Selamlar, öncelikle sorunum bilgisayarımın bilmediğin bir nedenden dolayı kilitlenmesi ve reset atmak zorunda kalmam. 4 gün önce HD 7850 ekran kartı aldım ve taktım sistemime denemek için fakat henüz herhangi bir oyun çalıştırdıktan yarım saat sonra ekran düz renge veya başka renklere bürünüp kilitleniyordu. Bu arada eski kartım Nvidia 9800GT. 2 kere oldu bu durum sorunun ekran kartınından olduğu belliydi. sonra driverların çakıştığını düşünüp format attım. Dün akşam internette dolaşırken aynı kilitlenmeyi yine yaşadım. Bu sefer nedenini bilemiyorum. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına baktım. Resim altta. Ayrıca format atmadan önce kasayı temizlerken termal macunun kum kum olduğunu gördüm. Yeni termal macun alıp sürmeyi düşünüyorum çok etki eder mi, sorun başka ne olabilir, işlemci sıcaklığı veya ekran kartı sıcaklıği normal midir? işlemci ve ekran kartı maksimum sıcaklığının görülmesi için Farcry 3 açıp biraz oynadım. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Yardımlarınızı bekliyorum. Çünkü eski kartla bir sorunum yoktu.
Edit: Ekran kartını takmadan önce biosu da güncelledim. Fakat hala açılışta "Update new data to DMI" yazısını görüyorum.