cpu il başım dertte allta çalışan programlarmı yoksa cpunun kendisindemi sorun var çözemedim cpu hızım hiç düşmüyor sürekli pcyi kitliyor cpu fanını temizledim.sorun düzelmiyor.görev yöneticisinin bi capsini aldım.ne yapabilirim yardım edermisiniz.nod 32 ile tarattım virüs yok temiz.pc kitlenip kalıyor.ve internette video falan izlediğimde pc kitleniyor.ctfmon.exe hatası alıyorum.restart atıp yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
cpu ile başım dertte
ctfmon.exe uygulamasının ilişkili olduğu program : Microsoft Office Suite. Ctfmon.exe, Farklı Kullanıcı Giriş Türü Metin Giriş işlemcisini (TIP) ve Microsoft Office Dil Çubugunu etkinleştirir. Bir Microsoft Office XP programı çalıştırdıgınızda, Ctfmon.exe (Ctfmon) dosyası arka planda çalışır ve tüm Office programlarından çıktıktan sonra da çalışmaya devam eder. It activates the Alternative User Input Text Input Processor (TIP) and the Microsoft Office XP Language Bar. Bu program işletim sistemi için gerekli değildir ancak hata yarattığı düşünülmediği sürece sistemden kaldırılmamalıdır.
Tavsiye : ctfmon.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir.
(alıntı.)
herşeye rağmen siz kaspersky ile taratın.
nod atladığı virüsler olabiliyor.
Sisteminizde çalışan birsürü aktif yazılım var oysa ekranınızda ses kartınız, nod32, mcirosoft yıldızınız ve İe çalışıyor gözüküyor. Ayrıca exploere.exe %50 işlemci kullanıyor ki buda arkalplanda proplemler olduğunu gösterir. Bir diğeri xp de normal şartlar altında aynı anda altı tane svchost.exe çalışır sizde sekiz tane. Uzun lafın kısası hem yızdızınızdan hemde sorunlaınızda kurtulmak için sizin için en kolay yol format atmak olsa gerek.
tşekkürler tarattım fakat sorun devam ediyor.yine ctfmon exe hatası alıyorum.cpu hızım %80 lere çıkıyor.yinede teşekkürler ilginiz için
kill amvo diye googlede ara küçük kbler seviyesinde bir yazılım birde onla tarat olmassa formatlarsın :S
arkadaşım windows sistem dosyalarında hata meydana geldiği için "hata ayıklama servisi" çalışıyor. buda explorer'ın %50 işlemci yükü olarak görülüyor ve işlemcini ciddi şekilde meşgul ediyor. hata ayıklama işlemi tamamlanmadan sana rahat vermez.
yada açılış ve kurtarma seçeneklerinden hata ayıklama ile ilgili tüm seçenekleri kapatmalısın...
pid kısmının capsi böyle arkadaşım
explorer %50 kullanıyor bu normal değil.bilgisayar bir işlem yapıyor.ayrıca bir tane antivirüs programı kullanın.hata veren yazılımı kaldırın tekrar yükleyin ya da onarın.
khramnSisteminizde çalışan birsürü aktif yazılım var oysa ekranınızda ses kartınız, nod32, mcirosoft yıldızınız ve İe çalışıyor gözüküyor. Ayrıca exploere.exe %50 işlemci kullanıyor ki buda arkalplanda proplemler olduğunu gösterir. Bir diğeri xp de normal şartlar altında aynı anda altı tane svchost.exe çalışır sizde sekiz tane. Uzun lafın kısası hem yızdızınızdan hemde sorunlaınızda kurtulmak için sizin için en kolay yol format atmak olsa gerek.sorunum halloldu çok saolun silinmeyen bir dosya tespit ettim.unlocker programıyla sildim explorer exe kullanımı şu anda normale döndü cpu hızım normalleşti çok saolun.yıldız işinide hallettim çok saolun ;)