evet arkadaşlar bu hata neden alınır. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlaırn yorumlrını bekliyorum.
not: fm oyunuyla alakası yok..tüm oyunları açıp oynamaya başladıktan 2 dakika içinde bu hatayı alıyorum.
evet arkadaşlar bu hata neden alınır. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlaırn yorumlrını bekliyorum.
not: fm oyunuyla alakası yok..tüm oyunları açıp oynamaya başladıktan 2 dakika içinde bu hatayı alıyorum.
aynen mavi ekran alıyorum. bir çakışma olsa gerek sadece oğrenmek istiyorum buna sebep olan şeyi
hımm..overclock yaptımda birazcık :) işlemciden kaynaklanan bir şey olabılır mı? cunku ramlere pek abanmadım..ısı kontrolleri gerekenden düşük...işlemci yük altında 40 ekran kartı 55-60 oluyor.
amd1055t x6, amd hd6970 ekran kartı kullanıyorum.
http://www.resplendence.com/download/whocrashedSetup.exe
bu program bilgisayarda crash analizi yapıyormuş..ben yaptm ve bir crash buldu :) sanırım sorun "ntoskrnl.exe" nın hasar gormesınden kaynaklanıyor. bunn ne oldugnuda bılmıyorum acıkcası
http://www.resplendence.com/download/whocrashedSetup.exeWindows Başlangıç simgesi Windows Kernel (Çekirdek) içerisinde yer alan ntoskrnl.exe dosyası tarafından kontrol edilir. Windows aşağıda da yer aldığı gibi, toplam 4 farklı kernel dosyası kullanmaktadır.
bu program bilgisayarda crash analizi yapıyormuş..ben yaptm ve bir crash buldu :) sanırım sorun "ntoskrnl.exe" nın hasar gormesınden kaynaklanıyor. bunn ne oldugnuda bılmıyorum acıkcasıÖrneğin AMD işlemciler Windows Tek İşlemci Çekirdeğini kullanırken Hyperthreading İntel Pentium 4 işlemcileri Çoklu İşlemci çekirdeğini kullanırlar. Çift işlemci (HyperThread) özeliğini sahip olmayan diğer P4 işlemciler de tek işlemci olarak algılanır.
- ntoskrnl.exe - Windows Tek İşlemci Çekirdeği
- ntkrnlmp.exe - Windows Çoklu İşlemci Çekirdeği
- ntkrnlpa.exe - 3 GB üstü Windows Tek İşlemci Çekirdeği
- ntkrpamp.exe - 3 GB üstü Windows Çoklu İşlemci Çekirdeği
Bu bir donanım sınırlamasıdır ve işletim sisteminden bağımsız olarak ortaya çıkar.
bios ayarlarından 4.1ghz hızınd calıstıgım ıslemcımı yavaş yavaş dusurerek sorn ortadan kayboldu. umarım kaybolmuştur tamamen :) şuan 3.9ghz olarak bır sorun olmadı. çok teşekkür ederim acıklamalar ıcın
Bende imza da ki cpu'ma biraz o/c yapınca bu hatayı alıyorum :) Tamamen o/c ile alakalı...
Ramlerin büyük ihtimalle sorun çıkartıyor...
Gerçi benim sisteme %10 cpu yapınca (biosta otomatik %5-10-20 o/c ayarı var) bir süre sonra bu hata geliyor... %20 o/c zaten hiç yapamadım , sistem açılmıyor o zaman :(
4.0 cıkabılıyorum..ama ne oldu anlamadım crash dump yapmaya basladı. ısın komık tarafı oyunlarda yapıyor bunu..sabahtan beri denıyorum max cıktığım seviye 3.98 ama statil kalmıyor. tek tek ınıp tek tek testler yaptım.. 3.92 olarak kullanıyorum. ısı mısı ozellıkle stabıl olması güzel oldu..dahada ellemem :)
Arkadaşlar bana da bir yardım edin lütfen bende aynı sorun var oyunlara girdikten 5 -10 sonra mavi ekran alıyorum asus ati hd5830 ekran kartı var -amd phenom x4 970 black edition -asus m4a88td v evo anakart-xilence 800 watt(80 plus) psu -4 gb hyprx 1333 mhz kingston ram(2x2)-1 tb sata hdd. donanımda bir sorun yok yük bindiğinde pc nakavt YARDİM -HELP-F1....
hata kodunu aklınızda tutabildiyeseniz bizimle paylaşım sorunu çzömeye çalışalım.evet pc masaüstü hata koduna bakmadım ama benim kişisel sayfamda açtığım konuda sorunu detaylı olarak anlattım bir bakarsanız sevinirim telefondan girdiğim için link atamıyorum :(
bir de bilgisayarınız masa üstümü.
yazılımsal tanım hatası yaşamaktasınız.
0x80 :(
Anladığım kadarıyla ekran kartınızın yapıısnda bir hata var yada anakartın ekranla bağlantılı olduğu yerde.
00x80...02
331c falan filan ordaki kodun açıklaması.
dosya konumuna uygun biçimde çalıştırıldı.
0x80 aygıta ulaşıldı.
0x80000 den sonraki sıfırlar aygıtın nötürlendiğinei gösteriyor.(hata değildir normal)
0x80....02 Bağdaştırıcınızı gösteriyor. Bağlantının kurulduğunu bilidiryor. Ancak aradaki sıfır sayısında bir gariplik var.. Biraz fazla nötürleme yaşıyor gibi. Normalde üç nötürlemeden sonra start yapar. bazen 5 de yapar ama sorunu aldığın yer bağdaştırıcılardan birinde.
Siz ekran da çizgilerinde oluştuğunu bildirmişsiniz bağdaştırıcı olarak ekran kartınızla alakalı bir hataya benziyor.
Normalde ekran kartınız çalışıyor ancak fabrika hatası olarak bazı parçaları istenilen verimde değil gibi görünüyor. tek bir parça üzerinden işlem yürütmeye çalışıyormuş gibi görünüyor.