Creative Sound Blaster Audigy ses kartım ve Creative İnspire T6060 5+1 ses sistemim var. fakat hoparlörlerin hepsinden ses gelmiyor. Ses kartının programından test ederken tüm hoparlörlerden ses geliyor. sistemimde bir de on board ses kartı var acaba ondan mı kaynakLanıyor ?
Creative Sound Blaster Audigy
evet aynı anda 2 ses kartı çalışmaz gibi geliyor bana da .çünkü 2 ayrı hoparlör bile çalışmıyor.ikisnden biri çalışıyor.daha kapsamlı yazarsan yardımcı olabilirim.
1- testte hepsinde gelipte programlardan gelmiosa sorun büyük ihtimalle onlarda olabilir, en son sürümleri kullanmalı veya ses ayarlarından 5+1'i secmelisin
(bide hangi programlar bunlar bi yaz istiosan)
2- bendede sendeki kart ve 5+1 var ve kartı takıp sürücüleri yükledikten sora otomatik olarak anakart üzerindeki ses aygıtını devre dısı bıraktı(vista ultimate, gigabyte anakart), sende bole olmuosa anakart üzerinden devre dısı bırakmayı dene, belki orda vardır boyle bi ozellik(audio devices-disable).
veya aygıt yoneticisinden kaldırmayı dene
3- aynı konuyu niye 2kere acıosunki?
Test Ettiğim Program Ses kartının kendi yazılımı. benim on board ses kartını da kendisi devre dışı bıraktı. 2 kere yazdığım için özür diLerim :)
elazigli dogru söylüyo zaten bnde öyle tahmin etmiştim
hmmm.....
testi kendi yazılımdan yaptın; peki yine kendi yazılımdaki 5+1 ayarı degilde, windows'un kendi denetim masasındaki ses ayarları'ndan 5+1 yapılandırmanı ayarladınmı? cunku cogu uygulama windowsdaki yapılandırma ve ayarlar dogrultusunda calısıo...
Evet Windows un ses ayarlaması da 5+1 olarak ayarlı. Neden olduğunu çözemedim.. Bide giriş yerlerini değiştirdiğimde (turuncuyu yeşile yeşili turuncuya taktığımda ) farklı hoparlörlerden ses geliyor. bununla bi alakası olabilir mi
arkadasım turuncuyu turuncuya, yeşili yeşile tak, renkleri-yerleri nie deistirion, tabiki farklı yerlerden gelir ses. onlar on ve arka hoparlörlerin cıkısları degistirirsen seslerde degisir dogal olarak. sen her rengi kendi girisine tak ve hangi programlardan tam olarak ses alamadıgını bi yaz?
Şu an her renk kendi çıkışına takılı. Winampta Media pLayer de internetten video izLerken biLqisayar açıLıp kapanırken sadece 2 hoparLörden ses geLiyor.DiğerLerinden geLmiyor
işletim sistemin icin uygun olan ve en son sürüm güncel sürücüleri internetten indir.... oda olmassa git bi duş al abdest al ole kullan bilgisayarı
creativenin programında ilk olarak 5.1 i,
sonra eax ayarlarında stereo surraund u sececen. olmazsa cmcmss3d de olabilir.. ikisinden birini seç
ben bu ayarı unutmusum ya, sen testte normal diince yapmısın die pek sallamadım ama en onemlisi buydu
yapmstın dimi?
jeo ;)
eax ayarlarından stereo surround u seçtim ve sorun düzeldi. ilgilenen arkadaslara teşekkür ediyorum
elazigliben bu ayarı unutmusum ya, sen testte normal diince yapmısın die pek sallamadım ama en onemlisi buyduheralde bunu da unuttun elazığlı ;)
yapmstın dimi?jeo ;)
testte normal demesi sadece hoparlor ile kartın sorunsuz bağlı olduğunu gösterir..
mp3 gibi 2 kanallı sesleri 5.1 de tüm hoparlorlerden dinlemek için sonradan ayarlamak gerekir.. yoksa dvd veya oyunlarda normalde sorun olmazken müzik çalarken sorun olur.ben creative kullanmıyorum şu an. (çok önceden kullanmıştım.. aldığım gün boyunca denedikten sonra ertesi gün çıkarıp attım) yinede hatırlıyorum.. :)
2kanallı seslerin 5+1de acılması icin ekstra bi ayara ben hic ihtiyac duymadım, surround olmayan sesler tüm kolonlardan aynı anda geldi bütün uygulamalarımda(winamp, media player, media player classic, intervideo windvd, standart windows sesleri vs.)
ama bu bilgisayarlarda hersey o kadar degiskenki, yani sistemdeki donanımlardan veya onların sürücülerden tutta kullanmasan bile yüklü olan bi uygulamanın ayarları degistirmesinden diger uygulamaların etkilenmesine kadar. o yuzden cogu sistemde cok dusuk ihtimal yüzünden gozardı edilen ufak bisi asıl sorun olabilio. o yuzden benim burda yapmıstır diip esgectigim ve pek dusunmedigim sebepler asıl sorun iste...
elazigli1- testte hepsinde gelipte programlardan gelmiosa sorun büyük ihtimalle onlarda olabilir, en son sürümleri kullanmalı veya ses ayarlarından 5+1'i secmelisinArkadaşa katılıyorum doğru demiş
(bide hangi programlar bunlar bi yaz istiosan)2- bendede sendeki kart ve 5+1 var ve kartı takıp sürücüleri yükledikten sora otomatik olarak anakart üzerindeki ses aygıtını devre dısı bıraktı(vista ultimate, gigabyte anakart), sende bole olmuosa anakart üzerinden devre dısı bırakmayı dene, belki orda vardır boyle bi ozellik(audio devices-disable).
veya aygıt yoneticisinden kaldırmayı dene3- aynı konuyu niye 2kere acıosunki?
aynı yazılım bende de var.(Creative 7.1 Live Serisi, 24 Bit) hoparlörlerde 5.1... sorununu çözmene sevindim ama 5.1 destekli dvd film izlerken CMSS'ye tekrar getir ve Dolby Digital'in keyfini çıkar. yoksa mp3 dinlemekten farklı olmaz. ses kartı gerçekten çok güzel. ayrıca program files ->Creative-> Sound Blaster Audigy->device controlden den ses kaliteni 24 bit yap... para veriyorsak keyfini sürelim değil mi?