Arkadaşlar,orijinal Crysis aldım,kurdum.Ama nedense oyundaki seslerde takılma,tekrar etme ve çatallaşma sorunu yaşıyorum.Buna bağlı olarak görüntüde de bir takım sorunlar meydana geliyor.Sistemim de oyun için fazlasıyla yeterli:
ATI Radeon HD 4890
Intel Core2Quad Q9650
4 GB DDR2 RAM
Bu sorunu yaşayan var mı benden başka?Nasıl çözebilirim?Yardım ederseniz sevinirim.
Crysis'te ses sorunu yaşıyorum.( --->ÇÖZÜLDÜ<---)
- 1
- 2
Boyutları biraz büyük,o yüzden yarından önce deneyemem.Ama bu sorunu yaşayan,veya çözümünü bilen birileri buraya yazarlarsa sevinirim.
TTNET hızımı düşürdü.Hem başka bir indirmem var hem de doğrudan download çok yavaş.Dosya da 140 mb:D Yarına kaldı:D
Psychonaut968 kardeşim, hangi catalyst sürümünü kullanıyorsun. Bende de aynı sorun olmuştu, o zaman en son catalyst 0901 i kullanıyordum, onu kaldırıp 0812 sürümüne geri döndüm bütün sorunlar kalktı. Bir dene istersen.
Ses kartınızı ( onboar'da olabilir ) güncelleyiniz.
Psychonaut968 kardeşim, hangi catalyst sürümünü kullanıyorsun. Bende de aynı sorun olmuştu, o zaman en son catalyst 0901 i kullanıyordum, onu kaldırıp 0812 sürümüne geri döndüm bütün sorunlar kalktı. Bir dene istersen.
Ekran kartı driver'ı mı?Nasıl anlayacağım?Ve nasıl geri döneceğim?
Google'dan kontrol ettim,0812 diye bir Catalyst sürümü yok
Birisi nasıl güncelleyeceğimi açıklayabilir mi?Son Düzenleme: Psychonaut968 ~ 18 Eylül 2009 16:50
Sen bir oyun için neden driver ının eskisini arıyorsun. 9.9 değilmi senin ccc? Değilse eğer sitesinden indirip kurabilirsin.Eskisini yüklememelisin.
http://ati.amd.com/support/driver.HTML
Söylediğim patchleri denedin mi?
Psychonaut968 kardeşim, ben 0812 sürümünü kendimden bir örnek verdim sadece. Şu an kullandığın catalyst sürümünün ne olduğunu yine catalsyt ekranından öğrenebilirsin. Catalysti ekran kartıyla beraber gelen Cd sinden mi yükledin, birde en son çıkan sürümünü indir. http://game.amd.com/us-en/driver ... ta32/common-vista32
eğer son sürümünü indirdikten sonra bu sorun çıktıysa karşına cd ile gelen sürüme dön. Sonucu yaz tekrar çözüm arayalım.
Kurulumların sorunsuz olabilmesi için önce eski catalysti sistemden tamamen kaldır, yeniden başlat ve yenisini öyle kur.
Değişik sürümlerine buradan ulaşabilirsin. http://www.techpowerup.com/downl ... e_WinXP_32-bit.html
Yeni sürücü kurmama rağmen hala eski sürücü görünüyor.9.9 indirip kurdum,ama özelliklerde hala 8.650 görünüyor.Ve güncelleştirmeyi çevrimiçi aramaya kalktığımdaysa en güncel sürümün yüklü olduğunu söylüyor.
Peki,bir de öyle deneyeyim.ATI klasöründeki support bölümünden mi sileceğim?
Sen bunları denerken ve buraya cevap yazmadan önce aklıma gelen şu soruya da cevap verirmisin ?
Oyunu kurduktan sonra herhangi bir hile yazılım veya hazır save vb. yükleme yaptın mı ?Eğer yaptıysan bunlarda oyunda bozulmalara sebep veriyor. Nerden mi biliyorum bunları, çünkü oyunu 3 defa bitirdim. Birinde normal oynayarak, birinde keyfini çıkara çıkara, diğerinde de hile modu sağlayan programla ( işte burada oyunun ortalarında seste yankılanma , tekrarlama , görüntü bozulmaları oldu ) oynadım.
Tabii bu arada sorunun çözüldüyse önemli değil. İnşallah hallolmuştur.
Program ekle kaldır'a baktım.Ama sürücü yok.ATI Catalyst install menager var.Sürücüyü nasıl sileceğimi ve yeni sürücüyü nereye kuracağımı söyleyebilir misiniz?
Sen bunları denerken ve buraya cevap yazmadan önce aklıma gelen şu soruya da cevap verirmisin ?
Oyunu kurduktan sonra herhangi bir hile yazılım veya hazır save vb. yükleme yaptın mı ?Eğer yaptıysan bunlarda oyunda bozulmalara sebep veriyor. Nerden mi biliyorum bunları, çünkü oyunu 3 defa bitirdim. Birinde normal oynayarak, birinde keyfini çıkara çıkara, diğerinde de hile modu sağlayan programla ( işte burada oyunun ortalarında seste yankılanma , tekrarlama , görüntü bozulmaları oldu ) oynadım.Tabii bu arada sorunun çözüldüyse önemli değil. İnşallah hallolmuştur.
Hayr öyle bir şey kullanmadım.Ses çok cızırtılı ve takılıyor,oynayamıyorum oyunu :(
Program ekle kaldırda var sanıyordum kusura bakma.
Bilgisayarımızdaki driverları sildiğimizde bazı dosyalar bilgisayarımızda kalıyor. Bu program yardımıyla driver dosyalarımızı eksiksiz silebiliyoruz.
Program aşağıdaki driverları silebiliyor.
- 3Dfx cleaning file
- ATI cleaning file
- ATI CCC cleaning file
- ATI MMC cleaning file
- ATI WDM cleaning file
- Creative Audio Lite cleaning file
- Creative Audio cleaning file
- nForce Chipset cleaning file
- nVidia cleaning file
- S3 Savage cleaning file
- Some Language files
http://www.sermerane.com/driver- ... r-professional.html
Direk download için:
http://www.afterdawn.com/softwar ... /driver_cleaner_pro
Ben programı kullanmadım.
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim.Eski sürücüyü(hele şükür) silip yerine en son sürümü kurunca problemim düzeldi(büyük ölçüde).Bir-iki saatten uzun oynayınca yine başlıyor ama oyundan çıkıp biraz sonra girince düzeliyor.Malum,yoruyor sistemi:D
Gerçi benim anlamadığım,neden görüntü akıcıyken ''seslerde'' cızırtı-tekrarlama sorunlarını ''ekran kartı'' sürücüsünü güncelleyerek çözebiliyorum?
- 1
- 2