Creative 2+1 hoparlörden gelen cızırtı

HPQ-User
07-05-2010, 22:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Supplement sormuş:
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık iki sene önce Creative marka 49 tl'ye satılan 2+1 hoparlör aldım. Son zamanlarda şöyle bir sıkıntı oluştu. Hoparlör bekleme modundayken yaklaşık 15-20 dakika sonra çok acayip şekilde cızırtı yapıyor (çok yüksek sesli, sanki patlayacakmış gibi, arabalar kaza yapıyormuş gibi iğrenç ses geliyor hoparlörden). Bilgisayarla bağlantısını çekiyorum, hiçbir şey farketmiyor. Fişten çıkarıyorum, tekrar takınca kaldığı yerden devam ediyor. Sesi full ayar açsam da en kısık ayarda açsam da cızırtı aynı ayarda kuvvetli bir şekilde devam ediyor. Subwoofer kutusuna kuvvetlice indirince cızırtı kesiliyor. Subwooferin içini açtım, bir sıkıntı yok. Biraz temizledim (zaten temizdi) ama sıkıntım hala devam ediyor.

Not: Hoparlörlerin performansında, ses çıkışında hiçbir problem yok. Cızırtı aniden geliyor . Bilgisayar kapalıyken de oluyor açıkken de.

Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Dell Inspiron 6400
Windows Vista SP1
Onboard 128mb ekran kartı
Sigmatel Audio ses kartı

İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 6.0; U; en) Presto/2.5.24 Version/10.53

_eFeKenTLi_
09-05-2010, 01:10   |  #2  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj

bu durum temızlemekle duzelmez . oylece bakmakla sıkıntı oldugunu anlamazsın . elektronık cok mesakatlı bır ıstır . Yeri gelir bir tane diyot sızıntı yapar ama olcumde saglam gozukur ugrastırır.neyse  ılk olarak baglantı noktalarını kontrol et yanlıs baglantı varmı dıye . herhangı gıbı bagşantı hatası yoksa ekstradan bagladıgın hoparlor varmı ? varsa onu aradan cıkart . yoksa senın yapabılecegın bırsey kalıyor oda teknık servıs .

Son Düzenleme: _eFeKenTLi_ ~ 09 Mayıs 2010 01:11
Erhan Tiryakioğlu
09-05-2010, 16:45   |  #3  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

İçini açıp bakmak ile bir şey değişir mi ? niçin temizlediniz onuda anlamadım oyunlarda ses sistemi çok mu kasıyor :P İçini açmadan önce servise götürseydiniz ve garanti devam ediyorsa ücretsiz bakarlardı. Kuzenimdeki 2 hoparlörde de aynı problem var ancak sesi kısınca sorun olmuyor, anlayışlı Maaşallah. Yeni bir ses sistemi zamanı gelmiş, min. 5.1 ses sistemi tavsiye ederim.

Netron
10-05-2010, 16:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
468 mesaj

Garanti yok ise en yakın Elektronik servisine gidip baktırın.

Pilott
22-01-2014, 17:43   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

Hocam aynı sorun bende oluyo mesaj biraz eski ama sorun çözüldüyse nasıl çözüldü yazabilirmisiniz.