nasıl oluyo bu arkadaşlar...speedfan adresınden baktım -28 yazıyo.....cpu sıcaklığı eksi olabilirmi?
CPU sıcaklığı -28 ne demek bu?
sen everest ile bi kontrol et, speedfan yazılımını bende acınca bole sacma degerler verio, bi hatamı bizmi beeceremedik bilmiorm ama ne zaman acsam bole cıkardı bildim bileli. dedigim gibi EVEREST kur herseyi en doru sekilde orenirsin
everst programıda warda orda hangi kısımda yazıyo sıcaklık ..bulamadım......
programı ac, sol taraftan Bilgisayar(Computer)'a tıkla, acılan kısımdanda Algılayıcı(Sensor)'ya tıkla, daha sora sag tarafta sistemin sıcaklık degerleri ayrı ayrı ve detaylı olarak belirecektir.
ok sağol ... 2gb 8800gtx Quad 6600 bu değerler normalmi elazığlı?
BilgiAlanı Değer
Algılayıcı Özellikleri
Algılayıcı Türü Andigilog aSC7621 (SMBus 2Eh)
GPU Algılayıcı Türü Analog Devices ADT7473 (NV-I2C 2Eh)
Anakart Adı Intel D975XBX / D975XBX2
Kasanın açıldığı tespit edildi Hayır
Sıcaklıklar
Anakart 62 °C (144 °F)
CPU 67 °C (153 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 72 °C (162 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 69 °C (156 °F)
CPU #1 / Çekirdek #3 72 °C (162 °F)
CPU #1 / Çekirdek #4 69 °C (156 °F)
DIMM 56 °C (133 °F)
Grafik İşlemci (GPU) 77 °C (171 °F)
GPU dioda 84 °C (183 °F)
GPU Belleği 77 °C (171 °F)
GPU Ambiansı 70 °C (158 °F)
WDC WD3200AAKS-75SBA0 [ TRIAL VERSION ]
WDC WD3200AAKS-75SBA0 [ TRIAL VERSION ]
Soğutucu Fanlar
CPU 1189 RPM
Grafik İşlemci (GPU) 2136 RPM (71%)
Voltaj Değerleri
CPU Çekirdek 1.22 V
+1.5 V 1.52 V
+3.3 V 3.35 V
+5 V 5.13 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
GPU Vcc [ TRIAL VERSION ]
PSU kaç verilen derece 62 de?
1000 watt(inform) niye 62 aşırı fazlamı ? coksa psu yu değiştirebilirim.
CPU 1189 RPM
Grafik İşlemci (GPU) 2136 RPM (71%)
CPU 67 °C
Anakart 62 °C
Grafik İşlemci (GPU) 77 °C
bunlara bakarken bilgisayarın herhangi bi agır islem calıstırıomuydu(kaliteli oyunlar veya photoshop gibi agır grafik uygulamalar)? hayır ole deilse bu mevsimde, bu hızlarda ve yük altında olmama gibi bi durumda o sıcaklıklar fazla bence. bazı degisikliklere gitmelisin, o kadar güclü pc alıp ucuz sogutmaya maruz bırakma bence.
Grafik İşlemci(GPU) - Fansız sade sogutucu var
CPU 28 °C
Grafik İşlemci(GPU) 42 °C
gercekten arkadasın ısılar baya bi yüksek sen bence cpu fanı degiş cok güzel bir sistemin var. yada kasa içi sogutmana önem ver. ekran kartı senin baya bi yüksek fanlı oldugu halde. kasana 2 tane 12cm lik fan tak yoksa iyi olur bence
ama Quadlar cok ısınıyo diyolar...diyelımkı fan falan takmadım makineye olsa olsa en fazla ne olur ? elektrik parası biras artar heralde ? bide erzurumdayım pencereye aralarım hafiften....
Bişi olmaz işlemcin surekli yuksek ısıda calıstıgı için ömrü azalır.2 sene sonra değiştirirsin.
işlemcinin 4 çekirdekli vede 125 wat civarının üzerinde güç tükettiğini göz önüne alırsak bu değerler gayet normaldir.amd 125 wat tüketenler gerçi 45 dereceyi geçemiyor ama malum intel politikası 100 derecede dese çalışıyor sorunsuz.
iyi sağol içimi ferahlattın... ama hanginizinki doğru..elazığlıda o değerler yüksek diyo sende normal diyosun ..hanginize inanmam lazım...su anda bilgisayarı yeni actım
Anakart 39 °C (102 °F)
CPU 49 °C (120 °F)
Grafik İşlemci (GPU) 62 °C (144 °F)
dun naptım ki okadar cıktı anlamadım...
black_floodişlemcinin 4 çekirdekli vede 125 wat civarının üzerinde güç tükettiğini göz önüne alırsak bu değerler gayet normaldir.amd 125 wat tüketenler gerçi 45 dereceyi geçemiyor ama malum intel politikası 100 derecede dese çalışıyor sorunsuz.benxe oldukça yanlış bir düşünce hakim bu sözde...hele 100 derecede sözü..100 derecede bir işlemcnin çalışması için kasanızın heryeri sogutucularla dolu olmalıdır ki bu da olması zor ama tabiki yapanlar da yok degil...bence elazıglı yı dinle..psu nu değiştir başka önerileride dikkate al
black_flood, kullandıgı elektrik yüksek die yüksek sıcaklıga bırakmak uygunmu? bostayken o sıcaklıklta calısıosa yük üzerinde dahada aratacak ve zararlı seviyelere gelcek. bu durumda e bunun elektrii fazla napalm die kabullensinmi. uygun bi sogutucu fan ile cok daha iyi bi durum saglanabilir, ve daha verimli kullanıma sahip olabilir.
erdem187 ve elazigli kesinlikle dogru söylüyorlar işlemci bir yana ekran kartına bak bilgisayarı yeni actım diyorsun. 62°C olacak iş degil birde oyun oynasan ne olur o ekran kartının hali işlmecidede aynı olay gecerli
prizmaiyi sağol içimi ferahlattın... ama hanginizinki doğru..elazığlıda o değerler yüksek diyo sende normal diyosun ..hanginize inanmam lazım...su anda bilgisayarı yeni actımEkran kartı???
Anakart 39 °C (102 °F)
CPU 49 °C (120 °F)
Grafik İşlemci (GPU) 62 °C (144 °F)dun naptım ki okadar cıktı anlamadım...
62 derece????Bence sen fanların iyi vidalı mı oturtturulmuş mu?
Macunları kuru mu , kasa tozlu mu iyice bak?
iyide 65 derece ekran kartı için gayet normal bı ekran kartı 150 130 dereceye kadar dayanabilir
bu bilgisayar dünyasıda baya bi karışık...neye inanacaz kime inanacaz...birinizin kara deddiğine birisi ak diyo....ben cıkamadım bu işin icinden benım şimdi değerler
normalmi 30 (mesela)
normalın biras ustumu 40
normalın baya ustumu 50
aşırımı 60
aşırıdan fazlamı 80 uzeri
bu şıklardan hangisi ?
R3QU3Miyide 65 derece ekran kartı için gayet normal bı ekran kartı 150 130 dereceye kadar65 derce tamam yük altındayken olsa oyunda felan ama arkadas bilgisayarı yeni acıo 62 derce sence normal mi bu olay:
XxXDaRKoXxX dedigide dogru aslında bence sırayla hepsini sök bi güzel temizle tak macunlarını yenile.