Nasıl Ama ?
CrossFire Dediğin Böyle Olur !
- 1
- 2
Buı resim 2 yıldır beLki daha fazladır duruyor. O önemli değilde Crossfire Da Sadece , Diğer ekran kartlarının arabellekleri kullanılıyor. Yani sistem sadece arabelleklerini kullanıyor. CPu larına dokunmuyor. Bu yuzden crossfire 'nin benim icin hiç bir önemi yok O kartlarda Ati HD 3870 4 kartı crossfire yapmışlar. Bir GTX 295 alırım dört kartı bir birine vurur :) Gereksiz Bence . Paylaşım İçin Teşekkürler
Gtx 295, 1200 tl'den şu anda 800 tl civarına kadar düştü, en başlıca nedeni ise dx 11 destekli kartlar gelmeden ellerindeki stokları eritmeyi amaçlıyorlar
zaten yer yok başka :D doldurucak yer kalmamış...
hepsine takılmazki sığmaz zaten :)
Heralde bikaç kwatt güç kaynağı gereklidir.
Takılan karta göre değişir ne kadar güç istediği ama biraz uçuk olacağı da malum:)
1 tane GTX 295 ile 2 tane olması neye yol açar fps sınırı var dimi.<
Crysis i 2500 küsür çözünürlükte ultrada çalıştırmışlardı gtx295 ile 25-30 fps gibi bi değer olmuştu.Bi de dx 11 in daha zorladığını düşünürsek yeni çıkan oyunlarda son ayarlada daha düşük fps demektir.Zaten 25 altına inerse fps oyun oynanmaz oluo.Öyleyse sli yaparsın.
sınır yok ama belirli bir noktadan sonra Core i7 975 bile dar boğaz yapıyor 3way slı gtx 285 ile yapılan testte, yani genel olarak slı yada cross ilk kart %100 ikinci kart en fazla %60 ile %80 arasında getiri sağlıyor ama 3 yada dördüncü kartın neredeyse hiç bir getirisi olmuyor, en baba işlemciye bile dar boğaz yaptırıyor.
ya bende geçen bi mağazada gördüm ankartı 4 tane ekran kartı girişli :))
SLI da oyunlar desteklemek zorunda.
Crosfire yada crossfirex te öyle bir sorun yok. crossfire yap bütün oyunlarda performans artışı görürsün.
Çalışmaları çok farklı ikisininde.
Ama NVIDIA güçlü ekran kartları yapıyor bunu unutmayalım.
geçen gün teknoloji sitesinde gördüm tekli GTX295 ile SLI arasında çok fazla bir performans oynamıyor çoğu oyunda.
Crysis gibi bir çok oyun sistem ile çok uyumlu çalışan ve sistemde ne varsa sömüren oyun olduğu için ve Nvidianın kartları güçlü olduğundan dolayı sli a destek veren bir oyun.
Sıkıysa Half Life 2 de çalışsın sli :D crossfirex sli i mahvediyor bu tür oyunlarda.
Boşuna heveslenmeyin sli yada crossfirex e. Yakında gpular tamamen en az çift gpudan oluşacak en az. Nvidia bunun sinyallerini çok önceden verdi.
- 1
- 2