Bu ses sistemini yeni aldım. Elime bile ulaşmadan birçok sorunu olduğunu duydum. Ne kadar doğru ve ne kadar beni ilgilendiriyor size sormak istiyorum. Çünkü mesela ben yıllardır 1 Wattlık hoparlörleri kullanıyorum. Belki de piyasanın en kötü hoparlörlerinden biri. Şimdi birden 5.1 ses sistemine geçiyorum. Ancak ses kartım çok eski. Sis 7xxx modeli... Bu ses kartınun özelliklerini bilmediğim için yazamıyorum ama bu ses kartıyla 5.1 ses sisteminde ne gibi sorunlar olur. Bu ilk sorum. Biraz açarsam, mesela bütün hoparlörleri kullanamama diye birşey mümkün mü? Öyleyse çok kötü. Ayrıca sesin çok kötü çıkması diye birşey mümkün mü? Bunlar şimdilik aklıma gelenler.
İkinci sorum da şu. Eğer 1. sorumdaki sorunlar mevcutsa benim işimi hangi ses kartı görür. 170 ytl lik creative ses kartlarını öneriyorlar da onlar çok pahalı yav. Bana şöyle hem ucuz, hem de işimi görecek kadar iyi bir ses kartı olsa yeterli. Bir de o pahalı ses kartları benim sistemime olacak mı? Benim sistemim çok eski çünkü. 6 sene önce almıştım bilgisayarı.
Sistem :
P4 1.7 MHz işlemci.
512 ram.
Eski ses kartım Sis 7xxx serisinden de tam bilmiyorum.
Özetleyecek olursak, ben öyle büyük beklentilerde değilim. Ancak yine de 3 boyutlu ses almak isterim sistemden. Sistem hakkını versin de gerisi sorun değil.. Yani beni bi aydınlatırsanız sevinirim. Çok teşekkürler..