CPU Hatası(Sistem Kesintileri)-Oyun,ses kasılıyor!

Game_control
11-01-2013, 22:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

arkadaşlar ilk defa yazıyorum buraya. Oyuna girince çekirdeklerin biri %100 e çıkıyor. Böyle oluncada hem bilgisayarda bi ısınma oluyor.Hem ses kasıyor. Oyunlarda oynanmaz durumda kasıyor. Ekran fotosunu aldım pes2013 oynarken. Ne yaptıysam düzelmedi. Format attım yinede düzelmedi.driver sildim yükledim yine tık.Bugün ne var ne yok güncelledim yine tık yok.Aynen devam ediyor sorum. Sistem win7. Asus K53SV bilgisayarım. Lütfen biri yardımcı olsun 2 aydır okumadık forum bırakmadım..

[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: Game_control ~ 11 Ocak 2013 22:52
black_flood
12-01-2013, 00:26   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

hiç normal bir durum değil bu aynısından bendede vardı sattım 4 ay önce böyle bir sıkıntı yaşatmıyordu alan kişide full oyun oynuyor üstünde. garantisi varsa devam eden servise yolla garanti kapsamında bakım ve kontrolü yapılsın. bu sistem asus ürünü olarak çok aşırı stabil gerçekte Windows 8 ortamında gram düşünme gereksinimi duymadan çalışıyor.

murat5038
12-01-2013, 02:04   |  #3  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

OC yapılmış gibi gözüküyor ondna dolayı çoğunlukla Biosu default yap.2.30 dan 2.72 ye çıkan bir İ5 CPU yok.

Game_control
12-01-2013, 04:17   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

nasıl yok öyle bi cpu. 4 çekirdek birden çalışmıyor ki bunlarda. Kapasitesi 2.9 ama aktif olan kısmı 2.3. Eğer altından kalkamadığı bir işlem varsa 3 numaralı çekirdek aktif oluyor. Ve oc yapmadım bilgisayar aldığım gibi sıfır ayarlı duruyor. Biosuda update ettim sonuç değişmedi. Herşeyi update ettim her driverı ama yine aynı. Format attım daha ilk açıldığında aynı şey oldu. Resimde görünen Sistem kesintileri adlı olay nedir anlayamadım. Bi kere kadar takip ettim ama ordan sonrasında da microsoftun sitesinde alakalı yazı bulamadım. Kısacası bilgisayarın hardware durumu nasıl geldiyse öyle duruyor.

Game_control
12-01-2013, 04:20   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj
Alıntı: black_flood  
hiç normal bir durum değil bu aynısından bendede vardı sattım 4 ay önce böyle bir sıkıntı yaşatmıyordu alan kişide full oyun oynuyor üstünde. garantisi varsa devam eden servise yolla garanti kapsamında bakım ve kontrolü yapılsın. bu sistem asus ürünü olarak çok aşırı stabil gerçekte Windows 8 ortamında gram düşünme gereksinimi duymadan çalışıyor.
Bakalım sonu hayrolsun. Garantisi var ama şuan onunla çok işim olduğundan uzun süre bilgisayarsız kalamam. O yüzden kendim halletmeye çalışıyorum mecburen.

Game_control
12-01-2013, 17:10   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

Birşey daha farkettim. Bilgisayar çok aşırı ısınıyordu. Derecesine baktım işlemci 88 derece ekran kartı da 88 91 civarlarında seyrediyordu. Bu sadece bu sorun olunca böyle oluyor. Fikri olan yok mu?

İzmirlifare
12-01-2013, 21:38   |  #7  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj
Alıntı: Game_control  
Birşey daha farkettim. Bilgisayar çok aşırı ısınıyordu. Derecesine baktım işlemci 88 derece ekran kartı da 88 91 civarlarında seyrediyordu. Bu sadece bu sorun olunca böyle oluyor. Fikri olan yok mu?

Bios pilini çıkartabilirsen çıkart takınız pil zor yerde ise hiç dokunmayın kalsın , işlemci macununLARINI değiştiriniz pek güvenli bir iş değildir yapması o yüzden bilen birine yaptırınız. Dizüstülerin ısınması normaldir a8 4500m işlemci 80-100 tl lik soğutucu ile 70-80 arasında geziyor , ekran kartı da işlemci ile eş değer ısılarda kıvranıyor. MUTLAKA SOĞUTUCU KULLANINIZ bana kalsa dizüstüne bile sıvı soğutma bağlar gezerim özet olarak İşlemci macunlarını değiştirmek sorunu en azından ısıyı düşürür. Belki de aldığınız dukkanda uzun sure kaldı ise macunlar görevini yitirmiş olabilir. Pek alakası yok ama ramlerin yerlerini değiştirip deneyiniz başka yapabileceğiniz çözüm yolu kalmamıştır , garantiye posta..

İzmirlifare
12-01-2013, 21:40   |  #8  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

Ayrıca bir ek olsun "Oyuna girince çekirdeklerin biri %100 e çıkıyor" OB devrede ise işlemcinin genelde tek çekirdeğine yüklenir benım dizüstü bilgisayarımdada 3. Çekirdek biraz dahafazla ısınıyor diğerlerine göre. Biosu biraz karıştırınız Harici ekran kartı devre dışı kalmış OLABİLİR(NVIDIA GT 540M)

Game_control
14-01-2013, 03:33   |  #9  
OP Taze Üye
5 mesaj

ama bu dediğim sorun formattan hemen sonra da devam ediyor. Nedir cıkaramadım. Zaten cpu nun %25ini sadece sistem kesintileri adındaki işlem kullanıyor. Oyun %10 falan en fazla. 2 aydır yapmadık sey kalmadı hala sonuc aynı :/

black_flood
14-01-2013, 21:03   |  #10  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

süresi belli olmuyor arkadaşım bazen 2 günde geri gelebiliyor bu arada o işlemci yanlış hatırlamıyorsam turbo core ile 3.0 a kadar uygun ısı durumunda çıkıyor ve 4 çekirdek değil 2 çekirdeklidir. performansa gelince konu aslında intel bu işi yapabiliyormuş ama şerefsiz olduğu için normalde pek farkı olmayan  diğer modellerini dünya paraya satıyor.