"Cumhuriyete Sahip Çıkın" mitingi

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
TuncaBozkurt
15-04-2007, 20:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj

Cumhuriyet Mitingini Yaşamak ve Anlamak!

Gördüm, yaşadım, tanık oldum!
Tarihe not düşüldü. 14 Nisan 2007, Türkiye.
Muhteşem bir kalabalıkla, #65533;görkemli#65533; bir Cumhuriyet Mitingi yaptık. Coşku içinde akın akın Atatürk#65533;ü ziyaret ettik. El ele, gönül gönüle, Cumhuriyetimizin temel değerlerine, bizi biz yapan değerlerimize, bizi #65533;insan#65533; yapan değerlerimize, ülkemize, özgürlüğümüze, kendimize, birbirimize, çocuklarımıza, gençlerimize, geleceğimize, bağımsızlığımıza sahip çıktık. Tehlikenin farkında olduğumuzu gösterdik. Tıpkı; babasının omzunda, #65533;Tehlikenin ben de farkındayım#65533; yazısı taşıyan Cumhuriyetin minik yıldızları gibi.

Yaklaşık bir milyon #65533;insan#65533;. Tandoğan Meydanında! Abartmıyorum! Bir ucumuz; Beştepe#65533;de. Bir ucumuz Demirtepe#65533;de. Bir ucumuz Anıtkabir#65533;de Ata#65533;nın mozalesinin önünde. Bir ucumuz, Anıttepe#65533;de. Bir ucumuz Hipodrom tarafında. Eğlendik, güldük, duygulandık, gurur duyduk, alkışladık, haykırdık... Mesajlar aldık, mesajlar verdik! Huzur duyduk, keyif aldık, mutlu olduk! Bitmesin istedik, ayrılmayalım istedik, orada kalmak istedik. Kimi gözyaşlarını tutamadı, kiminin boğazında düğümlendi duyguları#65533; Yağmur gibiydik, yağmurduk#65533;

Yıllarca olağanüstü paralar akıtıp bizi bizden uzaklaştırdılar. Yalnızlaştırdılar#65533; Tandoğan#65533;da kirli oyunlarının bozulduğunu gördüler#65533; Yalnız değildik, çoktuk, pek çoktuk! Fanatizmin zincirlerini kırdık. Uyandık! Üzerimizdeki ölü toprağını attık! #65533;Biz, biz gibi olunca#65533; neler yapabileceğimizi dosta düşmana gösterdik. Demokratik hakların ölçülü ve vakur nasıl kullanıldığının dersini verdik.

Özü-sözü bir olmayanlar, takiye yapanlar, utanmayanlar, kendini ve haddini bilmeyenler, halkı demokrasi adına aldatanlar, dini siyasallaştıranlar, dini piyasalaştıranlar ve kullananlar, küreselleşme ile ümmetçiliği bir birine karıştıranlar, dedenen laik rejim takıntılı olanlar, #65533;Atatürk milliyetçiliğinin#65533; tehdit olduğu yönünde propaganda yaparak beyin yıkamaya çalışanlar, kişisel menfaatlerini her şeyden üstün sayanlar, Cumhuriyetin temel değerlerinden ayrılıp, Cumhuriyet dışında kök salanlar, kökü dışarıda olanlar, irticayı, terörü ve bölücülüğü besleyenler için, kısacası tüm marjinaller için #65533;tokat#65533; gibi bir miting oldu!

Çankaya#65533;ya çıkmak ile cumhurun başkanı olmak arasındaki farkı gösterdik. Bu gerçeği bildiğimizi, tüm bilmeyenlere haykırdık!

Meydanlarda, düzmece kamuoyu yoklamaları ile halkını aldatanları göremedik! Masabaşında sipariş kabul eder gibi yazı yazan kalemşör gazetecileri göremedik! BBC#65533;yi gördük, ama mütareke basınını göremedik! Küreselleşme ile emperyalizmin ayrımını dahi yapamayan ikinci Cumhuriyetçileri göremedik! Demokrasiyi geliştirmek adına Soros vb vakıflardan yardım alan, AB tarafından finanse edilen kökü dışarıda olan vakıfları, dernekleri göremedik! Ama, Soros#65533;un yaptığı bağış ve yardımları #65533;demokrasiye#65533; endeksleyip de, Cumhurbaşkanlığından yasal bağış ve yardım alan Atatürkçü Düşünce Derneği için #65533;sipariş üzerine#65533; inceleme başlatan AKP Hükümeti#65533;nin ve #65533;sözde demokrasi havarilerinin#65533; iki yüzlülüğünü gördük! Sarı, turuncu, yeşil darbecileri göremedik! Türkiye#65533;nin renginin #65533;kırmızı-beyaz#65533; olduğunu gösterdik. Gördüklerimizle de görmediklerimizle de mutlu olduk! Ortak değerleri birlikte paylaşabilmenin mutluluğunu yaşadık! Lider yoktu, toplumsal bilinç ve özgüven vardı! Hem de doğrudan ve dolaylı tüm yalanlara, karalamalara, kirletme, engelleme çabalarına rağmen! Ne yaptılarsa, sıradan bir günü tarihi bir gün yaptılar!

Medyanın, Hitler, Mussolini, Franko, Pinochet dönemlerindekine benzer uygulamalar ile her türden saldırı, yalan ve iftiralar ile baskı altına alınmak istendiğini, tek sesli ve tekelci hale getirilmek istendiğini daha iyi anladık! Kanaltürk#65533;ün #65533;halk için halk ile beraber, gerçek habercilik#65533; anlayışının nasıl takdir edildiğini ve onaylandığını bir kez daha gördük!

Dün ve bugün #65533;malum medyanın#65533; tarihe not düşen Cumhuriyet Mitingimizi haber dahi yapamadığını gördük! Bugün gazetelere ve televizyonlara bakıyorum. Sanki; Türkiye 14 Nisan#65533;ı yaşamamış! Sanki, biz başka bir ülkede, başka bir mitingdeydik! Gerçeği yaşamaktan, yazmaktan, göstermekten korkuyorlar! Şaşırmıyorum! Yazamazlar. Çünkü, kendi yalan dünyalarına hapsettikleri yandaşlarını demoralize etmekten, uyandırmaktan korkuyorlar!
Yazmıştım: Korkuyorlar! Çünkü haksızlar! Güçsüzler! Çünkü haksızlar! Korkuyorlar! Çünkü; halktan ve Cumhuriyetten kopuklar! Korkuyorlar! Çünkü biliyorlar!..
Biliyorlar. Çünkü; halk onları onaylamıyor! Biliyorlar. Çünkü dünkü mitingde atılan sloganlar anlamlı ve son derece netti#65533; #65533;ABD#65533;nin İmamı, kaça sattın vatanı#65533;, #65533;Köşk#65533;e kelle istemiyoruz#65533;, #65533;Çankaya#65533;ya değil, Yüce Divan#65533;a#65533; #65533;
En çok tekrarlanan sloganlardan biri #65533;ampul Tayyip#65533;ti. Bu slogana yüzbinlerce vatansever ellerini havaya kaldırıp, ampul değiştirme işareti ile katıldı.
Biliyorlar ki; yalanlarla dolu seçim anketlerine rağmen, din ve oy tacirliği yapmalarına rağmen, seçim kanunlarını değiştirmemelerine rağmen %10 seçim barajına takılacaklar! İktidara nasıl geldiklerini, deliğe süpürülmekten nasıl kurtulduklarını biliyorlar! Deliğe süpüreceğin aslında kim olduğunu bildikleri gibi#65533;

Sadece katılımcıların aile üyelerini, eş, dost ve akrabalarını dahi düşünün, en az 10 ile çarpın! Katılamayanları düşünün! Yüreği Tandoğan#65533;da olanları düşünün#65533;
Şundan emin olun#65533; Hayatının bir gününü Cumhuriyetimize ayıranlar, biz, hepimiz orada tarih yazdık#65533; Bundan sonra neleri yapabileceğimizi gösterdik. Su üzerine yazı yazmıyoruz! Bizler Cumhuriyetin çocuklarıyız, hepimiz Cumhuriyetiz#65533;

Başkent#65533;ten yüzbinlerin fotoğrafı, Atatürk#65533;ün koltuğuna en çok yakışan Cumhurbaşkanlarından Sayın Ahmet Necdet Sezer#65533;e de bir vedaydı aslında#65533; Görkemli bir veda#65533; Çankaya#65533;da yaptıklarının, savunduklarının, verdiği mücadelenin herkesçe görüldüğünü gösteren ve unutulmayacağının altını çizen bir veda#65533;
Halkın Tandoğan#65533;dan, Anıtkabir#65533;den verdiği bu güçlü mesaj anlayanlara tabi#65533;
Siz #65533;sevdalılar#65533; tam bağımsız bir ülke için tarihe not düştünüz! Bizler tanık olduk, yaşadık! Sizler iyi ki varsınız! Siz, herşeyden değerlisiniz!
Kaynak: http://www.kanalturk.com.tr/yazar.php?yazarlar_id=631
Tuncay Mollaveisoğlu-Kanalturk

BOOMFUNKMCS
15-04-2007, 20:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

bende katılmayı çok istiyordum bu yürüyüşe ancak işlerim vardı Üzgün

Son Düzenleme: BOOMFUNKMCS ~ 15 Nisan 2007 20:51
ceryan67
15-04-2007, 21:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
527 mesaj

forum kurallarını bende okudum ve sizinde şunlara dikkat etmeniz gerekir bence:

Aşağıdakiler yasaktır; bu tarz içeriği mesajlarınızla gönderemez ya da imzanızda bulunduramazsınız:

HACK veya PROGRAM ŞİFRELERİ DEĞİŞ TOKUŞU YASADIŞIDIR. Warez, hack, crack gibi yasadışı paylaşımlarda bulunmak, istekte bulunmak veya bunları bulunduran sitelere bağlantı vermek
Başkalarına saldıran ya da hakaret eden ifadeler. Fikirlerinizi serbestçe tartışın, ancak anlaşmazlığınızı mesaj göndericisine veya herhangi bir kişi ya da gruba yönelik bir saldırıya dönüştürmeyin.
Birbirinize isim/sıfat takmak, rahatsız etmek veya tehdit etmek.
Küfür, müstehcenlik, kaba ve cinsel imalar içeren mesajlar. Zaman zaman kazayla sarf edilen müstehcen sözcükler için bir filtremiz olsa da, bunu kötüye kullanmayın.
Din, ırk, ulus, cins ya da cinsel eğilim üzerinden ayrımcılık yapmak.
13 yaşından küçük çocuklar için uygunsuz olabilecek ya da ülkemizin genel dürüstlük standartlarının dışında kalan mesajlar.
Kişilik haklarına tecavüz eden mesajlar.
Forum için tema dışı sayılabilecek mesajlar. Bu forumlar, üyelerin fikir paylaşımı ve yardımlaşması için kurulmuştur. Forumumuzda “Konu Dışı” adında bir başlık bulunsa da, bu kurallar söz konusu alanda da uygulanacaktır. Konu Dışı kısmının her türden tartışmaya açık olduğunu düşünmeyin: Dini tartışmalar, politika, aşk partneri arama, diğer firmalara/dergilere saldırma gibi şeyler,bu forumlara değil, başka web sitelerine ve forumlara uygundur.

bu konunun burda olması gerektiğine inanmıyorum...

Son Düzenleme: ceryan67 ~ 15 Nisan 2007 21:45
Banned
16-04-2007, 00:26   |  #4  
Banlandı
1,148 mesaj

Adminlere hatırlatırım....
yıl 2004 Konu ZALİMLERE LANET MİTİNGİ....IRAK SAVAŞINI PROTESTO....
ve Konu açıldıktan sonra kaptıldı.
Kapatılma nedeni.... SİYASİ İÇERİK....
Mitingi Organize eden SAADET PARTİSİ....

yıl 2007  konu CUMHURİYET! MİTİNGİ  yani Nemalananlar Mitingi
Konu açılalı tahminen 4 saat olmuş ama konu yerinde...
bu miting ne için düzenlendi.... AKP ye karşı Yani Siyai bir partiye karşı....
kim Düzenledi.... CHP ve ADD(DARBECİLER)

TAKDİR SİZİN..... elvis32 Kardeş de hatırlar... hatta o mesaj yazmıştı...
unutmayın bu Millet artık Eskisi gibi UYUMUYOR.....
adminlere ve Modların Kulakları Çınlasın diye yazdım...
neden mi Kimse Bir Başkası Gibi Düşünmek zorunda değil....
yani Kurallar Benim düşüncemse Çiğnenebilir....
Değilse Silin Konuyu....
Hadi bakalım... bu konu silinsin ben Tüm sözlerimi Geri alıcam...Haaa ben Emin Çölaşan Gibi yada Tuncay Özkan Gibi Dönek değilim....
saygılar olsun....

Banned
16-04-2007, 00:28   |  #5  
Banlandı
1,148 mesaj

ne işse uyar butonu da çalışmıyor....
saygılar...

Soul_Reaver
16-04-2007, 00:37   |  #6  
Yönetici
254 mesaj
byzihh
ne işse uyar butonu da çalışmıyor....
saygılar...
Çalışmıyor olsa da her şey görülüyor yöneticiler tarafından, emin olabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Selçuk İslamoğlu
16-04-2007, 00:37   |  #7  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Her ne kadar mitinge ben de katılmış olmak istesem de, konunun içeriğiyle forum kurallarımız gereği kapatmak durumundayım.

Her ne kadar Cumhuriyet miting'inin siyasi bir yanı olsa da, bence bir nedeni olsun olmasın sürekli yapılması gereken bir yürüyüştü. Malesef ki, ancak bazı zamanlarda hatırlanıyor bazı şeyler.

Zaten siyasi konular hakkında forum kurallarının konuluş amacı bu: Yukarıda örneklerini gördüğünüz şekilde ateşli sözleri tetikleyecek, her iki tarafı da rencide edebilecek sonuçlara varacak (varabilecek demiyorum, dikkat) konular olmaları.