CPU Görev Yöneticisi İşlemlerde Aklıma Takılan..

StyleALP
04-05-2009, 18:12   |  #1  
StyleALP avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj

Sevgili CHIP Yönetici ve User 'ları...

Sizlere bugün aklıma takılan bir şeyi sormak istedim. Bugün XP PROFESSIONAL SP2 kurtarma CD 'mle format attıkdan sonra Görev Yöneticisini açtım. Fakat İşlemlerde birden fazla aynı çalışan işlemler vardı. Fotoğraf paylaştım, oradan bakarak  bana yardımcı olacağınızı biliyorum. IYI GUNLER...

Banned
04-05-2009, 18:34   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

Cpu'u çok fazla kullanıyorsun ayrıca system boşta işleminde değerin daha fazla olması lazım.
Windowsun ilk açılışındaki gereksiz programları msconfigden tıklayarak kaldır ve yanında system yazanlar hariç özellikle en başta çalışan ve cpu'ı %65 kullanan o işlemi ve diğerlerini üstüne sağ tıklayarak sonlardır sadece gerekli programları görev yöneticisinde çalışmasına izin ver.

Hayalet 26
04-05-2009, 18:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

Bana kalırsa arkadaş formattan sonra xp cd sini sürücüden çıkarmamış.ordaki %66 işlemci kullanımı sürücünün hala cd yi okumaya çalışmasından kaynaklanıyor.dikkat ederseniz pc de henüz kurulu bir programda mevcut değil.Cd yi çıkardığında düzelecektir :)

Son Düzenleme: Hayalet 26 ~ 04 Mayıs 2009 18:44
Banned
04-05-2009, 20:30   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
303 mesaj

arkadaslar buda benim pc nin

bu sistem bosta islemi ne oluyo simdi bu yazıyı yazarken baktım saniyede degerler degisiyor mesala ie 46 yazıyodu vs

Mustafa Akın
04-05-2009, 22:15   |  #5  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Değerler değişebilir öyle devamlı, onda sorun yok. Normal, sistemin işlemleri de olabilir değişen değerler. Ancak, ilk arkadaşın resminde, uygulamalardan tam anlamıyla çıkmamışsınız, ya da hala bellekte kalmış. Programı kapadıysanız, görev yöneticisinden programı kapatın, boşuna işlem yükü.

Süleyman.
04-05-2009, 22:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bilgisayarınızı ayarladıktan ve kapatıp açtıktan sonra işler düzelecektir.

StyleALP
05-05-2009, 17:08   |  #7  
StyleALP avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,601 mesaj
Phantom26
Bana kalırsa arkadaş formattan sonra xp cd sini sürücüden çıkarmamış.ordaki %66 işlemci kullanımı sürücünün hala cd yi okumaya çalışmasından kaynaklanıyor.dikkat ederseniz pc de henüz kurulu bir programda mevcut değil.Cd yi çıkardığında düzelecektir :)
Alkış Arkadaşlar öncelikle konuya saygınız ve paylaşımlarınız için hepinize çok Teşekkür Ediyorum...Beğendim

Evet XP kurarken CD yi çıkarmamıştım Reset atılırken format sırasında. Ağzı kulaklarına varıyor Birde son formattan sonra Bilgisayarda gerekli gereksiz hatalar almaya başladım '' Generic Hosting WİN32 '' Messenger hatası vb. Şimdi bu CPU işini nasıl hallediceğim bir açıklık getirirseniz çok sevirim.

DipNot: Yakın bir ABimiz bana Xp 'mde eksik dosya olduğunu ve CPU 'yu olumsuz etkilediğini söylemişti.

Hayalet 26
05-05-2009, 17:38   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

Windows güvenlik duvarını ve otomatik güncelleştirmeleri açın.Bu hatalar kurtarma cd si ile format atmaktan kaynaklanıyor olabilir.Esasında bulabilirseniz sp3 yüklü bir xp cd si ile format atmanız en doğru yol olacaktır.

StyleALP
05-05-2009, 18:34   |  #9  
StyleALP avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,601 mesaj

Elimde Home Edition SP3 ( İTÜ 'de çalışan MİCROSOFT TÜRKİYE TEMSİLCİSİ ABimin okuduğu okuldaki öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ) bu CD var yalnız bunu yüklemek istemiyorum. PROFESSIONAL kurtarma cdsi arıyorum yalnız orjinalide bulmak artık çok zorlaştı.

H€LL
05-05-2009, 18:50   |  #10  
Yıllanmış Üye
277 mesaj
StyleALP
Elimde Home Edition SP3 ( İTÜ 'de çalışan MİCROSOFT TÜRKİYE TEMSİLCİSİ ABimin okuduğu okuldaki öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ) bu CD var yalnız bunu yüklemek istemiyorum. PROFESSIONAL kurtarma cdsi arıyorum yalnız orjinalide bulmak artık çok zorlaştı.
dostum seni illegal bi yönteme teşfik etmiş olcam ama xp satışı zaten kalktı orjinal bulamazsın ama google amcaya "xp professional sp3" yazarsan bulursun ama indirceksende temiz olanını indir modifiyeli xp indirme sakın 6 partlık bişey zaten