Crysis'i Oynayamıyorum Yardım Lütfen..

Hektor
16-01-2008, 12:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Arkadaşlar ben Crysis'i bilgisayarıma kurdum en düşük ayarlarda 1-2 saat kadar akıcı bi şekilde oynadım tabi görsel efektlerin çoğundan mahrum olarak. Bir gün sonra yine açtım oyunu bu sefer kasılma vardı ayarlara döndüm en uygun ayarları sec butonuna tıkladım tekrar oyuna döndüm bütün grafikler yok oldu ! Hiç birşey yok.Oyun normal olarak ilerliyor herşey tam fakat grafikler çizilmiyor dağlar beyaz olarak belli belirsiz görünüyor fakat onlara çarpıyorum ilerliyemiyorum.Defalarca sildim tekrar kurdum olmadı new game deyincede aynı sorunla başlıyor oyun.Hatta format attıktan sonra bile aynı kaldı ! Benim anlamadığım forumlarda çoğu kişiler bende çalışıyor rahat oynuyorum diyor e sistemde hemen hemen benimkiyle aynı.Benim işemcime bile minimum veriyo.Ben size sistemi yazayım ona göre bana bi yorum yaparsanız ve tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim ( özellikle ekran kartı için ).Şimdiden herkese teşekkürler...

Amd Athlon 3800 x2 2.01 ghz
Epox mf4 ultra anakart
x2 twinmos 512 mb 533 mhz ram
Asus ati radeon ax550 256 ( 256 ) mb ( böyle yazıyor bende pek bişey anlamadım ama )
Western digital 160 gb
Windows xp ( tüm güncellemeler yapılı halde )...

Kombat
18-01-2008, 05:46   |  #2  
Kombat avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Ekran kartından kaynaklanıyor olabilir.Bir arkadaşının ekran kartını kendi bilgisayarına takıp çalıştırır kendikinin de sürücülerini siler arkadaşının ekran kartının güncel sürücülerini yükleyip çalırırsan sorunun nereden kaynaklandığını bulursun. Olmadı biosunu güncelle anakartınla ekran kartının arasında iletişim tam kurulamıyor olabilir. Kolay gelsin. Diğer oyunlarda böyle yapıyor mu?

Son Düzenleme: Kombat ~ 18 Ocak 2008 05:48
Hektor
18-01-2008, 17:20   |  #3  
OP Taze Üye
19 mesaj
Kombat
Ekran kartından kaynaklanıyor olabilir.Bir arkadaşının ekran kartını kendi bilgisayarına takıp çalıştırır kendikinin de sürücülerini siler arkadaşının ekran kartının güncel sürücülerini yükleyip çalırırsan sorunun nereden kaynaklandığını bulursun. Olmadı biosunu güncelle anakartınla ekran kartının arasında iletişim tam kurulamıyor olabilir. Kolay gelsin. Diğer oyunlarda böyle yapıyor mu?
Kardeş öncelikle yardım ettiğin için teşekkür ederim dediğin gibi sorun büyük olasılıkla ekran kartından kaynaklanıyor ama malesef cevremde takıp deneyebileceğim ekran kartına sahip birisi yok ama sorunu az biraz aştım şu an oynayabiliyorum 1 gb kingston 667 mhz ram aldım şu anda 3 slot ram oldu mhz olarak farklı frekanslarda çalıştıgı için problem olur diye düşünüyorum ama hiç değilse artık oynayabiliyorum ( sürünerekte olsa :) ) en yakın zamanda ekran kartı almayı düşnüyorum farklı önerilerin düşüncelerin olursa beni en azından alçak ayarlarda kasılmadan oynatabilecek memnun olurum tekrar teşekkürler .....

Kombat
18-01-2008, 22:09   |  #4  
Kombat avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

sağ tuş özellikler gelişmiş ayarlardan ati ekran kartunın ayrıca açtığı bir ayar penceresi olacak oradaki ayarlarıda düşürürsen daha da rahat edersin. Crysiste zaten en çok sistemi kasan post procressing ayarı onu çok düşüğe ayarla.Antialiasing açıksa mutlaka kapat. Ekran çözünürlük ayarını hem windowsta hmede oyunda 800*600 yaparsan görüntüden epey fedakarlık edersin ama oyun daha akıcı hale gelir. Sanal belleğinide artırmayı unutma:) İyi eğlenceler.

erdem187
19-01-2008, 06:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj

kesin olarak ekran kartından kaynaklanan bir problemdir bu....ekran kartını ya değiştirmelisin yada Kombat arkadaşımızın dediği gibi fedakarlık yapıp 800x600 de oynarsın...

Hektor
19-01-2008, 13:53   |  #6  
OP Taze Üye
19 mesaj

Sağolun arkadaşlar sorun büyük ihtimalle ekran kartındandır ama '' Kombat '' arkadaşımın bahsettiği ayarların hiçbirini yapmadım eğer ekran kartının driverini yükendiğim zaman ayarlar dediğin gibi kurulduysa öylede kalmıştır. Hep görürdüm testlerde falan AA açık yada AA kapalı diye hiç merak etmedim nedir bu AA ama performansı baya düşürüyomuş büyük ihtimalle açıktır. Zaten Farcry'ide en düşük ayarlarda oynadım mediuma getirdiğim zaman bilgisayar pat diye kendiliğinden kapanıyodu kapanmadığı zamanda Ati'nin hata uyarısı çıkıp '' grafik kartı artık komutlara yanıt veremiyor '' gibisinden bi mesaj veriyodu.Çözünürlüğe gelince zaten bütün oyunları ( Farcry - Fear - Doom3 - Test Drive Unl. - Crysis - vb.... )   800x600 yada daha düşüğü 640x?? çözünürlüklerde oynadım. Kombat teşekkür butonu veya rep mep bişey göremedim ama sana samimiyetimle yazılı bi teşekkür gönderiyorum :) :) Herkese hayırlı günler..

Hikmet Okumuş
24-01-2008, 15:42   |  #7  
Yeni Üye
30 mesaj

sistemin oyunun grafik olarak özelliklerini sana iyi derecede hissettirecek bir sistem değil. kaldıkı benim bildiğim kadar ile oyun 1 GB ram istiyo

servikal
25-01-2008, 22:24   |  #8  
servikal avatarı
Yıllanmış Üye
144 mesaj

kesinlikle ekran kartı bende crysıs oynadım en az 256 mb 128 bit istiyor şöylede söyleye bilirim en düşük atinin sapphire x1550 radeon olmalı ve arkadaşın söylediği gibi ram in min. 1 gb olmalı

Son Düzenleme: servikal ~ 25 Ocak 2008 22:25