CPU Aşırı Isınma Sorunu..

GameRMan
08-07-2009, 15:18   |  #1  
GameRMan avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,045 mesaj

Öncelikle Merhaba; İyi Forumlar... Sorunum Şu; işyerimde intel P4 3.06 işlemci kullanıyorum. Pc Örneğin 20-25 dakika kadar kapalı kalıyor, Bunu özellikle yapıyorumki soğusun ilk açılışındaki sıcaklığına biostan yüksüz haliyle görebileyim diye. Neyse açılırken hemen biosa giriyorum Sıcaklık direk 60-65-70 dereceye kadar ulaşıyor. Şunu iyice belirteyim. DONMA,KASMA,RESTART,VS gibi hiç bir sorun yapmıyor. Ben overclock manyagıyımdır. ekran kartı anakart kasa içi soğutma Vs nasıl yapılır gayet kendi çapında iyiyimdir. Şimdi arkadaslar şunu dicem siz sormadan ben diyim. İntel fan oto yükete yani pc yükü ne kadar çoğalırsa intel fan deli gibi çalışıyor. Yani fanda sorun yok. + yine siz sormadan söyleyim fan tertemiz ve macununu yeni değiştim. Şimdi Eğer makina; Kasmıyosa,reset atmıyorsa,donmuyosa, ve fan deli gibi çalışıyosa :) kasanın içi tertemizse neden beni delirtiyo bu zervzevk kasa :) Ha; diceksinizki kardeşim kasa resetlemiyo kasmıyo sıkıntısı yoksa niye stres yapıyosun. Birincisi şu: Ben Bu kadar iyi soğutmadan donanımdan anlarken tabi bi çoğunuzun tecrübesi yanında bu belkide hiç bişey ama eee neden bulamıyorum. 2. si ise 70, derece demek CPU yanıyo demek ya şakası bile olmaz ya yanarsa diye endişe duyuyorum. :) neyse çok uzattım. lütfen arkadaşlar sizlerin tecrübelerinize sığınarak bana bu mantıksız olaya bi mantık yürütünki kendime olan güvenimi yitirmiyim :) İYİ FORUMLAR

kadirkacti
08-07-2009, 17:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
316 mesaj

benım tek bildiğim senın wermiş olduğun cpu modeli gerçekten çok ısınıo benim komşuda wardı 3.06 ghz 80 görüyodum bn we 2 yılldır yanmadan kullanıo bnde çok şlaşırmıstım ama tüm serisi öle o işlemcinin

GameRMan
08-07-2009, 17:42   |  #3  
GameRMan avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

:) zATEN bilgisayarcılar falanda abi rahat ol senin işlemci alışmış artık diyolar bi anlam veremeyip gülüp geçiyolar yorumun için saol

black_flood
08-07-2009, 19:25   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

o işlemciye tek bir çözüm var onun için gülüyolardır bence oda sıvı nitrojen soğutma aşağısı paklamaz.