Creative T6060 5.1 Ses Sistemi Sorunları

emrah4444
15-07-2008, 09:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Bu ses sistemini yeni aldım. Elime bile ulaşmadan birçok sorunu olduğunu duydum. Ne kadar doğru ve ne kadar beni ilgilendiriyor size sormak istiyorum. Çünkü mesela ben yıllardır 1 Wattlık hoparlörleri kullanıyorum. Belki de piyasanın en kötü hoparlörlerinden biri. Şimdi birden 5.1 ses sistemine geçiyorum. Ancak ses kartım çok eski. Sis 7xxx modeli... Bu ses kartınun özelliklerini bilmediğim için  yazamıyorum ama bu ses kartıyla 5.1 ses sisteminde ne gibi sorunlar olur. Bu ilk sorum. Biraz açarsam, mesela bütün hoparlörleri kullanamama diye birşey mümkün mü? Öyleyse çok kötü. Ayrıca sesin çok kötü çıkması diye birşey mümkün mü? Bunlar şimdilik aklıma gelenler.

İkinci sorum da şu. Eğer 1. sorumdaki sorunlar mevcutsa benim işimi hangi ses kartı görür. 170 ytl lik creative ses kartlarını öneriyorlar da onlar çok pahalı yav. Bana şöyle hem ucuz, hem de işimi görecek kadar iyi bir ses kartı olsa yeterli. Bir de o pahalı ses kartları benim sistemime olacak mı? Benim sistemim çok eski çünkü. 6 sene önce almıştım bilgisayarı.

Sistem :

P4 1.7 MHz işlemci.
512 ram.
Eski ses kartım Sis 7xxx serisinden de tam bilmiyorum.

Özetleyecek olursak, ben öyle büyük beklentilerde değilim. Ancak yine de 3 boyutlu ses almak isterim sistemden. Sistem hakkını versin de gerisi sorun değil.. Yani beni bi aydınlatırsanız sevinirim. Çok teşekkürler..

emrah4444
15-07-2008, 22:30   |  #2  
OP Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar sonunda aldım Creative T6060 modelinde 5+1 ses sistemini ama ilk mesajda belirttiğim sorunlar aynen oldu. Yani bütün hoparlörlerden ses alamadığım gibi boofer (nasıl yazılıyorsa) dan da çok az ses geliyor. Bu boofer sadece bass veriyor.. Benim ses kartımın (artık 10 board mıdır ne karın ağrısıdır) 3 çıkışı var ama biri hoparlör, biri ekran kartıyla ses kartı bağlantısı için, diğeri de mikrofon girişi... Ama aldığım 5+1 sistemde "3" tane kablo var ve dolayısıyla sadece birini bağlayabiliyorum. Bütün hoparlörlerden ses alamamamın bununla bir ilgisi var mı? Eğer varsa ek kablolarla bu 3 hoparlör kablosunu da ses kartına bağlayabilir miyim? Ya sinir oldum valla. Bu 5+1 sistemle normal sterio hoparlör gibi çalıyor. Tabi bass farkı var da ben booferın çalmasını istiyorum.. Lütfen acil yardım. Ben bu dertten kanser olmadan. :)

uGuR.uK
16-07-2008, 00:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

senin kartında 5.1 destegi yok dolayısıyla diger 2 kablon boşta kalıyor. ucuz yollu "creative soundblaster audigy value" ses kartını alabilirsin 7.1e kadar destekler ve 50ytl fiyatı. ondan sora hicbi sorunun kalmaz, t6060'a gelince o öyle sorunları olan bi 5.1 degildir son derece kalitelidir sadece bas'ları biraz sert gelir onuda ister kısarsın kumandasından ister bilgisayardan ekolayzır ile ayarlarsın...

SAMBOZ
27-08-2008, 11:51   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

Selam arkadaşlar ben dün CREATİVE T 6060 SES SİSTEMİNİ aldım. TV ye bağlamak istiyorum fakat bağlayamadım bana yardımcı olurmusunuz ACİL.

Razorback
27-08-2008, 13:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
712 mesaj
SAMBOZ
Selam arkadaşlar ben dün CREATİVE T 6060 SES SİSTEMİNİ aldım. TV ye bağlamak istiyorum fakat bağlayamadım bana yardımcı olurmusunuz ACİL.
hoparlor sistemi eğer analogda 3 girişi varsa sinema sistemidir... eğer stereo girişli ise müzik sistemidir... tv de (harici ses çıkışı yoksa) scart girişinden preamp katında sadece stereo ses çıkışı alırsın. bağlamak istediğin ses sistemi ise sinema sistemi olduğu için araya harici dijital dekoder koyman gerekir. yoksa olmaz

erkanc
28-08-2008, 00:00   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Bende aynı ses sistemi var sesi iy fena değil bir ama Logitech X540 dinledikten ve gördükten sonra içimden benm sistem tambir teneke diyesim geldi 5.1 gelirsek ses kartı desteklemesi lazım ve film oyun ve müziklerinde 5.1 kanal desteği olması lazım yoksa tam olarak 5.1 sağlanmış olmuyor mesela mp3ler stereo olduğundan dolayı çift kanaldan ses veriyor ama bazı yazılımlarla 5.1 gibi ses alınması sağlanıyor tabi çokda doğal bir 5.1 olmuyor DVD filmlerde veya DivX gibi filmler AC3 ses olarak kodlanan filmlerde 5.1 almak mümkün

izmirli_furkan
29-05-2009, 19:45   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

seLam beyLer ben yeni üye oLdum . izmirdenim ve creativenin t6060 modeli bendede var ancak kumandası bozuldu ve calısmıyor calısmadıgından da urunden verım elde edemıyorm nerden temın edebılırım msn adresım gozukur ama yıne verıyım serseri_FurkaN_1905@hotmail.com lütfen yardımcı olun