7 senelik 17 inç monitörüm var. monitörüm nedense hep kırmızı gösteriyor.kablosuyla oynayınca düzeliyordu ancak artık o da olmıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim
crt monitör sorunu
Bir makinenin kullanım ömrü 7 senedir ve bence o monitör miladını doldulmuş.O yüzden büyük ihtimal kablo ve temassızlık sorunu değildir olsa bile eski sistem CRT monitörlerde kablo CRT monitöre yapışık yani değiştirmenin imkani yok gibi bir şey.Bunun dışında benim monitörümde fabrika çıkışı hata vardı ve bir süre sonra ekran siyah-beyaz oldu ve nedeni 'Soğuk Lehim' dedikleri bir olaydı.Yani demek istediğim sorun kablodaysa değişme imkanı yok o zaman mecbur yeni monitör alman gerekiyor.Eğer monitörün içindeysede at çöpe al incecik 17'inc LCD ni hemde 150-200TL arasına rahatca alabilirsin...
bende çok eskiden CRT kullanırken buna benzer bir durum olmuştu, içini açtım ekran kartından gelen kablonun monitörün board ına girdiği yerde kopuk kabloyu gördüm şans işte, eh birazda alet hırdavat ve elektronik bilgiye sahip olman gerekir. Sonra kabloyu lehimledim koptuğu yer belli zaten. sorun çözülmüştü.
ya bu yol yada yeni LCD tercih senin.
en iyisi tamirciye baktırayım bir sene daha idare edeyim zaten seneye yeni bilgisayar almayı düşünüyom.dediğiniz gibi miladını doldurmuş benimki.ilginiz için eyvallah kardeşlerim