CRYSIS NASI Bİ SİSTEM İSTER??!!

secrethand
01-11-2007, 16:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Arkadaslar bir cok forumda ve inceleme sitesinde Crysis ile ilgili inceleme ve yorum okumussunuzdur.Ancak ben bunların fazla teferruatlı olmasının; Cafcaflı gorunmesi adına yapıldıgını dusunuyorum.Bu yuzden size CRYSIS oyunu icin nası bi sistem lazım basitce ozetlemek istiyorum ve bunu bir formulle size aktaracagım:                        INTEL CORE 2(&50)*MAX GPU /ORİJİNAL CRYSİS OYUNU=MAX OYUN KEYFİ!:)))

Yani ne demek istedim? Demem odur ki yaptıgım testlerde very high detayda bile cift cekirdekli bir intel sistemi baz alırsak CPU kullanımı yuzde 50 yi gecmiyor.Biliyorsunuz fizik islemlerinin tamamı CRY ENGİNE2 tarafından CPU ya yaptırılıyor.Oyle oldugu halde bile yogun catısmalarda ve patlamalarda bile cift cekirdekli sistemleri zorlayacak bi durum yok.Gelelim sadede haa iş GPU ya gelince CRYSIS grafik kartının suyunu sıkıp posasını bir kenara fırlatabiliyor.Yani tam bir GPU dostu???:)))Benim sistemde 8800gts 640 55 derecede keyif surerken high detayda acılan crysıs ile birlikte sıcaklık 82 dereceleri goruyor.Bu da bize grafik kartının basını bile kasımaya vakti kalmayacak sekilde yogun bi mesai gecirdigini gosteriyor.
Sozun ozu;CRYSIS oyununu en iyi benim sistemim oynatır demek isteyenler en azından core2 veya dengi bir amd islemciye ve piyasadaki en kalabalık transistor sayısına sahip,kasları epeyce gelismis bi GPU tasıyan yeni nesil bir grafik kartına sahip olmak zorundalar.
Umarım yardımı dokunmustur.Selamlar.

uGuR.uK
01-11-2007, 17:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

guzel bi calısma olmus saolGöz kırpma
ama sadece yazılı bilgilerle kendi bilgisayarı karsılastırmaktansa asagıdaki linke girip guzel bi sistem yeterliligi testi yapmak daha iyi gibi bence: