daha ucuz ve daha iyi bir görüntü kalitesi olduğunu düşündüğüm için hd özellikli crt tv almayı düşünüyorum.
ancak o kadar araştırmama rağmen net te böyle tv bulamadım.
aşağıdaki link philips in standart tv sayfasının linki buraya bakıp hangi tv nin hd özelliği olduğunu söyleyebilir misiniz?
mümkünse 70-82 ekran arası lütfen 1080i
crt hd tv?
linkin tamamını yapıştırmanız gerekiyor galiba
CRT ve HD pek birbirine uymayan şeyler... Bahsettiklerinin arasında 28"'lere baktım, standart TV yayınları dışında herhangi bir özellikten bahsetmiyor.
RC 2042 (suitable for VCR/DVD/SAT/AUDIO/CD-R) (yani blu-ray gibi sistemleri desteklemiyor)
selçuk bey
google de aratıyorum hd crt tv diye karşıma forumlarda yazılı olanlar çıkıyor
ve varmış sanırım philips te sony veya başka markada olabilir
ama siz cede doğru değil mi biraz yüksek fiyatlı lcd ler
valla sizi yoruyorum selçuk bey kusura bakamayın ama
google de bi arama yaparsanız crt hd tv diye göreceğinizi tahmin ediyoeum
biraz araştırma yapıp bilgilendirebilir misiniz?
tşk
Haklıymışsın, 1-2 model var...
Türkiye'de bulabilirmisin bilemem
Sony KV-30HS420
Samsung TX-R3079WH
Bunlarda baktım, 2005 felan ürünleri. Türkiye'ye CRT'nin ömrü dolmadan gelmediler sanıyorum. Şu saatten sonra da herhalde özel sipariş olmazsa gelmezler.
yani şimdi benim ucuz crt hd tv hayalim suya düştü
ya kardeşim ben öğretmenim
paramı idareli kullanmak istiyorum
öle lcd falan hava içinmiş gibi geliyor
onun için aynı özellikli crt aklıma geldi
bi kere alayım uzunca bi süre bi daha bakmayayım diyorum
onun için hd tv hakkında araştırma yaptım
mesela senin önerdiğin hd ready tam bir hd değilmiş
720p ile 1080i arasında bayağı bi fark var mış
sevecenmustakya kardeşim ben öğretmenimZaten genel olarak full HD bir lüks şu an. HD kanalların sayısı çok az, Blu-ray vs. zaten pahalı. Sizi de anlıyorum ama LCD hava için değil, artık neredeyse bir tek onlar bulunuyor piyasada. Yer kaplamıyorlar vs. genel olarak ülkemizde hala VCD'ler satılıyorken, Full HD'ler bir lüks veya hava için diyebilirsiniz bir açıdan da... Ha Dijitürk vs. için derseniz onların da fiyatlarını gözden geçirmenizi öneririm, keza hiç de ucuz değiller.
paramı idareli kullanmak istiyorum
öle lcd falan hava içinmiş gibi geliyor
onun için aynı özellikli crt aklıma geldi
bi kere alayım uzunca bi süre bi daha bakmayayım diyorum
onun için hd tv hakkında araştırma yaptım
mesela senin önerdiğin hd ready tam bir hd değilmiş
720p ile 1080i arasında bayağı bi fark var mış
Ayrıca tabii ki 720p ile 1080p arasında fark var ama insanların çoğunun gözleri aradaki detay farkını anlayamaz. Ama ona göre de fiyat farkı var tabii. CRT hayaliniz suya düştüğü için üzüldüm. Ama onların da ucuz olmadığını görmüş olacaksınız. Gerçi 1.500 TL pahalı geliyorsa, Sony'lerin vs. fiyatlarına hiç bakmayın :)DIP NOT: Benim linkini verdiğim TV, Full HD ayrıca :) 1080i yani...
selçuk bey çok tşk edr
ben biraz daha düşünüp
araştırayım
hem 2002 dünya kupası öncesi 37 ekran bir philips tv ye 400 lira vermiştim
kupadan sonra yarı fiyatına inmişti
onun için şimdi bi dünya kupası öncesi tv almak zaten pek akıl karı değil
bütün normal kanalları hd kalitesinde
Hehe, normal kanallar normal kanaldır, kalitesi aynıdır değişmez. Sadece daha büyük ekranda izliyorsun :)
https://www.chip.com.tr/blog/selc ... yok-degil_2035.html
selam islamoğlu yanılmıyorsam sizin piksel olayından bilginiz yok benim aldığım televizyon normal televizyonlar gibi 312.5x720 piksel değil 1250x1440 piksel yayın aynı olsa bile ben norml bir renkli televizyondan (50 hz olanlar) tam 6 kat daha temiz ve net izliyorum. aldığım modeli inceleyebilir veya inceletebilirsiniz.
yayın 640x480 ve benzeri çözünürlüklerde geldiği sürece senin ekranın 20mp çözünürlük sunsa bile hikaye. Git gide daha kötü bir hal alır. bir kere kafadan geniş ekran televizyon ve yayın geniş ekran değil. Bu bile görüntü kalitesini bozacaktır.