Crysis 2 Laptop Isınma Sorunu ve Garanti...

Sebahattin Dündar
18-04-2011, 21:50   |  #1  
Sebahattin Dündar avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
203 mesaj

Öncelikle daha önce sorunumu belirten bir konu açtım ama bilgisayarı garantiye gönderin diye yorumlar alınca hiç düşünmeden gönderdim garantiye bilgisayarımı vatandan almıştım 5 ay önce crysis 2 oynayabilecek sisteme sahip olduğumu düşünerek gittim aldım ama ne yazık ki birtürlü oynayamadım oyunu hala oyuna girdikten 5 dakika sonra bilgisayar kapanıyor yani donanımdan diye garantiye verdim adamlar hiç bişey yok diye geri gönderdiler sisteme format atmamı ve yeniden denememi söylemişler ben sorunumu crysis 2 de yaşıyorum diye belirtmeme rağmen tutmuşlar başka oyun ile test yapmışlar ve test programları kullanmışlar 3Dmark06 diye bir programla test etmişler hiç bir sorun çıkmamış ama ben oyunda ve Everest Ultimate yani yeni adıyla AIDA64 Extreme Edition ile kararlılık testi yaptığımda bilgisayarım gene kapanmıştı yani arkadaşlar ne yapayım ben sisteme zaten format atıp denedim ve ondan sonra garantiye verdim bilgisayarı bugün aldım elime onlarda format atmışlar ama sorun devam ediyor acaba içinde toz felan varda o yüzdenmi yapıyor yada yazılımdan dolayımı oluyor oyun orjinal ve son güncellemesini yaptım hayır şuan cidden çok sinirliyim gidip kötü bir şekilde konuşmak istemiyorum vatanbilgisayar ile sorunu kendimce halletmeye çalışmak istiyorum sizden de yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlara... iyi akşamlar

Sistemim

Samsung Q530

Core i5 560 2,63
GeForce GT330M
4 GB DDR3 Ram
500 GB HDD

Kapalı Hesap (101323)
19-04-2011, 12:01   |  #2  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

oyunu  son sürümüne güncelleyin  yani patchlerini  yükleyin

Sebahattin Dündar
20-04-2011, 09:05   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

güncelledim ama hala aynı şekilde devam ediyor...

batuhanatol
20-04-2011, 19:23   |  #4  
Yeni Üye
37 mesaj

bana da aynısını olmuştu. 5 dakika sonra küt diye kapanıyordu. arkadaşların profesyonel süpürgeleri varmış güçlü kuvvetli bi tane, onla hava kanallarına hava üfledik, bayağı bir toz duman çıktı, sonra bilgisayarım bir hızlandı ki sorma, 2 saat crysis oynadım speedfandan sıcaklık değerlerine baktım 60 zor oluyor. sen de dene kanallara hava tutmayı...

tugberk_91
21-04-2011, 04:48   |  #5  
tugberk_91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
516 mesaj

Evet içi tozlanmış olabilir laptopunun. Bende de oluyordu. NBA2K11 oynarken bir maçta kapanıyordu kendiliğinden. Sonra içini temizlettim ve hem hızlandı bilgisayar hem de ısınmamaya başladı.

Bir de sorum olacak. Bilgisayarın ne kadar ısınıp ısınmadığına nasıl bakabiliyoruz? Bilgisi olan varsa söylerse sevinirim...

Sebahattin Dündar
21-04-2011, 09:10   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

valla arkadaşlar bilgisayarı alalı 6 ay felan oldu bende tozlandığını düşünerek elektirikli spürge ile ızgaraların oldugu yere tuttum ki içindeki tozu çeksn diye ama fayda etmedi toz çıkmadı ki hava içine hava tutmayıda gözüm yemedi hani olmadı en son onu yapacam artık arkasını sökmek istiyorum ama garantı dışıkalabilir diye dokunmak istemiyorum garantiye verdim uzun süre test ettik vs vs dediler dedim crysis2 de denediniz mi hayır dedi dondum kaldım dedim arkadaşım ben crysisde sorun yaşıyorum o gitmiş başka bi oyunda denemiş samsung serviside format atıp tekrar denememi istemiş ki ben zaten pcyi vermeden önce format attım kendi recoverysini kullanarak bilgisayar geldi ve müşteri hizmetlerinde ki çocuk recoveryde problem varmış eğer onu yapmalarını yapılmasını istersem tekrar gönderecekmişim garantiye ki ben gönderirken bi problem yoktu neyse arkadaşlar ya olmadı satarım bu meredi kurtulurum ama hava tutmayı deneyeceğim sanırım burdan bilgi veririm gene

batuhanatol
21-04-2011, 13:37   |  #7  
Yeni Üye
37 mesaj
Alıntı: tugberk_91  
Evet içi tozlanmış olabilir laptopunun. Bende de oluyordu. NBA2K11 oynarken bir maçta kapanıyordu kendiliğinden. Sonra içini temizlettim ve hem hızlandı bilgisayar hem de ısınmamaya başladı.

Bir de sorum olacak. Bilgisayarın ne kadar ısınıp ısınmadığına nasıl bakabiliyoruz? Bilgisi olan varsa söylerse sevinirim...

speedfan programı var onu indirin