Arkadaşlar P4 D 2.8 işlemcim var. İntel'in üzerinde hali hazırda verdiği fan sesli çalıştıgından 50 ytl me kıyıp Golden Orb II ThermalTake 1 fan aldım. Sorum şu. Anakartım biraz dengesiz dizayn edilmiş olacakki , fan ın power kablosu işlemci üzerindeki yere yetişmiyor ( Bu arada intel fan 4 lü girişe oluyordu bu fan ise 3 lü girişe göre yapılmış o yüzden yetişmiyor 3 lü giriş yerine ). Bende normal power dan aldığım çoğaltıcı sayesinde Fan power i ellde ettim. Onunda 3 dişi var ama 2 dişi kabloya bağlı :D Şimdi sorum şu , bu fanlar bildiğim kadarıyla 2 kademeli çalışıyor. Bi sessiz mod bide normal mod. İşlemci ısındıgında daha güçlü dönmesi için normal moda geçiyor. İşte bu geçişteki güç gereksinimini bu power karşılarmı. Yoksa anakartın üzerindeki 3 lü dişemi takmam gerekiyor ? Çünkü ısı olayını çözüp onun hızlanmasını normal powerden gelen kablonun yapcagını sanmıyorum . Anakartın üzerindeki bunu algılayıp hızlandırıyordur diye tahmin ediyorum. Acaba Anakartın üzerindeki dişliye takmam şart mı ? Yoksa Fark etmez mi ?