İnternette misal myneti açınca işlemci kullanımı %100 lere çıkıyor. Daha bilgisayara yeni format attım virüs olması ihtimali yok. İşlemci ısısı 45 derece ısınma problemi de yok anakart sıcaklığı 34 derece onda da bir problem yok. Sizce sorun ne olabilir çok ince bi çizgideyim kafayı yiyecem
Sistem özelliklerini de yazayım ;
- Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)
- Anakart Asus P4P800-X (4 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
- Anakart Çipseti Intel Springdale i865PE
- Görüntü Bağdaştırıcısı RADEON 9250 (256 MB)
- Disk Sürücüsü Maxtor 6E040L0 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
- 512 mb Samsung DDR 400 ram
CPU %100 çalışıyor
görev yöneticisini açıp hangi uygulamanın ne kadar cpu kullandığını görebilirsiniz?
aynı sorun bende de oluyordu arkadaşım iş yerindeki bilgisayarda görev yöneticisi işlemler menüsüne geliyordm be hangi program daha cok işlemciyi sömürüyor görüyordum bende genelde svchost.exe bunlardan biri %99 larda kullanıyordu tabi formattan önce bunu kapattıkdan sonra işlemci normal seyrine dönüyordu önceleri korkuyordum sisteme zarar verirmi acaba onu kapatrsam diye ama sonralarda hep kapattım çözüm pcye iyi bir format cek f disk yani :) sağı solu sil :D ardından tekrar sağlam bi sistem kur en ince ayrıntısına kadar inceleyerek kur ki problem olmasın ben bunu yaptım ve sağlam şuan o sorun gitti şükür :)
Arkadaşlar zaten yazdım virüs olma ihtimali yok diye. Ben de virüsten şüphelenip format attım bilgisayara işin içinden çıkamayınca buraya yazdım. Görev yöneticisinden bakın demişsiniz zaten sorunu yazarken demişim ki internette mesela myneti açınca işlemci kullanımı %100 oluyor. Demek ki işlemciyi sömüren internet explorer mış.
yalnız bazı virüsler format atsan da geçmiyor, hiç ummadığın yerlerden, arşivinin içinden, her şeyi geçtim format attığında bazıları ramin içine girip sonra tekrar harddiskin içine girebiliyor. dabbe gibi bir şey..
görev yöneticisini aç, eğer ki "İexplorer" birden fazla ve işlemciden aşırı yiyorsa, virüstür. senin internet explorer sandığın şey virüstür yani dediğim gibiyse. virüs kendini iexplorer gibi gösteriyor çünkü. ama eski bir virüstü bu ya, nod32 falan kur geçer.
Tamam doğru söylüyoaun da ramleri çıkarttım yeniden taktım zaten şimdi bi güncel antivirüsle taratacam. Ben sistemimde anakartı değiştirdim sorun ondan sonra başladı hatta sorunu harddiskte sanıp (çünkü PC bazen de reset atıyor) harddiski bile değiştirdim aynı virüs 2 farklı harddiskte de olmaz diye düşünüyorum ama yine de bi taratacam PC yi. Anakartın sürücülerini yüklerken bi sorun olmuş olabilir mi ? Asusun resmi sitesinden indirdim acaba bios update sorunu çözer mi ?
Tamam doğru söylüyoaun da ramleri çıkarttım yeniden taktım zaten şimdi bi güncel antivirüsle taratacam. Ben sistemimde anakartı değiştirdim sorun ondan sonra başladı hatta sorunu harddiskte sanıp (çünkü PC bazen de reset atıyor) harddiski bile değiştirdim aynı virüs 2 farklı harddiskte de olmaz diye düşünüyorum ama yine de bi taratacam PC yi. Anakartın sürücülerini yüklerken bi sorun olmuş olabilir mi ? Asusun resmi sitesinden indirdim acaba bios update sorunu çözer mi ?hocam birinci mesajda yazmamışsınki anakartı değiştirdikten sonra oldu diye..eğer anakartın işlemcini desteklemiyorsa, ya da desteklemesi için biosunu update etmen gerekiyor ve sen de updatelememişsen işlemci saçma sapan sapıtabiliyor.. bence asus'un web sayfasına gir orda cpu support diye bir başlık olacak, anakartının modelini girip bak. işlemcini bulduğunda tam karşısında da desteklediği bios sürümü yazacaktır. kötü ihtimalse, anakartının işlemcini hiç desteklememesi.
Eğer nod 32 kullanıyorsanız başlangıç taramasını kapatın. İşe yarıyor
https://www.youtube.com/watch?v=cPfjU-ikiEA
CPU %100 oluyorsa fan çok ses çıkartıyorsa bu video işinize yarar. Şimdiden kolay gelsin.
http://turbobit.net/rhvi50c6t9my.html cpmbofixi kur tamammen tarasın normale donecektir.
http://turbobit.net/rhvi50c6t9my.html combofixi kur tamammen tarasın normale donecektir.
https://www.youtube.com/watch?v=x3yCY3yhses
çözümü bu videoda