Aynı konuyu ikinci kez açtım.Kesin yardım edebilecek yokmu??İşlemci fanımı sökemiyorum.Nasıl söküleceğini bilen yok mu ?? alttaki adreste resmi var.
http://images.google.com.tr/imgr ... 3%26sa%3DN%26um%3D1
Anakart:ASUS P4V8X-X
İşlemci:İNTEL İNSİDE PENTİUM 4 2.40 GHZ
cpu fan sökme
Yeni fan aldım değiştirmem gerekiyor ama sökemiyorum eski fanı.Yanda iki mandal var onları açıyorum gevşiyor ama çıkmıyor.Gerisini yapamıyorum bulamadım bir türlü nereye bağlı olduğunu...4 köşesinden anakarta bağlı beyaz vidaya benzer palstikler var onlar tutuyor sanırım ama onların çıkması imkansız gibi..
Yeni fan aldım değiştirmem gerekiyor ama sökemiyorum eski fanı.Yanda iki mandal var onları açıyorum gevşiyor ama çıkmıyor.Gerisini yapamıyorum bulamadım bir türlü nereye bağlı olduğunu...4 köşesinden anakarta bağlı beyaz vidaya benzer palstikler var onlar tutuyor sanırım ama onların çıkması imkansız gibi..
Arkadaşım daha stok fanı sökemiyorsun yeni fanı nasıl takacaksın? Bence yetkili birine söyle halletsin klipsleri boşalttıktan sonra fanın gelmesi lazım aslında ama p4 478 pin fan sökmedim hiç o yüzden birşey söyleyemiyorum.
temmuz ayında akraba ziyaretine gittim işlemci aşırı ısınıyor.sordum bu niye böle bilmiyoz dediler.ne zaman termal macun sürüldü ne zaman en son temizlediniz dedim aldığımdan beri hiç kapağini açmadım dedi.dur bi ben bakayım dedim kasanın iç tabanı tozdan battaniye gibi olmuş.2 sene hiç ellenmemiş.işlemci inteldi aynı buna benzer bişeydi ilk defa intel stok fan söktüm çok alengirliymiş.ama hatırladığım kadarıyla o mandalların olduğu yerden anakarta bağlanan bir kısım var o oluk gibi olan yeri aşağidaki siyah yere geçmeli yapmışlar manddalları da çevirince sıkıyor.sonrada fan sağa yada sola doğru sürünerek çıkıyordu.ama aynı şekil mi bilmem.bence de bilen biri baksın çünkü termal macun falan sürülmesi gerek az olur çok olur yeni aparattan fayda alamazsın sonra.
arkadaşım ona termal macun lazım artı sen sökmeye çalışırken ana karta zarar verme ihtimalinde var. ya kasaı al ya fanı aldığın yere götür yada bi bilgisayarcıya git rica et 5 10 kuruşa takar sana macununuda sürer, o eli değmişken havada üfler içine temizler. sen hiç bulaşma bence sonra bi ufacık hata yaparsın bi sürü başın ağrır.
tmm zaten öyle yapacağım tşkler...(ayrıca macunu sürülü geldi :D:D)
İlgilenenlere tşk ederim.Taktırdım ayrıca sökmesi de çok kolaymış :D:D
mandallarını açtıktan sonra mandalların bittiği yerden hafir dışa doğru çektirerek kendine çekiceksin iki tarafını çıkarttın diger paralel kısımlar kendi gelir ama hiç anlamayan biriysen fanı kırarsın işlemciye zarar gelmez kolay kolay.