İşlemcilerde önbellek miktarları önemlimidir ?
AMD 6 mb önbellk var İntelde ise 12 mb var ne fark var aralarında ?
CPU önbellek
- 1
- 2
AMD lerde bellek denetleyici işlemcinin içinde olduğu için okadar yüksek ön belleklere gerek duymuyor
cpu bir bakıma ram ile işlemci arasında köprü vazi yetindedir,CPU nun ana bellekten veri alırken harcadığı zamanı azaltırr bu da bilgisayarı hızlandırır CPU, ana bellekten veri alması gerektiğinde, bu verinin dahili ön bellekte olup olmadığına bakar.
CPU önbellek bilgisayarı hızlandırırsa AMD - PHENOM II X4 955 BE önbellek 8 mb
İntel Quad 9650 12 mb önbellk AMD daha yavas olamsı gerekmez mi ?
AMD lerde bellek denetleyici işlemcinin içinde olduğu için okadar yüksek ön belleklere gerek duymuyor ondan düşük ön bellekleri İntellerin bellek denetleyicisi Kuzey köprüsünde onu için İnteller Belleklere daha yavaş eriştiği için ön bellek yüksek
yani AMD işlemcimi daha hızlı hem oyun hemde programlar için photoshop ,Dremwaver falan
O dediğin 2 işlemci arasından AMD daha hızlı
oyunlarda ikisi eşit, winrar arşivleme ve şifrelemede Amd daha iyi, mutimedia,resim işlemede İntel daha iydir genel olarak, tabi işlemci modelleri asıl önemli olan.
işlemciler İntelde DDR3 AMD de AM3 olarak geçiyo demi arkaslar
DDR3=AM3
bide bu işlemciler aynı deilmi birinde Core Quad yazıyo aynı demi bunlar digerine yazmamıslar sanırım
yani faklı işlemci deil demi bunlar
son olarakta AMD - PHENOM II X4 955 BE bu işlemci X58 anakartı destekler mi ? 64 bit destekler demi ?
size sormak daha iyi bilen birisi olarak
64 biti şu an ki bütün işlemciler destekliyor
ycsycs1907işlemciler İntelde DDR3 AMD de AM3 olarak geçiyo demi arkaslar
DDR3=AM3bide bu işlemciler aynı deilmi birinde Core Quad yazıyo aynı demi bunlar digerine yazmamıslar sanırım
yani faklı işlemci deil demi bunlar
son olarakta AMD - PHENOM II X4 955 BE bu işlemci X58 anakartı destekler mi ? 64 bit destekler demi ?
size sormak daha iyi bilen birisi
cok tesekkurler arkadaslar yardımlarınız ıcın
AMD - PHENOM II X4 955 BE almaya karar verdım
Hayırlı olsun, hangi anakart ve ram'lerle alacaksın?
ona daha karar vermedim bakcam. Şimdi sadece işlemci tercihimi belirledim
bisey daha :D
ekran kartı alırken AGP mi almalı yoksa PCI mı almalıyım hangisi daha iyi ?
Bu AMD işlemciye ATI mi yoksa NViDİA mı iyi olur ?
AGP çok kötüdür. PCI kart almalısın. Zaten piyasada AGP kartta yk doğru dürüst.
ATI veya NVDİA fark etmez sen önce sistemini bir belirle sonra ekran kartını ona göre söyleriz. Yani bütçene göre.
Aslında sen tam bütçeni yazsan ve almak istediğin parçaları tek tek yazsan biz saa güzel bir sistem toplarız.
ya topluycam toplamasınada hep su işlemciler kafamı kasrıstırıyo
yani AMD - PHENOM II X4 955 BE ile İNTEL- Core2 Quad 9650 bu ikisi arasında kafam cok karısıyo AMD alcam dedim dogru yaptım bilmiyorm bana İNTEL daha iyi gelio ama ...
ben cok takıntılı biriyim yani bilgisayarım cok hızlı olcak donma falan istemiyorum
Sana daha önceki konuda Phenom II 955in inceleme ve karşılaştırmalı testlerini verdim. Hala aklında sorumu kaldı. Sen bütçeni yaz biz sana bir sistem toplayalım güle güle kullan.
peki cok ısrar ettiniz :D
bütçem 1500 ytl
Bütçen 1500Tl ama ne lazım. Kasa psu işlemci ankart hepsimi olacak monitörde dahil mi
evet kasada alıncak monitorde ama olmadı eskı monıtorumu kullanırım 1-2 ay
1500Tl ile Phenom II 955 yada Q9650 alınmaz işlemciler zaten 500 lirasını götürüyor. 1500Tl lik sistemi brazdan toplar yazarım.
- 1
- 2