cpu sıcaklık
arkadaşım öncelikle şu everest programına fazla güvenmeyin.niye diye sorarsan ben önceden everest kullanıyordum.everest örneğin 60 derece gösteriyorken anakartın bilgilendirme yazılımı 52 53 lerde gösteriyordu.ikincisi pentium 4 ler ısınırlar.yapısında bu vardır.bir dğer husus ise bu işlemciler belirli bir ısı ve zorlama noktasından sonra kendini öldürüyor tabiri caizse ölü olarak çalışıyor ve performans düşüklüğü ve inanılmaz bir ısı artışı oluyor.bu ömür meselesi aslında.bu benim bi kaç kez başıma geldi.arkadaşımın internet kafde vardı bu işlemcili bilgisayarlar aynı dediğim oldu.bence artık bu işlemcinin miyadı dolmuş olabilir.eğer ömür bittiyse fan man fayda etmez.
arkaplanda çalışan programlarınız olabilir.fan ve kasa yapısıda önemli tabiiki. çok fanınız var diye çok soğuyacak diye birşey yok yani. Fanı çıkarıp temizleme filan yaptıysanız termal macunu biraz silmiş olabilirsiniz. coretemp programıyla sürekli izleyebilirsiniz sıcaklığı. http://rapidshare.com/files/365949295/core_temp.rar.html
Arkadaşım önce kasanı (eğer havasız bir yerde ise) havadar bir yere çıkarmanı öneririm.Kasada 3 tane fan var demişsin.Bunlardan biri PSU fanı , biri işlemci fanı diğeri de ekstradan taktığın(veya zaten kasanın orijinalinde olan) bir fan sanırım.Bu ekstra fan konum olarak kasanın neresinde duruyor?Eğer onu kasanın arka tarafına konumlandırdıysan yeterli verimi alamazsın.Eğer ön tarafa koyduysan da verim alamazsın.Bu fanın tam karşısına(arkadaysa öne,öndeyse arkaya)bir fan daha ekleyebilme olanağın varsa bi dene derim.Bu sayede ön taraftaki fan havayı içeri yollayacak diğeri de egzost görevi görerek kasanın içini rahatlatacak...
bi fan daha ekleme olanağım yok malesef :( ayrıca foto makinenmmde yok.kasa yapısını pantle yaptım.linkini veriyorum.bi süredir var.başka bakabileceğim progarm varmı ayrıca.biostan bakmayı bilmiyorum.kasayı açıp yokladığımda bi sıcaklık yok.açıktada bi program yok.sadece nod32.cpu zaten görev yöneticisinde yüzde 5 gösteriyo.hiç zorlanmayan hali bu :) ben geçen yaz pes 9 oynuyodum high de.bişey olmuyodu.şimdi burası kış vakti.camın önünde.güneş görmüyo.toz yok.etrafıda bayağı açık.
http://www.hizliupload.com/img/1157881.JPG
P4 çift çekirdek değildir. HT (Hyper-Threading) modelleri vardır, onlarda sanal çift çekirdeklidir. ;)onu bir sitede daha okumuştum.bilmiyorum belki haklısın ama kılavuzunda çift çekirdek gösteriyo.birisi 1 mb birisi 16 kb :) ayrıca çekirdek atama diye bişey yapıyodu bilgisayarda.mesela office dosyalarını L2 üstlensin diye.görev yöneticisindendi galiba.ama dediğim gibi pek bi bilgim yok.
arkadaşlar yokmu bi çaresi.şimdi yeni açtım.dün geceden beri kapalıydı.76 C oldu :)
Arkadaşım sen daha önce işlemci fanını temizlemek için falan söktün mü?Yerine takarken fanı tam oturtamamış olabilirsin.Bi kontrol et derim.Bu arada biostan ve herhangi bir fan hızını ayarlayabilen bir programla fanların dönüş hızını artırırsan biraz rahatlatabilirsin sistemi.Ayrıca dün akşam sormayı unuttum sistemde overclock falan var mı?
Arkadaşım sen daha önce işlemci fanını temizlemek için falan söktün mü?Yerine takarken fanı tam oturtamamış olabilirsin.Bi kontrol et derim.Bu arada biostan ve herhangi bir fan hızını ayarlayabilen bir programla fanların dönüş hızını artırırsan biraz rahatlatabilirsin sistemi.Ayrıca dün akşam sormayı unuttum sistemde overclock falan var mı?
overclock yok.fanı hiç sökmedim.kontrol ettim yinede yok bi sorun.hangi yazılımla fan hızını ayarlayabilirim.speedfan indirdim ama beceremedim.