp ara sıra duruyormu yoksa süreklimi dönüyor ?
Bu arada buraya manyak yağmur yağıyor
hocam akıllı fan falan değil heralde işlemcinin yanında gelenlerden biosu default ettim yine aynı fan 2568 rpm de dönüyor
(hacı nerede oturduğunu bilmiyorum ama ben muğladayım burada insanlar denize giriyor)
gokhankayatermal macun sürmedin fanıda yeni temizledim işlemcinin üstünde bi tabaka oluşmuştu onuda sildim macun ısıyı 25-30 derece düşürür mü?o işlemci ustundekı tabaka termal macun zaten sende bunu temızleyerek varolanı yoketmışsın. Bence kendıne hemen bır termal macun al ve mercımek buyuklugunde sıkıp işlemci sogutma blogunu yerıne tak yoksa sıcak havalarda bol reset yersınsah1nYok o kadar etkisi olmaz termal macununda formalite icabı sordumSahin arkadaşım teesuflerımı sunmama ızın ver. Termal macunu adamlar bosunamı icat ettilerde sen boyle soyluyorsun. Tabıkı ısı ıletımıne yardımı varkı adamlar sogutucu blok verırlerken yanında macunda verıyorlar..Son Düzenleme: Borga-x ~ 15 Nisan 2008 13:56
Kardeş termal macunun ısıya 3ila4 derece etkisi olur arkadaşında dediği gibi 25 derecelik bir açık var bununda termal macunla alakası olmadığı için önemsemedim 45-50 derecede felan deseydi eğer ısı sıcaklığı ozaman termal macun sür derdim.Ama tabi yinede termal macun sürmesinde fayda var birazda espiriye vurarak söyledim ben
Neyse şahin kardeşim sıkma canını
Gokhan arkadaşım sogutucu blogu bır ele bakıyım sıcaklık nasıl .Dokunabılıyormusun?. Wındows altında anakart programı ıle OC yapmış olmayasın. Buna bır bak derim. Genelde saatın orda anakart uygulaması durur orda saat hızını ve sıkcaklıkları gorebılırsın. Gerekirse bu programı silip bırde bu şekilde bir sıcaklıga bak
dostum artık bilgisayarı hiç açamıyorum açılıyor hemen resetliyor anakartın overclock programını da kullanmadım çok aşırı sıcak oluşuyor elimi yaklaştırınca hissediyorum
biraz bekliyorum tekrar açıyorum biosda sıcaklık 65 den başlıyor 1-2 dakika içinde 90-95 i görüyorum
bence senein işlemcinde bi sorun var macun filan hikaye
.macun soğutur aama 90 derece sıcaklığın macunla alakası yok.
işlemcinde sorun var gibi görünüyor
sadece işlemciyimi göndereyim firmaya başka birşeyden değildir dimi
Termal macun kuruduysa onu yenilemek şart çünkü termal macunun ısıya etkisi %80 gibi bir oran.Termal macun yenilemesindede sorun yoksa fan yeterli değildir weya kasa içi sirkülasyon çok az olduğundna sıcak hawa içeride kalıyo olabilir.İşlemcidede sorun olucağını sanmıyorum yapıldıkları teknoloji göz önünde tutulursa.
sah1nKardeş termal macunun ısıya 3ila4 derece etkisi olur arkadaşında dediği gibi 25 derecelik bir açık var bununda termal macunla alakası olmadığı için önemsemedim 45-50 derecede felan deseydi eğer ısı sıcaklığı ozaman termal macun sür derdim.Ama tabi yinede termal macun sürmesinde fayda var birazda espiriye vurarak söyledim
sizin söylediğiniz o 3-4 derecelik fark kaliteli ve kalitesiz termal macunların kıyasında yapılır...Eğerki hiç termal macun yoksa ki şu anki durum bunu gösteriyor ısı korkunç derecede artar...
tavsiyem en kısa zamanda termal macun bul ve çok ince bi tabaka olarak sür...sıcaklıkların normale ineceğini göreceksin(montaj hatası yapmazsan tabi)
en kısa zamanda termal macun alacağım elime ulaşana kadar bilgisayarı açmayacağım inşallah düzelir bu şekilde
Hadı bakalım sana kolay gelsın. Yanlız macunu işlemcinin ortasına mercımek kadar sıkmalısın. Fazla sıkarsan daha beter olur
Termal macun olarak Cooler Master ı tercih edebilirsin şırınga içinde geliyor zaten hem ucuz hemde kaliteli
Fan blogunun iyice oturdugunada emin ol.
Ayakların birisi tam olarak oturmazsa işelmci ısı fan bloguna tam gecemeyip fazla ısı yaratır.
fanı tam oturtum hatta bide ters çevirdim o şekilde taktım yine olmadı termal macun internetten sipariş ettim gelince birde onu deneyeceğim
termal macun sürdüm ama sıcaklık düştü ama resetlenme devam etti servise götürdüm anakartta kondansatör patlamış dedi 40 liraya yapılırmış bende bunun üstüne yeni anakart almaya karar verdim bana yardımcı olur musunuz yeni anakart almamda
Ewet oluruz da anakartdaki kondansatör nasıl patlıo patladıysada sen bunu nasıl duymadın weya görmedin onu anlamadım
arkadaşım bende anlamadım teknik serviste öyle söyledi pek inandırıcı gelmedi banada anakartı garanti kapsamı dışına çıkarmış böyle durummlarda bende yaptırdım yada yapıldığını sandım bilmiyorum benden 40 lira ücret aldı sonra da ben bundan sonra garanti devam edecek mi dedim tabiki devam edecek dedi nasıl olduğu konusunda bir fikrim yok anakartın distribütörü kont bilişim oraya yazdım bu durumu ilgilileneceklerini söylediler onlardan cevap bekliyorum hakkımı nasıl arayacağımı bilmiyorum garantili üründen para alınır mı alınırsa garanti hala devam eder mi?
Eğer anakartını aldığın distiribitör firma değilde 2. bir firmada müdahele ettilerse lehim felan yaptılar parça değiştilerse garanti kapsamı bitmiştir.Ama değiştiren adam garantisi benim diyorsa o ayrı
Eger goturdugun teknık servıs anakartın kendı servısı ıse Kont'a bir yazı yaz. Boyle boyle oldugunu bunun ıcın benden para talep ettıgını ve neler yaşadıgını yaz. Eger teknık servıs hatalı bulunursa tükoder'e başvuracağını ve yenı bır anakart istediğini söyle.
- 1
- 2