Arkadaşlar hep merak etmişimdir.Su soğutma mı daha iyi yoksa v10 gibi soğutucularmı?Sadece oy vermeyip yorum yazarsanız çok sevinirim(..... seçtim çünkü gibi)Bu arada soğutucu oyun bilgisayarı içindir .Şimdiden teşekkürler :)
CPU Su soğutma - Normal soğutma ?
Daha sistemi toparlamadım yaza kadar toplicam ama yinede bilgi ediniyorum.Bilgisayın içinde Amd buldozer , HD 6990 gibi sistemler koyucam.Bunun için su soğutma , sıvı azot ,sıvı nitrojen vb. soğutma sistemleri takmak gereklimi yoksa hava ile soğutma işimi görürmü ?
Zaten aldığınız donanımların stok fanları soğutma düzenekleri işinizi görücektir.
Sıvı azot ve sızı nitrojen soğutma sistemlerini overclock işiyle uğraşanlar yapıyor :) o yüzden kullanmanız biraz zor.
Amd işlemcilerin ısıl durumu hakkında bir bilgim yok ama burda kısaca "Jubei76" kullanıcının dediğine geliyor olay "Bu sorunun cevabı tam olarak seni ilgilendiriyor nedenmi ?
Ne kadar paran varsa o kadar iyi soğutma sistemi alabilirsin"
Teşekkürler hocam.O/C yapmadan stok fan işimi görücekse sorun yok.Yani her üretilen işlemciye denk bir sogutma sistemide yanında geliyor. Intel E5200 kullanıyorum pc gün içinde yaklaşık 16-20Saat arası açık ve stok fan gayet işimi görüyor. Sıcaklık 5Derece daha düşük olsa kötümü olur ? Tabiki olmaz.Stok fan sizinde işinizi görücektir ama isterseniz işlemci fanınızı değiştirebilirsiniz.
http://www.vatanbilgisayar.com/t ... 82#divDigerResimler
bunun gibi soğutucular ile 2.8ghzden 4.40 ghz çıkan arkadaşlarım var
Su soğutma oldukça sessizdir ki zaten sadece pompa ve radyatör üzerinde dönen cok düşük devirli fanı vardır buda sese neden olmaz
az o/c ve sesizlik istiyorsan orta şeker bir özel soğutucu alabilirsin bu hem sesi azaltır hem işlemcini serin tutar ama bende para çok dersen veya adrenalin istiyorsan su soğutma,yok extreme olsun diyorsan azot soğutma artık azot tüplerini evin neresine koyarsın bilmiyorum mazaallah azot tehlikeli bir sıvı çok soğuk bir yapısı olduğu için döküldüğü yer için çok tehlikelidir.
az o/c ve sesizlik istiyorsan orta şeker bir özel soğutucu alabilirsin bu hem sesi azaltır hem işlemcini serin tutar ama bende para çok dersen veya adrenalin istiyorsan su soğutma,yok extreme olsun diyorsan azot soğutma artık azot tüplerini evin neresine koyarsın bilmiyorum mazaallah azot tehlikeli bir sıvı çok soğuk bir yapısı olduğu için döküldüğü yer için çok tehlikelidir.Eksi 200 Derece