CPU %100 Ve Silinmeyen Virüs

Jak Kut
10-03-2016, 13:27   |  #1  
Jak Kut avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

Merhaba arkadaşlar

Öncelikle şunu belirticem bu sorunu bir çok defa yaşadım ve gerçekten çok can sıkıcı bir sorun. Bunla ilgili bir çok konu var fakat sanırım kaynağını tam anlayamadıkları için çözümlerde benim işime yaramadı.

Olay şu bu virüsler anladığım kadarıyla belleklerden falan bulaşıyor. Bilgisayar açıldıktan sonra görev yöneticisinde wwefq.exe jdasjd.exe gibi her defasında değişik isimlerde exe dosyaları açılıyor. Kaynağını görüntüle dediğimde Temp dosyası içinde oluşuyorlar, görev yöneticisinden kapatıp sildikten sonra kendiliğinden tekrar farklı isimlerde yine ortaya çıkıyorlar ve bilgisayardaki .exe uzantılı tüm herşeye bulaşıyorlar. Mesela utorrent açtığım anda cpu %100 oluyor yine veya herhangi bir exe dosyası açınca. Açtığım bu .exe uzantılı dosyaları görev yöneticisinden sonlandırdığım zaman cpu normal haline düşüyor, ama haliyle bilgisayarda exe uzantılı birşey açamıyorum cpu %100 olup kasmaya başlıyor.

Antivirus programları tamamiyle hiçbir iş görmüyor. Combofix le tarama yaptığımda bu karışık isimli virüsleri bulup siliyor ama pc tekrar açtığımda yine oluşuyorlar. Yani combofix de etkisiz.

Bu başıma çok sık geldiği için artık format atmaktan sıkıldım yedek almak falan.

Sorunu halledebileceğim bir yol varsa yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

orhantatar
10-03-2016, 21:26   |  #2  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Görev yöneticisinde "svchost.exe" yazan bölümü kontrol edin.Eğer sorun oradan kaynaklıysa; tekrar sıfırdan kurulum yapın.