evet beyler şimdi ben yeni bir pc oluşturacam ve bu sistemde işlemci,anakart,ram üçlüsünü iyi kurmak ve ekran kartınıda hd6970 2gb alrak ilerde crossfire yapmak istiyourm.Şimdi sorularım şunalr;
1-Ben ilk başta 2gb asus hd6970 alacam.Bundan 2-3sene sonra ekran kartı performansı düşünce bunun üstüne gtx veya atinin yeni çıkan kartını ekleyerek güçlü bir sistem kurabilirmiyim
2-birde bunu dışında crossfire hakkında bildikleirnizi detaylı olarak bana anlatırmısınız sağolun şimdiden
YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM.
crossfire yapma hakkında sorularım var gençler
crossfire sadece aynı kartla oluyo nvidia serilerindede buna slı deniyo yani ilerde onun yanına en fazla gine 6970 alırsın
peki performans iki katına mı çıkıyor nluyor performansı
CrossFire ve SLI yaptığında 2 kat performans artışı olmaz.Malesef böyle bir yanlış anlaşılma oluyor.Bildiğim kadarıyla %50 gibi bir artış söz konusu oluyor.
CrossFire ve SLI yapacaksan bir Nvidia taraftarı olarak ATI kartlarını öneririm.Yani CrossFire.Ama arkadaş demişki farklı kartla yapılmıyor.Bildiğim kadarıyla ATI'de böyle birşey yok.(Yanılıyor olabirim) Ama Nvidia'da aynı kartlarla SLI yapmak zorundasın.Araştırmanda fayda var.
nvidialarda aynı kartla amdlerde 1) aynı seri olcak örnek hd4*** hd5**** hd6**** ve buserilerdende
mesela şunlar olabilir hd6970 ile hd6950 5870 ile 5850 ama hd 6970 in yanına en fazla 6970 alırsın vede hd 6970 2gb crossfire ile 3 yıla kadar oyunları ful oynarsın 5 yıla kadarda orta seviye oynarsın ozaman değiştirirsin en az 5 yıl götürür