CREATOR OWNER , Trusted installer nedir ?

medocy
24-02-2012, 21:57   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Merhaba arkadaşlar, windows 7 kullanıyorum ve bugün indirdiğim bir dosyayı zaten var olan bir dosya üzerine kopyalamak istedim ve bilgisayar bana '' Bu eylemi gerçekleştirmek için izne gereksiniminiz var'' uyarısı verdi. bende yönetici izinleri nasıl değişir diye kurcaladım beceremedim ama ilginç bir şey dikkatimi çekti yönetici ayarlarında şöyle iki grup gördüm ''CREATOR OWNER'' ve ''Trusted installer'' ayrıca benim pc ismim adminastrator ve ismim user olarak vardı. Ekran görüntüsü de aldım aynen olduğu gibi size gösteriyorum.

Merak ettiklerim:

1. ben yönetici olduğum halde neden benden yönetici izni almamı istiyor

2. yönetici izinlerini nasıl ayarlamam gerekiyor ?

3. neden bu kadar çok yönetici gurubu var. 

4.

mustafa2116
25-02-2012, 09:58   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

trusterinstall sistem yetkisi diğer adıyla windows yönetim yetkisine sahiptir.

yetkili kullanıcı ise bunu kullanma özelliğine sahiptir. Trusterintstall  windows içeriğini etkileyen tüm herşeye yetkili kullanıcıdır ve sadece windıws klasörü için çalışmaktadır. Bu nedenle windows dışında  bir güvenlik özelliğine sahip değil.
iş böyle olunca windows klasörüne erişim kapalı olmuş olacaktı ancak yetkili kullanıcı olarak siz  bunu engelliyor ve administör  ve kullanıcı üzerinden   trusterinstaller e  etki edebiliyor ve onu yönetebiliyorsunuz.
Gördüğünüz gibi yetki sahibi  olsanızda tam yetki ye sadece dolaylı yolla sahipsiniz.

kaleliogun
05-08-2013, 23:07   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

bu sorun düzeltilemez mi

jzlknm
12-04-2015, 12:47   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

bu sorun düzeltilemez mi +1