boşta dahi 90 dereceler çok sisteminiz kaliteli bir sistem neden böyle olabilir
1)masa arkasında bazı uygulamalar açıkmı kalıyor hafızada bulunupda bekleyen güncellemeler dahil
2) pcniz güç seçeneklerinden yüksekperformasdamı pcyi kapat dediğinizde kapatıyormu hazırdamı bekletiyor pc tamdinlenemiyormu
3) işletim sisteminiz uefi orjinalmi yenisistemler orjinal istemekte
sorununuz sürekli böyleyse servisine durumu bildirin yani arayıpda konuşmakta fayda var bugibi işlerde çekinmeyin çok çokda makinenizi bir müddet
Güç modu dengeli pil bölümüne tıkladığımda da daha iyi performansda yani tam ortada. Kapat dediğim gibi kapanıyor bilgisayar bekletme vs yaşamıyorum. Dinlenme konusunda pc hep açık, günlerce yeri geliyor haftalarca açık kaldığı durumlar oluyor.
İşletim sistemi orjinal değil kmsli. Kmslerin zamanla bu tarz problem yarattığını birisi daha söylemişti sanırım. Ama çok fark edeceğini sanmıyorum, tabi doğru da olabilir.
Pc yi biraz masadan yükselttim o şekilde duruyor epey fayda gösterdi. CPU ve GPU 70-75 seyrine Anakart ise 62-68 arasına düştü. Bide soğutucu almayı düşünüyorum ama yine de normal seyrine ineceğini sanmıyorum.
Aramakta problem yok fakat büyük ihtimal freedos aldığım için orjinal ürün yüklememi söyleyeceklerini tahmin ediyorum. Büyük ihtimal bi fan temizliği ve macun değişikliği şart sanırım.
makine 2 senelik toz ve macun sorunu yaşamıştıur. masaüstü pc lerde donanıma göre 6 aya bir dizüstülerde de senede bir macun değişimi gereklidir.
1 sene oldu alalı ama belirttiğiniz süre bazına bakarsak yine de zamanı gelmiş sanırım.